Travtips inför Lördagens V.75 omgång på #BOLLNÄS 20:e Januari 2024

Inför Löööördagen !

Travsporten travar på i all denna Vintersmäck. Alla ekipage tar sig fram till travbanorna och spelet rullar på som ingenting har hänt 🙂 Nu ska vi till #Bollnästravet på lördag och vi kan i vanlig ordning se fram mot en lördagseftermiddag med välfyllda, spännande lopp. På pappret hittar vi några blytunga förhandsfavoriter i 5 av de 7 avdelningarna och de återstående två avdelningarna är vidöppna. Men när trav ser enkelt ut ja då vet ni vad som händer 🙂

( Rubriksättningen fylls på allt eftersom under veckan )

* Skriv gärna till oss med frågor eller funderingar till redaktionen@travspiken.se

Nu kör vi TOK REA enbart denna v75 omgång 🙂 ” ALLA SKA MED ”

Redaktionen 88 kr https://www.atg.se/torsvikstobak/spel/228587_V75_2024-01-20_12_5

Kricken 20 kr https://www.atg.se/torsvikstobak/spel/187216_V75_2024-01-20_12_5

Vi kommer även skriva med länken till vår GS75 från denna veckan och framåt

https://www.atg.se/torsvikstobak/spel/228177_GS75_2024-01-21_23_4

”Spelexperten” KRICKEN”  lämnar sina spelidéer inför lördagens drabbning och glöm ej bort ”SPIKENS” Vinnarspel kl 13:00 varje Lördag och detta spel finner ni uppe till vänster under fliken ”SPIKEN

BOLLNÄS TRAVBANA

Bollnäs Travbana har ett upploppet som sträcker sig över hela 207 meter vilket är något längre än genomsnittet för våra travbanor. Stallbacken hittar vi på motsatt sida från målgången och publiksidan så i och med detta så kan det inte driva hästarna att ta i lite extra för de som längtar hem. Travbanan ligger belägen ca 3 kilometer från Bollnäs centrum utmed riksväg 50 i riktning mot Edsbyn för er som ska ta er ut för att njuta av lite trav på plats 🙂

TravFakta Bollnäs

 • Upplopp: 207 meter
 • Längd: 1 000 meter
 • Bredd 1 640 meter: 20,8 meter
 • Bredd 2 140 meter: 20,9 meter
 • Vinklad startbilsvinge: Nej
 • Open stretch: Nej

____________________________________________________________________________

 • Vädret:   Oj Oj , – 22 men strålande Sooool får vi
 • Tänkvärt: Fortsatt stallform för Melander som kommer till start med lite gott och blandat i påsen. Det knakar lite i borgarna hos Jörgen Westholm på v75 lördagarna och man såg hur arg han blev senast med galoppen på #Gulefantom… Ny revansch på lördag och snart behöver det komma lite framgångar 😉
 • Heta Potatisen: Jag tycker #SOLÖNSSKRAMMEL kan få denna rubrik 🙂 Kommer med form och blåste till spets senast… Nu är det Volt men fasiken , håller man travet från bricka 4 på Lördag så kan det bli en nagelbitare !
 • Intressant intervju: ”Svante Ericsson” #Phoenixphoto funkar bra på brodd och har inga problem med kylan i detta Vinterlandskap. Tränaren säger att hästen möter bra motstånd med hög kapacitet men att på senare tid så har #Phoenixphoto varit först över mållinjen ! Det är en riktigt fin uppgift på pappret och spåret är ju helt perfekt.
 • Spiken säger sitt: Första vinnarspelet för året spelar vi tillsammans nu på Lördag 🙂 Det ska bli kul att komma igång igen och det är alltid lite nervöst med första vinnarspelet för året 🙂 Ganska favorit betonad omgång där oddsen lär sjunka runt om i brist på annat. Som sagt Min uppgift är ju att lämna in 3 SPIKFÖRSLAG som måste vara kring 10 ggr pengarna och uppåt till redaktionen som i sin tur väljer ut ett av spelen som jag presenterar varje Lördag här kl 13:00 ! 
 • Ingenjören säger sitt: Ganska långt upplopp vilket öppnar upp från bakre leden. Överlag Väldigt få omgångar på 2000 talet på Bollnäs. Dom har kört 1 V75 dag per år. Undantaget är 2016 och 2017 då man fått 2 omgångar. Favoriterna har vunnit helt klart mest i V75-2 och 3. Där % ligger på hela 52,38% respektive 66,67%. Favoriten torskar mest i DD-2,DD-1, samt V75-1, där den lyckas vinna 6 ggr av 20. 28,57%
 • Kuskligan några veckor in på det nya året: 1:a Adrian Kolgjini 2:a Jorma 3:a Adielsson 4:a Oskar Kylin Blom 5:a Gustav Johansson Bubblare 6:e : Carl Johan Jepson
 • ( NY ) Tuppen,- #PHOENIXPHOTO Grisen i Säcken, – #GULIFANTOM  Kalkonen,- #DINOCREAM
 • Lyckohjulet: #BENCHMARK drog längstastrået och får denna rubriken. Det blev perfekt med springspår och hästen har ju dessutom form för uppgiften.
 • NY ) Spets é Bäst: Avd 1) BENCHMARK Avd 2) GRACE TROT Avd 3) BARBRO KRONOS Avd 4)   GULI FANTOM Avd 5) PHOENIX PHOTO Avd 6) CONRADS ANETTE  Avd 7) ESPOSITO
 • Vi rekar de 12 tyngsta lirarna i Sverige, vart sitter enkelstrecken inför Lördagens omgång: #PHOENIXPHOTO
 • Måste med på Kupongen: Detta ekipage måste med på kupongen och det ju hemmahoppet med #G.K.TALISMAN
 • Skrällkollen: #KLACKNOVA från framspår och bricka 6 med #Kihlström i sulkyn och kommer till start med en vinst och fortsatt toppform ! Även ett varningensfinger för #FORBIDDENTOREST från bricka 4:a som har gått bra på sistone och nu första rycktussar WOW !
 • Helgarderingen: Avd 2
 • Spikförslaget: #ESPOSITO
 • Låset: #GLOBALCAPS VS #BENCHMARK
 • Spikförslag Svarta bältet: #STUMNEFYR
 • Rysaren: #ICICLEAM kan nog få ett kanonlopp från bricka 1 på Lördag. Hemmahoppet #Lars Hallberg får dessutom #MatsEDjuse i sulkyn och här kan det bli spännande in på upploppet.
 • ( NY ) Från det jag ser i Lopparkiven skriver jag ner anteckningar kring varje enskild häst och ekipage och jag tänkte att jag random inför varje V75 väljer ut ett citat från alla dessa citat och publicerar här så får man själv tolka och avgöra så håll till godo: 
 • Boka bord i Trav Restaurangen: https://www.kitchenbollnas.se/restaurang/dagens-lunch
 • Besök Hemsidanhttps://www.bollnastravet.com

Avd 1) 2140M VOLTSTART TRAV ( STL Klass I )

#BENCHMARK lär ju sitta i spets från springspåret och #melanders går ju verkligen på vatten senaste tiden ! Man kan tänka sig att spika #GLOBALCAPS där #Nurmos gör tummen upp för stallets hästar och som dom tränar nu så sadlar han ut många ekipage och det är ju ett toppbetyg. En liten outsider finner vi i #BOTTNASJUSTIN som vi får kika närmare på under Lördagen.

Avd 2) 1640M AUTOSTART TRAV ( STL Klass II )

Tydlig favorit blir #GRACETROT men står redan i 60% och har ju enbart startat 7 gånger. Loppet bör garderas och från innersniffen ser vi #G.K.TALISMAN med #Perlennartson som är inne i ett stim och är ett hemmahopp !

Avd 3) 2140M AUTOSTART TRAV ( STL Silverdivisionen )

Jämnspelat lopp där #Nurmos sticker ut i fältet med #AURELIAEXPRESS och kanske ett litet minus med skor på nu. Här tror jag mycket på #BARBROKRONOS som har svart bälte i att få dåliga startspår men nu ser man ljuset i tunneln och från innersniffen kommer inte att sitta och titta på några blommor när bilen släpper vingen och man kommer gå fullt ut på spets och slut. Är dessutom obesegrad i spets på 4 försök!

Avd 4) 2140M VOLTSTART TRAV ( STL Kallblodsdivisionen )

Det är inte allt för ofta man får en vinnare från 40 m tillägg i kallblodsloppen men här ser vi #STUMNEFYR till 38%. Vi får se närmare start hur hästen ser ut och antingen spik eller alla !

Avd 5) 2140M AUTOSTART TRAV ( STL Gulddivisionen )

lovord på #PHOENIXPHOTO från #Svanteericsson där han vill tillägga att formen inte är 100% men bör räcka ändå ! Motståndet är överkomligt och bör slå dessa med enbart 80% form…

Avd 6) 2640M VOLTSTART TRAV ( STL Diamantstoet )

Rent spelmässigt är det ett öppet lopp och ska det hända något på Lördag så är det väl i detta loppet. #DINOCREAM ser ju smällfin ut och jag håller ekipaget etta. Men roliga streck runt omkring och vi laddar bläckpennan för att få med alla strecken.

Avd 7) 2140M AUTOSTART TRAV ( STL Bronsdivisionen )

Här behöver övriga ekipage se till att inte #ESPOSITO kommer till spets för gör man det så är loppet över. Utanför boxen hittar vi #WINGSLEVEL som ser fin fin ut för dagen och hamnade precis bakom favoriten i senaste starten. Loppet ser lite skiktat ut och blir scenariot att #Jewilla får spets så kan #IT’S PEPPERTIME sitta på leken istället och är ju minst lika bra häst.

Med vänlig hälsning

” KRICKEN ”