Travtips inför Lördagens V.75 omgång på #SUNBYHOLM 18:e November 2023

Inför Jackpott omgången noterar vi att Ulf Ohlsson glider upp till första platsen i kuskligan som segerrikast under 2023 hittills. Gocciadore petas ner och lämnar listan för året ?! Uffe får nog svårt att försvara sig då han enbart får 2 st uppsittningar med Bla #BONNEVILLEW.I och #FEROXBRICK ! Vi börjar redan med Gulddivisonen i Avd 1. Kan inte minnas tillbaka när vi hade denna typ av stenhårda öppning.

( Rubriksättningen fylls på allt eftersom under veckan )

* Skriv gärna till oss med frågor eller funderingar till redaktionen@travspiken.se

Köp Krickens berömda Andelsspel till Lördagen: https://www.atg.se/torsvikstobak/spel/187216_V75_2023-11-18_14_5

 ”Spelexperten” KRICKEN”  lämnar sina spelidéer inför lördagens drabbning och glöm ej bort ”SPIKENS” Vinnarspel kl 13:00 varje Lördag och detta spel finner ni uppe till vänster under fliken ”SPIKENpå utsatt tid

ESKILSTUNA TRAVBANA

Travbanan invigdes 1955. Här körs sedan 2008 de fyra finalerna i unghästserien Breeders’ Crown. Upploppets längd 182 m vilket är något under genomsnittet. Vid bilstart så använder man sig av en startbil med rak startvinge vilken inte lämnar någon fördel till hästarna längst ut på vingen.

TravFakta Eskilstuna

 • Upplopp: 182 meter
 • Längd: 1 000 meter
 • Bredd 1 640 meter: 21,6 meter
 • Bredd 2 140 meter: 21,0 meter
 • Vinklad startbilsvinge: Nej
 • Open stretch: Nej

____________________________________________________________________________

 • Vädret: Strålande Soool och 2 grader i luften
 • Tänkvärt: När det kommer till Finaler m.m så är det viktigt att kika på vilka stall som växlar upp under Lördagen och som korrigerar utrustningen… Lets GO !
 • Heta Potatisen: #PhoenixPhoto har två raka andraplatser mot tufft motstånd och sist var det #GreatSkills som man kom 2:a bakom…
 • Intressant intervju: #OscarGinman berättar att det är en fantastisk resa jag och kretsen kring honom är med på med hästen #AFairDay. #OscarGinman säger att han har aldrig känt botten i hästen och han blir bara bättre och bättre för varje lopp han gör. På lördag jagar stallet segern i självaste #Breeders´Crown med hissnande 1,6 mill i förstapris. #PaulJPHagoort låter väldigt uppåt på #ESTERDEGLIDEI som tävlar i avd 6 i #Breeders’CrownTreåriga Ston ! Samma utrustning ! #ÅkeLindblom selar ut stallets två bästa hästar på #V75 och tror på seger med båda ! Med #Chapuy känns som att han har vaknat till med det där loppet i kroppen … #PowerDoc i avd 3 På lördag ska nu få prova lyckan över 3 varv, en distans hästen segrade över på just #Eskilstuna i våras.
 • Spiken säger sitt: Jag har några luringar i vanlig ordning inför Lördagens omgång… Några stall som sticker ut mot hösten och någon 5 % som är oförklarligt bortglömd ??
 • Ingenjören säger sitt: Rent statiskt Brukar bli få streck att hantera i Finalerna och förra året blev utfallet ett streck i varje final utom i Breeders’ Crown Treåriga H/V, Final där man behövde 3 streck.. Ni får en inblick på statistiken under 2000 talet på Sunbydholmstravet. Vi ger er Avdelning 1 på banan gällande v75 🙂 Nr 2 & 6 har vunnit flest gånger V75-1 på Eskilstuna. Noterbart är att nr 8 inte vunnit någon gång under hela 2000 talet i V75-1. Nr 2 har 7 segrar och 5 gånger som favorit.
 • Kuskligan ( Segerrikaste i Sverige )  1:a Ulf Ohlsson 2:a Kihlström 3:a Goop 4:a Stefan Persson 5:a Johan Untersteiner Bubblare 6:e : Carl Johan Jeppson
 • ( NY ) Tuppen,- #EXCUSEZMOI känner vi är i grunden bättre än övriga fältet. Hästen har gått i tuffa lopp och uppgiften här ser överkomligt ut. #ExcusezMoi har varit bland de tre främsta i tre av tre starter på Eskilstuna Grisen i Säcken, –  #TEARSINHEAVEN står du på benen nu då! Kalkonen,- #MERCENARY
 • Lyckohjulet: #BOSCHADIABLO fick bricka 3 och kan välja lite upplägg när man hamnade i getingboet för de behöver och det kan bli avgörande…
 • NY ) Spets é Bäst: Avd 1) #COMESWITHAGE Avd 2) För att säkra segern går man all in mot spets #FAMEANDGLORY  Avd 3) Blir släppt till spets #RENDEZVOUS Avd 4) #AURELIAEXPRESS Avd 5) #TEARSINHEAVEN Avd 6) #ESTERDEGLIDEI Avd 7) #AFAIRDAY
 • Vi rekar de 12 tyngsta lirarna i Sverige, vart sitter enkelstrecken inför Lördagens omgång: #FameandGlory
 • Måste med på Kupongen: #EXCUSEZMOI har svarat för flera starka insatser. satt instängd näst senast från bricka 1, klättrade på ryggarna. Galopp efter det så sparat i hästen finns och nu kör man all in.
 • Skrällkollen: #FINALWHISTLE hamnar under våran radar från poängbedömningen utifrån lopparkiven och när vi bedömer våra olika parametrar. Lite tokigt men hästen går upp på en första plats med 0.5 poäng, Hmmm
 • Helgarderingen: Stayerlopp Avd 3
 • Spikförslaget: #AFAIRDAY
 • Låset: #TEARSINHEAVEN VS #EXCUSEZMOI
 • Spikförslag Svarta bältet: #COMESWITHAGE
 • Rysaren: #CHAPUY
 • ( NY ) Från det jag ser i Lopparkiven skriver jag ner anteckningar kring varje enskild häst och ekipage och jag tänkte att jag random inför varje V75 väljer ut ett citat från alla dessa citat och publicerar här så får man själv tolka och avgöra så håll till godo: Från bricka 2 ser vi #HOLCOMBEZET från firma #Reden som såg smällfin och trygg ut i steget senast i #Breeders’Crown Semifinalen… Spets och slut och var ohotad och nu i skrivande stund Tisd kl 19:07 får vi 47 ggr degen.
 • Boka bord i Trav Restaurangen: https://www.sundbyholm.com/mat-dryck/vara-restauranger/travrestaurangen-grimman/
 • Besök Hemsidanhttps://www.sundbyholm.com

___________________________________________________________________________________________

Avd 1) 1640M AUTOSTART TRAV ( STL Gulddivisionen )

Vilken avslutning av #PHOENIXPHOTO i Lördags mot #Greatskills som gick 1,05,2 BOM BOM ! Från innersniffen ser vi #COMESWITHAGE som har på senaste starterna hållit upp spets från bricka 1 och 2 på ett elegant sätt mot tufft motstånd. Mycket stor chans för spets och det finns några om budet i loppet och tycker man som vi att det är ett ganska öppet lopp som ska slåss om Trofeen så kan man spika rent procentuellt ur sig i första avdelningen. Ingen minns en loser 😉 En liten kioskvältare fick vi se i #DATSSOCOOL näst senast på #Axevalla när man från bricka 8 slog sig emellan #ULTION FACE och #UNICO BROLINE på ett magiskt sätt och krossade motståndarna. Kanske att 1640 m som nu är perfekt för ekipaget !? #Chapuy fick återigen ett klockrent spår och spetsstriden står mellan #COMESWITHAGE och just #chapuy! Kolla den läckra svepningen från innersniffen på Åby av #BARBROKRONOS , WOW !

Avd 2) 2140M AUTOSTART TRAV ( Breeders’ Crown Treåriga H/V, Final )

Från bricka 2 ser vi #HOLCOMBEZET firma #Reden som såg smällfin och trygg ut i steget senast i #Breeders’Crown Semifinalen… Spets och slut och var ohotad och nu i skrivande stund Tisd kl 19:07 får vi 47 ggr degen. Både #Caviarfrommine och #BOSCHADIABLO är även dessa startsnabba och senast tog #Caviarfrommine hand om spets men släppte Sedan till #BOSCHADIABLO som vann. Jag höjer ett varningens finger för #FASHIONMONGER som har smygkörts i det dolda och ser kanon fin ut !!

Avd 3) 3140M VOLTSTART TRAV ( Salatrofén – Stayerlopp )

Man blir belönad att ta med #GRAPPABOY på Lördag. Bra spår och Detta passar nog hästen. Vinst på målfoto söver Demirkr och hästen har segrat i tre av de fem senaste starterna !

Avd 4) 2140M AUTOSTART TRAV (  Breeders’ Crown Fyraåriga Ston Final  )

( Ingenjören bjuder på lite kuriosa i denna avdelning: Bricka 3 och 4 har varit mest gångbart i V75-4 på Sundbyholm och Noterbart är att från bricka 3 har bara favoriter vunnit nästan alla gånger sju av åtta gånger …)

Riktigt fin lopp att bänka sig framför TV för att se #AURELIAEXPRESS som är en Stenhård häst. Öppnar starkt och tryggt och nu fick man innersniffen som man gillar och har spetsat ifrån….Här möter man #O’MARA ZON som oxå går bra från start men är även stark o rejäl #DanielWäjersten har allt under kontroll i sitt stall i nuläget.

Avd 5) 2640M AUTOSTART TRAV ( STL Bronsdivisionen )

Det lutar åt spets och slut för #TEARSINHEAVEN. glöm senast starten, det är bra drag i hästen och gör många svepningar man minns under året och blir svårlagen…

Avd 6) 2140M AUTOSTART TRAV ( – Breeders’ Crown Treåriga Ston, Final (Gr I, Int )

Bland de betrodda loppet finns en gömd skatt. Jag pratar om  #NinettaBoko som man körde lite passivt med i semifinalen. #NinettaBoko har startat fem gånger på hösten och vunnit två av dessa och går som tåget på upploppen. Annars för dagen ser ju #Adriatica  verkligen läcker ut. 5 vinster på 6 starter och #MagnusDjuse upp i vanlig ordning och det brukar ju bli succé !

Avd 7) 2140M AUTOSTART TRAV ( Breeders’ Crown Fyraåriga H/V, Final  )

#BEDAZZLEDSOX är en bland många som krigar om spets och det kan ju bli ett sönderryckt fält tillslut. Det kan ju öppna upp sig för #ItsPeppertime som i sina bästa stunder är urstark och har ju avslutningen som sitt vapen många gånger. ( 8% )

____________________________________________________________________________

Med vänlig hälsning

” KRICKEN ”