Travlördagen är här :) #färjestadstravet 9:e Mars – 19

Färjestads Travsällskap

 

Sol och en riktigt skön travdag väntar… ” Korrigering ” Det blir en blöt bana med Regn idag ,,, Som vanligt har Smhi fel… För dig som besöker Karlstad idag så kommer här en liten ordlista 😉

 • Ä ä e å å i åa ä e ô – Det är en å och i ån är en ö

Viktigt när du ska beställa din mosbricka på stallbacken …  ” Mosbräck med kôrv  ” , Funkar inte betalkortet för alla pengar ligger på atg kontot kan du fråga efter en liten peng till ” Mosbräck med kôrv  ” Har du lite   ” Grôdschel – Småmynt  ” till min   ” Mosbräck med kôrv  ”

ha ha då är vi igång ! 45 andelar till dagens omgång ….

Travfakta Färjestadstravet

” Färjestadstravet spelar en viktig roll för den sportälskande publiken och står som värd för #V.75 flera gånger om året. Travbanan gästas av närmare 100 000 besökare årligen och sammanräknat så arrangeras omkring 40 tävlingsdagar  WOW ! På Färjestadstravet använder man sig av en rak startbilsvinge vid autostart och i och med det så lämnas ingen fördel till hästar med startspår längre ut ”

 • Upplopp: 180 meter
 • Längd: 1 000 meter
 • Bredd 1 640 meter: 21 meter
 • Bredd 2 140 meter: 20 meter
 • Vinklad startbilsvinge: Nej

 

Nej nu köööör viiii iggååånnngggg 🙂 Glöm inte att följa oss på #travspiken ! Nu har vi över 4.300 följare WOW !

Avd 1 )   2640M VOLTSTART

som danny säger, snacket går på stan om #UappaDiAzzurra som är ju en riktigt ståtlig häst och som faktiskt kommer i mål med hedern i behåll varenda gång!  ska ekipaget gå och vinna idag ?! Tråkig utgång senast och nu är det en distans som är outforskad för ekipaget. Ser inte att segern ska komma idag Hmmm ?! #JeTáimeExplosiv har visat fin form en längre tid nu men tränaren ger inte hela tummen upp denna dag ??? #PerfectDynamite svek senast som stor favorit och trots att loppet gick helt enligt planen så blev det dur moll av allting !  Ledningen kan dessutom  bli svår att nå idag så må gudarna vara med ekipaget. Vi håller #örjan och #GLOBALUNDECIDED som tipsetta, nu blir det 2640 m och då hinner dom runda allt WOW !

Vi tar med hästarna: 1,2,3,5,8,9,11

 

Avd 2 )   2140M VOLTSTART

Hatten av för  #Ladyofthelake ! Den här hästen är nu åter i form och kommer bli en  benhård utmanare. Kanske att distansen är lite minus men men vi får se ! Vi tittar närmare på #RunAMile som var helt okej senast och borde gå framåt med loppet. Eventuellt kör ekipaget barfota runt om och med vanlig vagn ?!  Som folkkär vinnarhäst #SouthwindFeji blir ständigt hårt betrodd så även idag… När förlorar ekipaget , idag ?!

Vi tar med hästarna: 1,3,5,8,9,10,11,12,13,15

 

Avd 3 )   2140M VOLTSTART

Äntligen är, Kungen, Superman, Piraten, Dalakungen, Theoneandonly startklar igen 🙂 och vi streckar på. #On Track Piraten blir omgångens spik för många, vilket kan vara fullt förståeligt på en mindre kupong. ” Vi kommer som vanligt ta upp denna gigant hos spiken, se vidare under spiken ”Piraten vann med enkelhet senast och visst finns det förutsättningar att ekipaget åter når spets och får bestämma. Vi håller #PlatonFace som är oerhört bra i sina bästa stunder som ett litet streck men ekipaget har dock inte fått ordning på bitarna ännu i år och när man kikar på raden så får man det bekräftat !

Vi tar med hästarna: 4,5,9

 

Avd 4 )   2140M VOLTSTART

#Fanny Tabac och #RUSCAN står inför en mersmakande uppgift på förhand. Har helt rätt pengar runt 5000.000 kr intjänat och straff metrarna går vid 600.000 intjänat ! Nu har dom fått 20 meter försprång  samt upp till 40 m och det tror jag blir övermäktigt att hämta igen på den här distansen 2140 m

Vi tar med hästarna: 1,3,11

 

Avd 5 )   3140M AUTOSTART

Lång lopp och vi håller #Peakster som tipsetta i ett mycket roligt lopp över 3140 meter med bilstart. #Goops häst har visat kapacitet som räcker långt  i detta sammanhanget och gynnas kraftigt av distansen, som han visat tidigare att han behärskar men se upp för #UndazzledEyes som gjorde det okej från dödens senaste starten. Nu har dom fint smygläge och vi tror hon ska tåla distansen och idag kör dom barfota som är ett plus och hon håller fortsatt god form och slänger dom in  jänkarvagnen kan det vara mycket pengar på spel för hästägarna !.

Vi tar med hästarna:  1,2,5,6,7,8,10,12

 

Avd 6 )   2140M AUTOSTART

#SuperZantos  har fått ett fint spår idag på Färjestadstravet och då brukar han vara snabb iväg. Tränaren nämner att två gånger som ekipaget har kommit till ledningen så har det blivit en andra plats och brons medalj. Idag med bil kan vi sätta på rycktussar som är våran ordinarie utrustning. #RushmoreFace skall köras i ledningen och det måste man sikta på för att ha en liten chans i detta loppet och man hoppas på att banan är snabb så kan det bära hela vägen. #HawkCliff glömmer vi givetvis inte bort där #Örjankihlström som brukar vara en mästare att lirka in sig i loppen och matchen mot #AdrianKolgjini blir säkerligen het idag 🙂

Vi tar med hästarna: 1,2,6,8,9

 

Avd  7 )   2140M AUTOSTART

#ÖrjanKihlström tuggar på bäst med #MARVELOUS och här möter dom enklare motstånd och ska gå hårt mot ledningen …

Vi tar med hästarna:  1,10

 

Vill du vara med oss så 🙂

 • Blogga med oss
 • Delta och tippa med  ”spiken”
 • Vi söker nu en travexpert till V64, Lunchtraven samt V.86 Express
 • Reporter som gör intervjuer, Tar hand om reportage osv
 • Webb expert
 • 1 st säljare till Travspiken
 • Med arrangör till Elitloppet

Maila in till oss på redaktionen@travspiken.se med namn och Telefonnummer och märk mailet med något av ovanstående så kontaktar vi ER 🙂

 

Ha en kanon helg med många Spikar och streck i kupongerna där ute 🙂

 

Mvh

Kricken/ Redaktionen