#Travtips och andelsspel inför Lördagens V75 Champions på #Åbytravet 11:e Februari , Häng med oss :)

Tid: 16:20

Mot Lördageeeen 

Spännande omgång väntar med 15 hästar i varje avdelning som gör det extra stökigt ! Hör och häpna men det blir inte regn på Lördag i Göteborg men hela Fredagen ska det vräka ner och det kan ju hålla i sig … Viktigt att läsa på hur Ekipagen kan öppna och 3dje inner är väl inte helt fel om innersniffen inte är allt för snabb ut.. Svanstedt blir en liten joker med sina 3 hästar efter strykningarna som kommer till start. Innersniffen på Åby är ju som bekant lite extra bra så håll hårt i tipsen kring detta spåret när ni hör travsurret i veckan.

 • Skriv gärna till oss med frågor eller funderingar till redaktionen@travspiken.se

Köp andel Lördaghttps://www.atg.se/pressbyransvavauppsala/spel/142438_V75_2023-02-11_6_5

 ” Spelexperten ” KRICKEN”  lämnar sina spelidéer inför lördagens drabbning och glöm ej bort ”SPIKENS” Vinnarspel kl 13:00 varje Lördag och detta spel finner ni uppe till vänster under fliken ”SPIKEN”

FAKTA Åbytravet

 • Upplopp: 187 meter
 • Längd: 1 000 meter
 • Bredd 1 640 meter: 22,3 meter
 • Bredd 2 140 meter: 22,3 meter
 • Vinklad startbilsvinge: Nej
 • Open stretch: Ja (dubbla)

________________________________________________________________________________________________________________________________

 • Vädret:  Kan ju ändra sig nere i Gööötet men Regn på Fredag och på Lördag molnigt med +7 grader
  • Tänkvärt: Går man tillbaka 3 år och kikar statistiken I de senaste Champions omgångarna har bakspåren vunnit 7 av 21 avdelningar som körts !
 • Heta potatisen: #STRÄNGNÄSPALEMA
 • Intressant intervju: Jag såg Madsen på ATG LIVE idag och sicken intervju kring #ZolaLov… Madsen lämnar fullständigt Klartecken på sin häst och han selar även ut #ATTENTIONPLEASE till en 1 % i samma lopp och hade spåren varit ombytta roller på så hade en 50 % 50 feeling så ett platssspel kanske inte är så dumt ändå nu då 😉
 • Spiken säger sitt: Mumma,,, Här haglar det in spelpotentiella Vinnarspel ! Har lämnat in hela 6 st olika alternativ till redaktionen som i vanlig ordning väljer ut ett av dessa som vi sedan presenterar under Fliken ”SPIKEN” här.
 • Ingenjören säger sitt: Under tre år tillbaka har det behövts 8 streck för att vara hemma i de loppen man tror det smäller i. 2021 behövdes det 11 streck i Champions där Jorma vann med 1 #ArtfulDeimos. Man behöver inte vara så aggressiv där man ska ta med en hel del streck och många över analyserar och nu pratar alla Poddar om 1% are ?!
 • ( NY ) Tuppen,- #CARELYA Grisen i säcken ,- #TEARSINHEAVEN Orkar du hela vägen nu då ?! Kalkonen ,- #PEREUBU
 • Lyckohjulet: #ZELMADECASTELLA fick rätta spåret, upp till bevis nu då
 • ( NY ) Spets é Bäst: Avd 1) #DEMIR K.M.E.   Avd 2)  #ZELMADECASTELLA Avd 3) #STRÄNGNÄSPALEMA Avd 4) #OZAKVIVANTIS Avd 5) #PRINCEIXI Avd 6) #ZolaLove  Avd 7) #Indigo
 • Vi rekar de 12 tyngsta lirarna i Sverige, vart sitter enkelstrecken inför Lördagens omgång:  #Indigo
 • Måste med på Kupongen: #KIRBYSTARLAKE
 • Helgarderingen: Avd 2
 • Spikförslag Trolig:  #DYNAMITESENSATION
 • Spikförslag Svarta bältet: #DIXIEBRODDA
 • Låset: #FLIRTINGDIAMOND och #DEMIRK.M.E.
 • Rysaren: #ZAGORROC och #CROWNINGKRONOS
 • ( NY ) Från det jag ser i Lopparkiven skriver jag ner anteckningar kring varje enskild häst och ekipage och jag tänkte att jag random inför varje V75 väljer ut ett citat från alla dessa citat och publicerar här så får man själv tolka och avgöra  håll till godo:  #FABRORMELKER Sköter sig inte alltid, kan mycket. Vann senast säkert trots galopp innan start Formen finns där ..
 • Boka bord i Trav Restaurangen: https://abytravet.se/infor-besoket/ata-pa-abytravet/
 • Besök Travbanans hemsida: https://abytravet.se

_______________________________________________________________________

Avd 1 ) 3140M VOLTSTART TRAVSTL Champions – Stayerlopp )

Favorit på de tidiga strecken är #Flirtingdiamond… Stayerlopp brukar överlag hålla sig inom strecken 1-4. Lång lopp och favoriterna har ofta tid att hitta rätt position och eventuella plötsliga händelser brukar kunna rädda upp sig i god tid innan upploppet närmar sig.. 13% av strecken har nu i skrivande stund #CONCHONINN som är Riktigt bra när han tävlar på topp och har sina ljusa stunder så vi behöver invänta stallkommentarerna … Återigen #Kolgjinis kommer ut med #RAMPANT som har varit ute i hårda Finaler och ska med på lappen.

Avd 2) 2140M VOLTSTART TRAV ( STL Klass II, Final Meeting 1 )

Favoriten just nu är #ZELMADECASTELLA med Svanstedt som håller hästen högt och låter positiv kring chanserna. #Perlennartsson och #DIXIEBRODDA kan stå för en överraskning i detta loppet. 1% just nu och kikar ni i lopparkiven Avgjorde hästen med knapp marginal i spurten näst senast och Bricka 6 över 2140 V har tillsammans med spåren 7 och 3 bäst ROI under hela 2022.

Avd 3)  2140M AUTOSTART TRAV (STL Champions – Stolopp )

Jäkligt kul att #unterstiner körde senast mot favoriten med #TEARSINHEAVEN och för ett ögonblick kändes det som möjligt , eller hur ?! Bakom finner vi # Kolgjinis som har form på sina hästar och är brutala i sin styrning. Pass upp på #Alpacino som är bra i grunden. Avgjorde enkelt 2/11 på #Jägerso. #STRÄNGNÄSPALEMA från innersniffen ser klart splevärd ut och nu #Goop upp. Har varit ute i tuffa sällskap och har tre segrar på tio försök. Gled undan enkelt från ledningen 7/11 !

Avd 4)  2140M VOLTSTART TRAV ( STL Champions )

Lite tråkigt läge för #WINGAITLEIF som har tjänat näst mest pengar och det är väl till slut för många att runda till slut. Ett tänkbart spikförslag kan det bli på #DYNAMITE SENSATION med springspår på tillägg men mycket kvar av veckan och mycket surr att läsa på från stallen m.m.  Gled enkelt undan näst senast och satt fast med sparade krafter senast och kommer till Star med Form ! #THEEAGLE och återigen med #Goop i sulkyn Felade tidigt bort sig senast. Två raka segrar innan dess, avgjorde 150 kvar 7/1

Avd 5) 2640M AUTOSTART TRAV  ( STL Lärlingschampion – Spårtrappa )

#Gustav är ju läcker att se på med hans känsliga styrningar ! Kommer till start med #BEAUTYSMARTFACE. Mycket talangfull sort, väldigt speedig häst och gled undan på ett simpelt sätt senast jagar tredje raka staket pinnen nu på Lördag. Här kommer många att försöka sig på ett spikförslag p å#LUVLOISSCHERMER. Har 7 vinster på 22 försök. Första starten på Svenskmark senast och vann komfortabelt senast Hmmm !

Avd 6) 2140M VOLTSTART TRAV ( STL Champions – Stolopp )

På tok för många streck på #ZOLALOVE 62%. Tror inte man vinner 6 av 10 ggr i detta fältet. Eventuellt kommer #LILOLOVE få ryggen och var ej tom i mål senast och blir läskig när vi börjar närma oss upploppet.

Avd 7) 2140M VOLTSTART TRAV ( STL Champions )

#Indigo har spetsläge och med springspår och #Per Lennartsson i sulkyn, Mumma ! Gått i spets 6 ggr och vunnit alla. #Goop upp på #MUSCLELANE och ekipage kommer bli favoriter och här får man gå kort eller halva fältet…Har egentligen aldrig spelat #KINGOFEVERYTHING då hästen inte är en vinnare på senare tid bortsett från Örebro förra året … Kanske att man tar sista bläcket från pennan till detta ekipage till helgen… Blir en smygare ! Varningens finger för #Kogjinis som alltid är framme minst en gång när det vankas Champions lopp och vinsten kan dyka upp i just denna avdelning med ##WITHOUTADOUBT

__________________________________________________________________________________________

HA EN TOPPEN TRAVHELG OCH NU SER VI FRAM EMOT EN RIKGTIGT ROLIG Champions OMGÅNG !

MED VÄNLIG HÄLSNING

KRICKEN