#Travtips till #Jägerso V.75 omgång 9:e April :)

#Travtips till #Jägerso V.75 omgång 9:e April 🙂

Tid: 16:20

Det blev jackpot efter Lördagens v.75 spel på Bergsåker vilket medför att det kommer att ligga över 40 miljoner  i potten för den lycklige som prickar 7 rätt till på Jägersro den 9:e April !  Spänn fast bältet hårt inför Lördagens drabbning av Paralympiatavet som  Jägersro bjuder på och vi får sitta som på nålar till sista avdelningen 🙂

PS: Vi vill slå ett slag för legenden #SvenMelander som de senaste dagarna lämnade oss !  Det #SvenMelander har betytt för travsporten hos den breda publiken runt om i Sverige som för varje år sprider sig likt duracellkaniner kan inte nog påtalas. Likt Sällskapsresan tog han oss med storm på den tiden var det varje Trav onsdag var Klädd i hawaiiskjorta och badmössa som skapade den roligaste travsändningen  som travsporten beskådat !

 • Spelexperten ”KRICKEN”  lämnar sina spelidéer inför lördagens drabbning på #Jägerso

In och lägg eran Andel så vi tillsammans når 7:an : https://www.atg.se/pressbyransvavauppsala/spel/142438_V75_2022-04-09_7_5

#Jägersotravet

Sveriges sydligaste travbana är Jägersro strax utanför Malmö. Jägersro är landets enda kombinerade trav- och galopparena, där travbanan omgärdas av en galoppbana.

#Jägersro använder en så kallad vinklad vinge på startbilen. Vingen ger hästarna med ytterspår bakom startbilen någon meter tillgodo i starten men vi får ser hur startspåren rent procentuellt vinner på Jägerso mot andra travbanor.

 • Längd: 1000 m
  Bredd: 23,0 m (2140 m), 23,0 m (1640 m)
  Upplopp: 190 m
  Open stretch: Nej
( Vi återkommer närmare Lördagen med flera rubriksättningar )
 • Vädret: 50% chans till regn och 8 grader i luften
 • Tänkvärt: I avd 1 ser vi #HindyHeikant som spetsade från samma spår på Halmstad ! Via spets vann hästen komfortabelt .
 • Heta potatisen: Detta kan vara något ! #VonHaitabu är den andra hästen från #Nimczyk. Nu tar man likt povelramel av skonrna å det blir barfota runt om ,,, SE UPP !
 • Spiken säger sitt: Betydligt fler spelvärde SPIK SPEL denna omgången mot föregående helgen. Vi hittar #MAESTROCROWE i skrivande stund till 12,5 gånger och #HINDYHEIKANT till hela 16 gånger … Jag har lämnat in 3 tänkbara Vinnarspel som redaktionen ger klartecken till imorgon kl 13:00, Väl mött
 • Statistikern säger sitt: Spår 8 har enbart vunnit från 2140 m Volt och 2640 m Auto i år. Spåren 2 och 6 är väldigt spelvärda på #Jägerso…
 • Kusken/ Tränaren: Denna gigant , #PerNordström. Har topp 4:a bästa stallformen just nu…Pass upp
 • ( NY ) Tuppen: – Grisen i säcken: – Kalkonen:Tuppen: #UnderArmour vann i årsdebuten och förlängde då sin segerrad som nu innebär fem raka. Lär vara ännu bättre med loppet i kroppen! Grisen i säcken: Det får vi i #EXPRESSJET Gör intressant debut på svensk mark. Snabb ut och gynnad av innersniffen. Kalkonen: #UPSTATEFACE alltid denna snackis om ekipaget… Nu får man börja vinna igen innan ,, Bullchit walks, Wins stays… Det positiva är att man start från 1 av  vinstrikaste startspåren.
 • Lyckohjulet:  Denna rubrik går till #LADYBELUGA. Lever ofta upp till favorit skapet …
 • ( NY ) Spets é Bäst: Avd 1) Lady Beluga ska ses med bra chans att svara upp i första hand mot #UseFace men om Avd 2 )  #LuckyGuyBoko öppnade snabbt från samma spår senast och gäller som spetsfavorit. Avd 3) #Oscar L.A är är snabb vid laddning. Avd 4) #BenitaWinner har ett toppläge och ska ses med bra chans att svara upp ledningen   Avd 5) När #Klogjinis sitter bakom då spetsar man ! #AKILLESFACE Avd 6) Spetsar gör #TOM N’JERRYDIAMANT Avd 7) Inga direkta ekipage som är kända för att trycka sig till spets men # ExpressJet har visat prov på startsnabbhet och chansen är nog att lägga i växel 1 från start !
 • Vi rekar de 12 tyngsta lirarna i Sverige, vart sitter enkelstrecken Uppdateras ca Lördag kl 12:00 på Lördag) : #LadyBeluga och #Expressjet
 • Måste med på Kupongen: #HolyWater skrällde på #Axevallatravet i februari. På lördag kan han ha en ny vinnare i högsta klassen.
 • Skrällkollen:  #Gerben som nu har fått ett lopp i kroppen och ska nu tävla barfota runt om för första gången i karriären vilket är spännande.
 • Låset : Avd 2, #KENTUCKYRIVER och  #LUCKYGUYBOKO
 • Boka bord i Trav Restaurangen: http://www.jagersro.se/mat-och-dryck/vara-restauranger/jagersro-restaurang
 • Boka konferens på Jägersotravet : www.jagersro.se/mat-och-dryck/vara-restauranger/jagersro-restaurang
 • Besök Hemsidan: www.jagersro.se

Avd 1) 1640M AUTOSTART TRAV  (STL Diamantstoet, försök 3 i meeting 3 (Final Solvalla 28 maj )

Vi öppnar med lite damer och #LADYBELUGA gillar innersniffen som bekant och spetsade senast hon hade innerspår. Ett ekipage som harr siktad mot detta loppet är #HeloiseAM och nu blir det förändring i utrustning med jänkare och barfota runt om! Ett varningens finger för #HindyHeikant som spetsade från samma spår på #Halmstadtravet och är hästen kry så blir det en full drabbning från tre ekipage om ledningen. Jag skrev inte ekipaget ovanför SPETS e Bäst pgr av just frågan om hästen är helt Ok ännu. Andra handsfavoriten har vunnit i denna divison över 70% av gångerna i år.

Avd 2) 2640M VOLTSTART TRAV ( STL Klass II, försök 3 i meeting 3 (Final Solvalla 28 maj )

Lägsta divisionen gör upp ! Är inte så svår löst utan den jämnaste divisionen och det behövs i regel 3 streck men det sköt på i första v75 i Mars då det krävdes 9 streck för att hitta vinnaren. Årsdebuten är avklarad för #KentuckyRiver som kommer att bli en streckad favorit efter senaste starten. Utvändigt ledaren senast, och tog över 600 meter kvar och vann enkelt passas. Från innersniffen hittar vi #LuckyGuyBoko som också gjorde det bra i sin årsdebut utan att få vinna för att nu har man ca 50 kr under kvalgränsen och man står perfekt inne i loppet ! ” SPIK ” Gyllen läge för #FANTOMGODIVA som har ett kanonläge från sitt springspår !

Avd 3) 2640M AUTOSTART TRAV  ( STL Silverdivisionen, försök 2 i meeting 3 (Final Solvalla 28 maj )

Stallet hyllar #OscarL.A som gör årsdebut men har vunnit i sin årsdebut två år i rad! Spets och Slut ?? Tänkbart SPIKFÖRSLAG för många blir #Rackham. Från spår 4 är det inte ett rent statistiskt bra spår. Från 2640 m har spår 4 vunnit en gång. Har även blivit slagen av  #E TypeCash så för den Järve SPIKA !

Avd 4) 2140M VOLTSTART TRAV ( STL Diamantstoet, försök 4 i meeting 3 (Final Solvalla 28 maj )

3 volter i denna avdelning. Statistiken i år över denna distansen säger från ( Volt 1) 3 segrar  ( Volt 2) 2 segrar       ( Volt 3 ) 3 segrar. Det ska ändå mycket till att bakre formationen ska in och jaga mot upploppet. i Just avd 4 på Jägerso vinner spår 4 12 % gångerna ! Mitt tips är att främre volten vinner !

Avd 5) 2140M AUTOSTART TRAV ( STL Klass I, försök 3 i meeting 3 (Final Solvalla 28 maj )

Här kommer nog de flesta helgardera ! Vid öppet lopp likt när man slår upp dörrna till en Wilda Western saloon , ” ALLT KAN HÄNDA ” Ser man till statistiken vinner ( startspår 5 ) 9% av gångerna i avd 5 på Jägerso… Här startar #Kolgjini med  #AKILLESFACE som kommer till start med några staket i bagaget och gör en årsdebut till råga på allt. I klass 1 har det smällt till då och då och ser man till i vilka avdelningar oddsen har ökat markant är det i just avd 5 som det smäller till mot Jackpotten så var beredda med säkerhetsbältet här.

Avd 6) 1640M AUTOSTART TRAV ( STL Bronsdivisionen, försök 3 i meeting 3 (Final Solvalla 28 maj )

Hur än alla spel tyckare utmålar en bronsdvisionen så behövs det inte många streck i år. 3 streck och man passerar gå i monopolet ! Favoriten blir årsdebuterande #EROSZOLA som startar från spår 8 vilket inte är positivt i 1640 m lopp….

Avd 7) 2140M AUTOSTART TRAV. ( Paralympiatravet deltävling 1 – STL Gulddivisionen )

Äntligen loppet vi har väntat på denna omgång. Vi ser #VeryKronos som inte var som bäst i debuten men är ju en Topphäst som nu har ett lopp i kroppen. Kan även öppna snabbt vid behov. Svårt att se vilken taktik #UpstateFace får så här får man hålla ögonen öppna inför stallkommentarerna från #Kolgjini. Mitt tips är att #HUSSEBOKO smyger med och får rätt resa in mot upploppet och vinner 🙂

_________________________________________________________________

 

Håll tillgodo och ta hand om er i stugorna 🙂

 

Med vänlig hälsning

”KRICKEN”