Travtips inför Lördagens V75 omgång på #Åbytravet 9:e December 2023

Tid: 16:20

Mot Lördageeeen

En helg med #V75 från #Åbytravet och glöm inte starten med #SanMoteur i nytt försök på #Vincennes Tankarna går runt runt i huvet och Inför Lördagen ska vi nog alla se upp för #AndreEklund och #Nimczyk. Herrarna ligger lite utanför boxen i omgången och i vanlig ordning sitter man med hakan i knäet men inte denna omgången ! Ekipagen ska vi plocka med och hoppas på lite napp utanför boxen NU !

( Rubriksättningen fylls på allt eftersom under veckan )

* Skriv gärna till oss med frågor eller funderingar till redaktionen@travspiken.se

Köp andel Lördag: https://www.atg.se/torsvikstobak/spel/187216_V75_2023-12-09_6_5

 ”Spelexperten” KRICKEN”  lämnar sina spelidéer inför lördagens drabbning och glöm ej bort ”SPIKENS” Vinnarspel kl 13:00 varje Lördag och detta spel finner ni uppe till vänster under fliken ”SPIKEN”

Åby travbana

Åbytravet är en travbana i stadsdelen Åby i Mölnda belägen 5 minuter strax söder om Göteborg, Västra Götalands län. Banan är Sveriges näst största och är en av våra travbanor som sedan 2007 har dubbla Open Stretch spår över upploppet som innebär en hel del dramatik. Höjdpunkterna är ju såklart STL som arrangeras 5 lördagar om året med Paralympiatravets final, Åby Stora Pris och SM helgen som juvelen i kronan. Under dessa travtävlingar är ATG´s V75 den dominerande spelformen.

TravFakta Åby

 • Upplopp: 188 meter
 • Längd: 1 000 meter
 • Bredd 1 640 meter: 22 meter
 • Bredd 2 140 meter: 22 meter
 • Vinklad startbilsvinge: Nej
 • Open stretch: JA, ( Dubbla )

__________________________________________________________________________________________________________

 • Vädret: 60% chans till snö och + 1 grad i luften
 • Tänkvärt: Vissa ekipage är klara för finalerna i sin division nu på Lördag och får man inte rätt spår så blir det lätt en Söndagspromenad i väntan på bättre tider och lopp 🙂 Följ med Gulddvisionen : https://www.svenskatravligan.se/statistik/poangstallning/ Silverdivisionen: https://www.svenskatravligan.se/statistik/poangstallning/ Bronsdivisionen: https://www.svenskatravligan.se/statistik/poangstallning/ Klass 1: https://www.svenskatravligan.se/statistik/poangstallning/ Klass 2: https://www.svenskatravligan.se/statistik/poangstallning/ Diamantstoet: https://www.svenskatravligan.se/statistik/poangstallning/
 • Heta potatisen: Här tycker jag att #ULTIONFACE knycker rubriken i sista sekunden. Såg smällfin ut senast och kan både välja ryggledaren eller spets beroende på hur loppet köres.
 • Intressant intervju: Stallformen pikar nu för #LarsINilsson som nu har gjort förändring med skoningen på #HERE’SJOHNNYSOX som gör att hästen går från klarhet till klarhet 🙂 Spets och släpp senast och satt fast med en hel del sparat. Spurtvann 4/11 på #Bjerke. Låter väldigt uppåt på hästen … Notera att det blir vanlig vagn och inte som det står nu jänkarvagn.
 • Spiken säger sitt: Ganska öppen omgång där det finns några spelvärden att hålla i handen. #Untersteiners brukar alltid hålla sig framme och det bubblar i stallet med framgångar och det kommer ta fart för familjen och det känns som dom har några heta kandidater utanför boxen till på Lördag 😉
 • Ingenjören säger sitt: Under 2000 talet har i avdelning 5 bricka 1 högst roi på 11% tillsammans med bricka 3. I avdelning 7 har vi bricka 2 med sina 9% av vinsterna. Här startar #Sörvik med #BOTTNASIDOL som har styrkan som främsta vapen. Vann rejält vid lätt vinst 22/4 och var godkänd som trea näst senast och är distansgynnad !
 • Kuskligan: 1:a Örjan Kihlström 2:a Wäjersten 3:a Björn Goop 4:a Carl Johan Jeppson 5:a Ulf Ohlsson Bubblare: 6:e Plats Untersteiner
 • ( NY ) Tuppen,- #CORAZONBAR bättre än raden samt otur med spåren. Bricka 11 på #Åbytravet ligger dessutom som handen i handsken, kommer med FORM ! Grisen i Säcken,- #LUCABAROSSO Kalkonen: #FOURGUYSDREAM som även redan är klar för Finalen.
 • Lyckohjulet: #DANAODEGLIDEI var Rejäl vid seger från utvändigt ledaren 16/9. Klen på Bjerke (V75) senast, ny regi nu och bricka 2 kan bli startskottet på något riktigt bra !
 • NY ) Spets é Bäst: Avd 1) #FILIPPA B.J. Avd 2) Måste till spets mest #LUCABAROSSO Avd 3) #ULTIONFACE Avd 4) #NEED’EM  Avd 5) #COMBATFIGHTER  Avd 6) #CORONAPARK med #mikafors  Avd 7) #VERSACEFACE
 • Vi rekar de 12 tyngsta lirarna i Sverige, vart sitter enkelstrecken inför Lördagens omgång: #NEED’EM
 • Måste med på Kupongen: #TASHERIT som i sina bästa stunder är ju verkligen bäst.  Lever på styrkan och har ju ett bra kunnande. Godkänd insats senast, höll strongt som tvåa 8/10
 • Skrällkollen: #PURPLERAIN Första starten i Sverige nu. Fin spurt som tvåa 3/10 och vann lätt från spets senast. Vinner ofta och #MichaelNimczyk är ju skrällkusken upphöjt till 10 😉
 • Helgarderingen:  Avd 6
 • Spikförslag Trolig: #VERSACEFACE
 • Spikförslag Svarta bältet: #ULTIONFACE
 • Låset: #FILIPPA B.J. VS ##CARROTY
 • Rysaren: ( NY ) Från det jag ser i Lopparkiven skriver jag ner anteckningar kring varje enskild häst och ekipage och jag tänkte att jag random inför varje V75 väljer ut ett citat från alla dessa citat och publicerar här så får man själv tolka och avgöra så håll till godo:  #NINJAZON med #AndreEklund  såg Läcker ut vid spurtvinsten direkt i ny regi 16/10. Godkänd femma på Solvalla senast.
 • Boka bord i Trav Restaurangen: https://abytravet.se/infor-besoket/ata-pa-abytravet/
 • Besök Hemsidan: https://abytravet.se

Avd 1) 2140M AUTOSTART TRAV ( STL Diamantstoet )

Pang på rödbeten direkt med diamanstoet… #GLORIUSRAIN kommer med form och såg kanon fin ut senast när man gled undan enkelt från ledningen senast och här blir det inte spets men ett bra smygläge. Här möter #FILIPPAB.J. hyfsat motstånd och möter en del startsnabba men kommer hitta spets och får då ett smörlopp och vi får se om man orkar hela vägen. Men här får vi nog börja med en hel del streck ?! Skrällen lutar åt #NINJAZON med #AndréEklundh bakom !

Avd 2) 2640M VOLTSTART TRAV ( STL Klass II )

Bästa läget och bästa hästen startar #Untersteiner här med #LUCABAROSSO. Kommer till start med 5 segrar på 9 försök. Vann senast säkert trots tung resa och från innersniffen lutar det åt spets och slut… #AndréEklundh får vi passa upp för och här kommer han till start med #STENSWILLE till 5%. Spetsade och släppte senast och avgjorde säkert.

Avd 3) 2140M AUTOSTART TRAV ( STL Gulddivisionen )

#FOURGUYSDREAM såg smällfin ut senast men här fick man bricka 10 och det lutar år 3-4 utv och då ska man spurta ner sällskapet ?! Jag gillar #BEARTIME som är en Allround häst med bra kapacitet och kan avsluta rappt SE UPP ! Stall #Kolgjinis ska vi passa upp för nu på hösten och nu startar man med #ULTIONFACE som är en krigare och kan öppna riktigt bra och som sämst ryggledaren blir man ESSET i leken.

Avd 4) 2140M AUTOSTART TRAV ( STL Klass I )

Återigen ser vi #AndréEklundh från innersniffen med #HASHTAGSIMONI ! Höll bra som tvåa bakom #EvenSteven näst senast och slutade bra som tvåa bakom #HustleRain senast. En bra häst att nämna är ju #BELGIQUE som även är startsnabb som siktar på ryggledaren och vill man koppla grepp om omgången kan man chans spika !

Avd 5) 1640M AUTOSTART TRAV ( STL Bronsdivisionen )

#farfarsdream till i skrivande stund till 6% kanske man får överväga både en och 2 gånger att ta med. I bronsdivisionen har första strecket vunnit ca 50% av gångerna men där emellan har det varit väldigt spretigt och skrällvänligt… Ser lite ut som att det kan bli en nyårskaramell även denna gången på lördag.

Avd 6) 2140M VOLTSTART TRAV ( STL Diamantstoet )

Jag Tycker två ekipage sticker ut lite extra i detta loppet. Springband för #SANGRIAPELLINI som kommer till start med ett par staketpinnar bagaget. Avgjorde med lätthet i spurten senast på #Hamburg banan. #ROSEMARYTILE med legenden #Kihlström bakom gör ju att man trycker grönt. Gjorde en riktigt fin start på #Eskilstuna senast och fick en stark slutrunda och gled fram till en tämligen enkel seger senast. Ett varningens finger höjer vi för #TASHERIT som i sina bästa stunder är ju verkligen bäst.  Lever på styrkan och har ju ett bra kunnande. Godkänd insats senast, höll strongt som tvåa 8/10 och vi ska lägga till att när Diamanstoet körs i avd 6 som här då behöver man i snitt minst 6 streck !

Avd 7) 2640M AUTOSTART TRAV ( STL Silverdivisionen )

Normalt behövs det bara 2 streck i sista för att överleva ca 70% av gångerna. #VERSACEFACE tycker jag är en hård häst  och är stark och rejäl. Satt fast med en hel del sparat 23/9, och fick en Startgalopp senast så krafterna finns kvar ! Här ska väl #EVENSTEVEN med som oxå har ordentlig styrka. Avgjorde säkert näst senast och höll bra som tvåa på Åby senast WOW !

Med vänlig hälsning

Kricken