#Travtips till #Elitloppet 2022, Ses vi ? Vi är extremt laddade :) Tid: 15:00

#Travtips till V75 tävlingar på #Elitloppet 2022

Tid: 15:00

 

Inför Lördagen

Elitloppshelgen är här gott folk och V75 både lördag och söndag, Smaskens !

OBS ! Tidiga starter för V75 både lördag och söndag och vi måste ställa klockan på 15.00. På lördag alltså en dryg timma innan ordinarie bokning av andelar och inlämning av V75 raden  ! Några veckor med sjuor gör att vi kommer till Helgen rakryggade ! Streck + statistiken faller väl in och dessa gemensamma nämnarna står i Zenit för tillfället. Våran Travexpert Kricken är löjligt bra på det och varje helg har varit både när och rakt på det… Vem minns inte våran nos från 29 mill för någon vecka sedan men det är ju det som gör travet så fantastiskt och att vi tillsammans börjar bli en hel drös Travspikare runt om i landet… Vi får ej glömma ”SPIKEN” som sätter vinnare som betalar mer tillbaka än själva v75 raden och som håller väldigt högklass , BRA SPELAT ! Vi noterar att vi växer och förtillfälligt har vi mellan 500 och 1000 medlemmar och vi slår nya rekord på besöken av sajten ju närmare Lördagen vi kommer och det skulle va kul om alla som tar del av oss gnuggar in sin mail adress på startsidan 🙂 Kul med våra tävlingar som har varit populära senaste tiden och där nu fler och fler vinner Travspiken profilkläder 🙂 Vi säger Grattis till travspikaren Andreas U som vann senaste tävlingen där rätt svar var spår 5 och spiken i kistan slog Andreas när han blev en av de lyckliga att vinna ! Var på er vakt tidigt på Lördagen. Solvalla rivstartar med topplopp redan klockan 12:45 med de tre försöken till Sweden Cup, det som vi brukar kalla ”Lilla Elitloppet”.

 • En Fråga till Er där ute i stugorna? Vi kommer att lansera Travspikspodden till hösten. 1. Vad vill ni att podden ska innehålla ? 2. Räcker det med ”KRICKEN” , han har en mysig röst 😉 3. Vad vill ni ha för gäster ?  4. Vill ni ens ha någon Podd ?  5. Övriga idéer ?
 • En Fråga till Er där ute i stugorna? En annan ide är att vi går i tankarna att sända live via instagram på Lördagarna från 15:00 till sista loppet ! Vi travspikare får våra egna V75 studio Under Lördagarna där vi  spelar tillsammans kommenterar vårat spel tar fram vinnarspel , spekulerar i inför varje avdelning och mycket annat,,, Hade ni följt med oss ???

Tacksam om ni kan maila in till travtips@travspiken.se med era ideer så kan vi föra en dialog via mail och telefon så får vi se vart vi landar dessa projekt ! Väl mött till helgen ! 

I Backspegeln

Ja lördagens Jackpot omgång blev en liten besvikelse ! Vi var riktigt laddade och skapade ett utgångsläge med kupongen som skulle kunna göra så att något skulle kunna hända och där vi skulle vara med. När det är jackpot omgång på ca 53 miljoner går vi lite ifrån streckfördelningar m.m för att kunna gå för det. Spela tradionellt gäller alla andra 7000 omgångar om året… Vi hade ju #Clickbait som klar spets häst och som levde verkligen upp till detta och som hästen gick… Krossade motståndet och vi hälsar #Clickbait välkommen till Elitloppet WOW !  Det var väl höjdpunkten under Lördagens omgång och hästen ser strålande UT !  Kul ide med att folket får tycka till om folkets häst till #Elitloppet och deppigt värre i stallet för #kolgjinis ???   Spännnande dragning väntar idag … Vilket är erat val ? Maila in till redaktionen@travspiken.se med just vad tycker ska vidare till #elitloppet så drar vi en vinnare bland er som engagerar Er och som vinner Keps och en Pike 🙂 Lycka till !

Köp andel Lördag: https://www.atg.se/pressbyransvavauppsala/spel/142438_V75_2022-05-28_5_5

Köp andel Söndag:https://www.atg.se/pressbyransvavauppsala/spel/142438_V75_2022-05-29_5_5

 * Spelexperten ”KRICKEN”  lämnar sina spelidéer inför lördagens drabbning och glöm ej bort ”SPIKENS” Vinnarspel kl 13:00 varje Lördag och detta spel finner ni uppe till vänster under fliken ”SPIKEN”

Solvalla

#Solvalla är Nordens största arena för travsport och ligger i Stockholm / Bromma. #Solvalla har plats för 35 000 gäster och arrangerar varje år #Elitloppet !  #Elitloppet som är Sveriges och en av Världens största och mest prestigefyllda travtävlingar. Elitloppet avgörs alltid sista söndagen i maj och där segrande ekipage i finalen belönas med 5 miljoner kronor.

 • Upplopp: 196 meter
 • Längd: 1 000 meter
 • Bredd 1 640 meter: 21,7 meter
 • Bredd 2 140 meter: 20,7 meter
 • Vinklad startbilsvinge: Nej
 • Open stretch: Nej

Hitta de bästa andelsspelen inför V75 omgången hos #Svava Pressbyrå i Uppsala. Ta del av experternas strategier i butiken och välj den andel som passar dig !

 • Vädret: Det ska regna från Onsdag och framåt. På Lördagen är det 80 % chans till regn och hyfsat varmt ca 15 grader i luften. På Söndagen är det ca 40% chans till regn tyvärr… Men vi häller upp glaset istället 😉
 • Tänkvärt: #HarperHanovers lopp har de senaste åren vunnits från Bricka 15 där pansarvagnen sitter på leken igen !
 • Heta potatisen: Till Lördagens race tycker jag att #BUGATTIMILES  får denna rubrik ! Vi tryckte in spiken #BUGATTIMILES på kupongen med sjuan för någon vecka sedan och hästen går från klarhet till klarhet ! #Örjankihlström valde hästen framför #ephimetheus och det förstår man varför som hästen gick senast WOW !
 • Intressant intervju: Kanal 75 intervjuade #Wäjersten och #Spicklebackface och #Impalaam lovordas och sistnämnde har fått 5 av 5 poäng av oss  !
 • Spiken säger sitt: När man går igenom dessa startlistor så blir man ju lite tårögd eller hur 🙂 Roliga speldrag väntar oss under denna helgen och jag har hittat 3 vinnarspel som jag lämnar in till redaktionen under Lördag förmiddag och som sedan skall godkänna ett av speldragen ! Jag har fått en rubrik till på mig under fliken ”SPIKEN” och den heter som bekant ”Bakom chefens rygg ” och alla som läser detta fattar nu redan vilken jag väljer ! Jag menar vårat vinnarspel till 44 gånger för 3 lördagar som gav 44.000 kr tillbaka… Jag garvade lite för mig själv när jag under veckan la ihop det jag har har sett i lopparkiven med poängbedömningen på hästarna + startsnabbheten + statistiken kring spåren samt statistiken i de enskilda divisionerna och då hamnar Alltså våran #Brandsbyjukebox i Zenit igen ! Tyvärr för bra hästar runt om sig men det blir ett vinnarspel och ett platsspel står helt rätt till i alla parametrar igen alltså , ha ha ha sjukt !
 • Statistikern säger sitt: När vi kommer in i Elitloppsbubblan ska vi tänka innersniffen 0ch innerspår och fan och hans moster 😉 Men hur har det sett ut denna Lördagen 3 år tillbaka ?

  2019 Avd 1: Spår 10, Avd 2: Spår 3 Avd 3 Spår 2 Avd 4: Spår 12 Avd 5 Spår 3 Avd 6 Spår 5 Avd 7 Spår 15

  2020 Avd 1: Spår 4, Avd 2: Spår 8 Avd 3 Spår 5 Avd 4: Spår 8 Avd 5 Spår 10 Avd 6 Spår 1 Avd 7 Spår 15

  2021 Avd 1: Spår 11, Avd 2: Spår 5 Avd 3 Spår 7 Avd 4: Spår 10 Avd 5 Spår 12 Avd 6 Spår 1 Avd 7 Spår 15

 • Kuskligan i STL : 1:a  #Kihlström 103 vinster 2:a #Ulf 102 vinster 3:a #Kontio 75 Vinster 4:a #SKoglund 72 Vinster 5:a #Stefanpersson 67 Vinster 
 • Kusken: Se upp för gocciadore under #Elitloppsveckan det är sedan gammalt !
 • ( NY )Tuppen,- Står och väljer mellan 3-4 ekipage… Många är reda nämnda men jag tar med #XANTHIS COKTAIL här. Kommer med form och har inte alltid fått fritt och är startsnabb och känns uppåt ! Grisen i säcken,- Det får landa i #HELIADEDUGOUTIER… Finns inget i lopparkiven och som sagt antingen tok vinner hästen eller slutar i söndagsåkning men strecket behöver tas med 🙁 Kalkonen,- Alla hajpar denna häst ?? #LUUK SCHERMER
 • Lyckohjulet: Denna faller på #BUGATTIMILES ! Kommer tokform och får även spåret som loppet innan ! Grattis
 • ( NY ) Spets é Bäst: Avd 1) Det längsta strået drar #Kalismart  Avd 2 ) #Unfair  får ryggen på #Honeyflouras Avd 3) #Bugattimiles sitter i spets Avd 4) Jag tror mycket på #SPECIALTOPMODEL  Avd 5) Har hästen förbättrats från förra starten #CASTOR THE STAR så sitter ekiapget i spets annars släpper man Avd 6) För våran V75 kupong hoppas jag att #XANTHIS COKTAIL sitter i spets Hårt emot från #Sweetman Avd 7) #VERSACEFACE och #Kihlström i spets
 • Vi rekar de 12 tyngsta lirarna i Sverige, vart sitter enkelstrecken ( Uppdateras på Lördag klockan 12:00) : Det gemensamma nämnaren blev enbart en häst på Lördag #DiabledeVauvert
 • Måste med på Kupongen: #MarkusbSvedberg har kanonform i stallet och på Lördag startar #Unfair och hästen har en rad namnet lyder. #Unfair har varit bland de tre främsta i sex av nio starter under våren och har gått bra när man kikar i lopperviken. Senast gick hästen bra till slut som tvåa 15/4, även plusbetonad spurt som tvåa senast. Fint läge och hästen får en fyra av oss av det vi sett av hästen men uppgraderas till en 5:a pgr av att spåret. Via detta spåret vinns 8% av loppen i just avd 2.
 • Skrällkollen: Jag vill trotsallt nämna #NoxxVrijthout som fullföljde bra som tvåa bakom #LuukSchermer senast och Spår 8 senaste 3 åren denna Lördagen har vunnit 2 gånger och det spåren 5 och 1o som leder på 3 vinster. Spår 15 ska nämnas oxå i Harpers med 3 vunna som vi skrivit om innan ! Även #Quarcia kommer med form och hästen står i Zenit med våra poäng samt statistiken faller in på hästen, så se upp ! In på upploppet hääääär koooommmer dom !
 • Låset: #BUGATTIMILES ,- #EPIMETHEUS
 • ( NY ) Från det jag ser i Lopparkiven skriver jag ner anteckningar kring varje enskild häst och ekipage och jag tänkte att jag random inför varje V75 väljer ut ett citat från alla dessa citat och publicerar här så får man själv tolka och avgöra  håll till godo: #Kalismart , Rätt distans nu ,,, FICK STRYK AV SAYONORA SENAST…
 • Boka bord i Trav Restaurangen: restauranger@solvalla.se
 • Besök Hemsidan: http://www.solvalla.se

Avd 1 ) 1640M AUTOSTART TRAV ( STL Stoeliten, försök 7 (Final Solvalla 27 november)

Det blir två lite mer betrodda i detta loppet. Vi börjar med #MarionFoutyBon som har haft framspår och gått till spets och de gånger man gjort det har det blivit vinst! #spetsochsluthämtaut … #KALISMART vad ska vi säga här då? Jag tycker det är ändock lite som att köpa grisen i säcken varje gång med #Kalismart. Fick smaka på heta hovar senast från sayonora som Spurtade ner Kalismart från 3 utv senast in på upploppet krossade man kolgjinis. + är att distansen passar bättre till Lördagens Final. Från bricka 4 hittar vi #HELIADEDUGOUTIER men det är svårt att sätta in hästen i fältet,för det finns få starter i lopparkivet kanske värd ett streck pgr av osedd.?! Nu är det ett litet fält och det öppnar upp för snabba hästar från bakspår och då tänker jag just på #Sayonora ! Varningen för #Quarcia som likt Povelramel rycker skorna efter över 50 starter ! Har spurtat från bricka 12 förut och slagit bla Devsdaffodil och ser kanonfin ut för dagen.

Avd 2 ) 2140M VOLTSTART TRAV  ( STL Diamantstoet, final meeting 3 )

#HONFLEURMEARAS får en 6:a av 5 poäng. Hästen är huvet högre och står bra till i loppet. Tränaren låter uppåt trots 6 veckors uppehåll och har svarta bra på banjobben. Även #LADYBELUGA radar upp staket pinnar och är ett självklart streck. Ett varningens finger för #IMPALAAM som det vi har sett i lopparkivet m.m fick en 4:a och ser ut att komma med toppform och jag hörde även en intervju med #Wäjersten som håller hästen väldigt högt och förväntar sig en topp prestation på Lördag vilket gör att ekipaget får tillslut en 5 av 5… ska med alltså ?!

Avd 3 ) 2140M AUTOSTART TRAV (  STL Bronsdivisionen, final meeting 3 )

Sista spikade vi #Bugattimiles när spelade in 7 rätt och det var enbart på det jag såg i lopparkiven. Och som hästen levde upp till förväntningar ! Det lutar åt spetsochslut här,,, En häst som stör mig nu är #ORKANVONHAITHABU  som kommer med staket i raden och som är i toppform. Det som är bra för min tänkbara spik är att distansen inte passar. Vi får inte heller glömma bort #BORUPSTORNADO som verkar har käkat Bamses dunder honung. Den häst som står i zenit här är EPIMETHEUS pgr av att man vinner flest gånger från spåret ekipaget start från i denna avdelningen.

Avd 4 ) 2140M AUTOSTART TRAV ( STL Klass II, final meeting 3 )

En riktig kisokvältare hittar vi i #NOXX VRIJTHOUT som höll mycket bra kom #Luukschermer i charlottenlund och är relativt osedd… Fasiken att detta inte var 1640 m för då hade #KATALONIA bara vunnit. Spetsochslut senast och såg kanon fin ut. Sitter även på spåret som är vinstrikast i denna avdelningen 🙂 Glöm ej heller bort #GRAPPABOY som all undan från #Kentuckyriver 0% nu !

Avd 5 ) 2140M AUTOSTART TRAV ( STL Klass I, final meeting 3 )¨

#CHARLIEBROWNEFFE Kommer till start med löjlig form. #Kiaora och #Ilforte såg ut som spöken senast. 5 av 5 på rankingen. Vi får se hur #FABULOUSPELLINI kan hålla ut övriga men distansen är bra och kommer til start med toppform. En outsider är #ICONMEARAS slog hefner am senast. Har klarat att gå från bakspår 9 till tät och nästan hållit undan… En bra dag så 🙂

Avd 6 ) 2140M AUTOSTART TRAV ( STL Silverdivisionen, final meeting 3 )

#OscarL.A.  har verkligen gjort ett par rejäla prestationer på slutet. ÄR ju startsnabb men invändigt väntar kanonkulor och jag är inte säker att man kommer rätt till denna gången.  #Eddywest sitter på leken. Har rätt spår nämligen vinstrikast i denna avdelningen. Ca 7% vinns från spåret under åren. Nu optimerar stallet balansen till på Lördag och det kommer lukta bränt gummi från start och det kommer gynna #eddywest som kommer in mot upploppet med en ruggig speed. Ett varningens finger för #LEAVEYOURSOXON som kommer til last med 4st 2:or i raden och som hästen flög fram senast. Sitter på bricka 9 nu och kommer få en bra resa i rygg,,, Mitt råd är ” Ta inte av er sockorna på Lördag ”

Avd 7 ) Harper Hanovers lopp – Presenteras av SVEA (Gr I, Int.)

Vi får se hur kommentarer och utrustnings förändringarna ser ut på Lördag och hur vi tänker i detta loppet, Men vill man se en häst äta upp sitt motstånd så kika på fransosen #DIABLEDEVAUVERT.. detta är ett monster. MEN det finns 3 drag jag skulle vilja bidra med i detta loppet eller helt enkelt så spikar vi men det beror lite på streckfördenlingen under lördagen !

_____________________________________________________________________

Hej Alla Travspikare ! Vi går sakta men säkert mot Helgen och stora ögonblick som ska besannas ! Vi är på plats och kom gärna fram och byt lite idéer under helgen om ni ser oss med piker och kepsar. Det har varit bra respons på de tävlingar som har gått under dessa veckor med glada vinnare så vi kommer fortsätta med några framöver.

Lycka till med Spelen och ha kul därute !

 

Med vänlig hälsning

”KRICKEN”