#Travtips till V75 tävlingar på #Bodentravet 18:e JUNI 2022 ( Fri entré )

#Travtips till V75 tävlingar på #Bodentravet 18:e JUNI 2022 ( Fri entré )

 • JACKPOT 50 MILJONER 

Tid: 20:30

Nu tar sommaren fart och årets första V75 kommer att gå under midnattssolen. V75 börjar först klockan 20:30 på lördag och sista avdelningen enligt programmet strax före klockan 23:00 ! Vi får hålla oss ända till sista avdelningen som är miljonloppet och vi pratar om Norrbottens Stora Pris och huvudrollen innehavs av #DONFANUCCIZET från bricka 8:a ! BLIR DET GALOPP Mjauuu Bra initiativ av #Bodentravet erbjuder Fri entré i samarbete med Bodentravets sponsorer till Midnattstravet. Liten Överraskning för mig att #Firefoot var så pass bra i Lördags som vi hade som ett fjärde streck.. En av hästarna som bars fick 4 av 5 poäng men åkte med pgr av att ekipaget faktiskt hade riktigt bra form mot V75 omgången !

I Backspegeln

Ja vad säger man, våran solklara spik i #Mrhercules galopperades bort och normalt och årets snabbaste diskning eller jag kanske bara är dramatisk! Men normalt sett har man tid för korrigering men ha ha medans hästen tog galoppen SKREEEEK man från domartornet , ” EKIPAGET MR HERCULES ÄR DISKADE ” Hästen hade sprungit 8:or runt sina konkurrenter men ATG ville väl få ett jämnare LOPP ! Herregud alltså ! Vi var helt rätt på de i vanlig ordning och jag valde att gå hårt i avdelningen 4 och #Bentleygar så vi fick spelvärde i kupongen… Nu blev det 3-4 tusen för 7:an i vanlig ordning och Jackpot på femmorna 🙂 Jag gör en median och lite över i Andelsspelet så vi är med både i enklare sammanhang men även när Jackpoten kommer till sta´n ! Så nära för ”SPIKENS” Vinnarspel på #reven som blev fast igen i ryggen i sista avdelningen, SÅÅÅÅ NÄÄÄRA … Även jag spelade med det strecket på våran kupong som ingen annan hade med i min Rekanalys av kuponger på ATG…

 

 • Skriv gärna till oss med frågor eller funderingar redaktionen@travspiken.se

Köp andel Lördag: https://www.atg.se/pressbyransvavauppsala/spel/142438_V75_2022-06-18_11_7

 * Spelexperten ”KRICKEN”  lämnar sina spelidéer inför lördagens drabbning och glöm ej bort ”SPIKENS” Vinnarspel kl 13:00 varje Lördag och detta spel finner ni uppe till vänster under fliken ”SPIKEN”

Bodentravet

#Bodentravet, belägen i Boden i Norrbottens län, är en av Sveriges permanenta travbanor. Banan invigdes 1944 och är sedan dess den nordligaste travbanan i Sverige. Den drivs sedan starten 1944 av Norrbottens Travsällskap, och hette länge Torpgärdans travbana efter området den är belägen i.

 • Upplopp: 200 meter
 • Längd: 1 000 meter
 • Bredd 1 640 meter: 22,0 meter
 • Bredd 2 140 meter: 23,0 meter
 • Vinklad startbilsvinge: Nej
 • Open stretch: Nej

Hitta de bästa andelsspelen inför V75 omgången hos #Svava Pressbyrå i Uppsala. Ta del av experternas strategier i butiken och välj den andel som passar dig !

( Återkommer med fler rubriksättningar )
 • Vädret: 50% chans till regn och 16 grader i luften
 • Tänkvärt:  Ser man till Boden travet är att många favoriter vinner på Boden. Under 2000 talet har alla Bodens V75 omgångar körts under Juni månad och det bäddar för att banan oftast har fina förutsättningar som vi förväntas få även på Lördag. Som sagt det bäddar för att favoriterna tar för sig likt ett smörgåsbord ! Vi ser fram emot #NorbottensStoraPris som körs den här dagen och ser vi till de 2 senaste åren har det loppet körts i sista avdelningen 7. Innan har man lagt tävlingen till Avd 3. Kikar vi på spår statistiken så är spår 6 och 7 samt spår 2 riktigt bra i den inledande avdelningen. I avdelning 5 ska man inte undvika att ta med ekipaget från bricka 5 som glänser i % ! Tips från coachen 😉
 • Heta potatisen: Måste gå till #TIMJERRY, herregud va bra hästen ser ut i lopparkiven. ha ha måste med ,bara bakspår men nu äntligen även framspår. Ekipaget kommer blåsa över sina KK
 • Intressant intervju: Blixten slog ner nyss ! #MattiNisonen kommer köra barfota runt om med #BlackandQuick I en intervju med Kanal 75 ” Hästen har varit väldigt pigg i träningen efter det loppet, det känns som att han gått ett snäpp framåt och att formen pekar uppåt ”
 • Spiken säger sitt: Detta är en hyfsat bra omgång där man kan välja lite mera i avdelningarna. Mitt jobb är ju att ta fram en 10 oddsare som vi spelar hem för ni kan själva leta fram en 3 oddsare utan tanken är ett genomtänkt SPIKFÖRSLAG/VINNARSPEL och många gånger spelar jag hem större volymer än vad v75 omgång ger !
 • Statistikern säger sitt: 235 tusen gav utdelningen förra året på 21 streck…  Det race som stack ut var klass 1 med 6 streck. Man bör hålla sig till spåren 6,7 på BODEN 🙂 Slående är att i DIamanstoet har det körts 24 omgångar i år och av dessa har 2:a strecket vunnit över 50% av gångerna !
 • Kuskligan i STL : 1: Kihlström , 2:a Uffe 3:a Adielsson 4:a Joakim Lövgren 5:a Magnus A Djuse
 • Kusken: Sandra Erikson , det räcker ! Håller du ??
 • ( NY ) Tuppen,-  Rubriken går till #ANTHEM hästen fick gå 4 par utv och gjorde det bra senast. Gången innan gjorde hästen en brutal långsida och spurtade om hela fältet från 5 par utvsom tre  BOM ! Grisen i säcken,-  #DEVILSTONGUE Kalkonen,-  #AVA ? har aldrig gått bra från bakspår och behöver dessutom framspår … Många tyckare som kikar snabbt i hästraden ?!
 • Lyckohjulet: Lite annorlunda denna gången men pgr av strykningen av #WhoWhos så får #Reden bricka 7 istället för bricka 8:a  och man får tuffa på från start och glider upp till ”SPETSOCHSLUT”
 • ( NY ) Spets é Bäst: Avd 1) Det ser ut som #DevilsTounge får det tufft mot #Icelandradio som har mest behov av spetsen ! Avd 2 ) Inga startkanoner och ett öppet lopp kring spetsen.. Kanske lite fördel #Sundborymling som vill mest till spets. Avd 3) Spännande och se om #HENRYFLYERSISU släpper till #AMALENCIUS B.B. Avd 4) Hela grejen hänger ju på att #AMIE NESS ska till spets annars kan dom ju åka hem !Avd 5) #FROZENA.F. Avd 6) #BLACKANDQUICK  Avd 7) #VANGOGHZ.S.
 • Vi rekar de 12 tyngsta lirarna i Sverige, vart sitter enkelstrecken ( Uppdateras på Lördag klockan 12:00) : 
 • Måste med på Kupongen: #FROZEN A.F. och #Grappelli 
 • Skrällkollen: Spännande streck på #AYAHDELUX vann krigandes när man hittade ut i rygg ledaren och gjorde en heroisk insats, kommer med form…
 • Låset: #FROZEN A.F. och #Grappelli
 • ( NY ) Från det jag ser i Lopparkiven skriver jag ner anteckningar kring varje enskild häst och ekipage och jag tänkte att jag random inför varje V75 väljer ut ett citat från alla dessa citat och publicerar här så får man själv tolka och avgöra  håll till godo:  #ELLEN DEGENERES Stack till spets på denna distans på boden från bricka 5 och krossade motsåndet efter det har det blivit 2 starter på 1640 m där man avslutade i senaste starten med en svepare från 3 par utv och gick ut ett hack till spurtade heroiskt och blev 2:a BOM
 • Boka bord i Trav Restaurangen:  https://www.bodentravet.com
 • Besök Hemsidan: https://www.bodentravet.com/om-bodentravet/travrestaurangen
 • Bodentravet erbjuder GRATIS ENTRE till helgens EVENT: Entrébiljett Midnattstravet Entrébiljett Midnattstravet den 18 juni 2022. Fri entré i samarbete med Bodentravets sponsorer.

 

Avd 1) 2140M AUTOSTART TRAV ( STL Bronsdivisionen, försök 5 i meeting 4

Känns som #DEVILSTONGUE får spela ut sina kort på bordet NU… I lopparkiven har ju hästen inte i min smak övertygat och historien börjar upprepa sig som med #Parker som vi hade som Helgens Kalkon förra helgen… Vi får lyssna under Lördagen hur Sandra resonerar kring loppet. I Lördag hela veckan tyckte jag inte att det lär allt för övertygande men hon trodde på en grym prestation som förra starten… Hmm Spelupplägget baseras ju mycket på detta loppet så vi behöver vara extra NOGA i valet. Spåren under 2022 i 2140 m Autostart ska man ha spåren 3,5 förvisso startar just #DEVILSTONGUE via detta spåret 🙂 och spår 10 dessa spår är överlägset bäst ! Från Bricka 10 hittar vi ##INSPECTOR som jag har satt en 4 på i lopparkiven men för spår statistiken m.m klättrar upp till en 5… Anteckningarna säger: Slog Huddlestone senast 1640m , stark insats från bricka 2. Rikigt mosar lopp över 2640 m där man slog Balder DK och ironman som g under loppet tillslut. Hmm Det gäller ju att hitta spelvärde men inte gå bort sig 😉

Avd 2) 2140M VOLTSTART TRAV ( STL Kallblodsdivisionen, försök 1 i meeting 2

#Forspärla har visat form i sitt senaste framträdande och står nu perfekt inne i detta lopp. Kuskförstärkning med #Adielsson som kan styra upp det hela… En av de som blir betrodda är #TangenFrikk är verkligen kapabel att springa hem detta.  Har styrkan som har en riktigt hög nivå men hästen blandar och ger. Många kommer hålla handen med ekipaget på Lördag.. Det kommer behövas 3-6 streck för att vara på den säkra sidan dvs inte offside ! Se upp för #KÄLLSJÖVIKING som är startsnabb och har 50% i vinster när man kommer till spets !

Avd 3) 2640M AUTOSTART TRAV  ( STL Silverdivisionen, försök 4 i meeting 4

Här kommer #AMALENCIUS B.B. bli nerspelad … vann senast man mötte enklare motstånd i denna divisionen som nu. Innan harpers tappade man från innersniffen och fick gå längst bak från kön och dundrade på över upploppet.. Kommer till start på passande distans och bra spår för ekipaget. Vi får se om det blir körning från innerspåren om spets som kan göra att det öppnar upp för baksåren. #Djokovic och min favorit som inte ska missas är #Leaveyoursoxon ! GLÖM INTE !

Avd 4) 2140M VOLTSTART TRAV ( STL Diamantstoet, försök 7 i meeting 4

9 % aren #ENDLESSSTORY gjorde en heroisk insats senast .. Då man vann utv För tre starter sedan och från bricka 15 spurtade man 200 m och vann mot ledaren ha ha ha Kläm fast er i soffan , det kommer gå undan ! Men annars kan det bli #SPETSOCHSLUT för #AMIENESS som ingav mycket fint uttryck senast på boden när man från bricka 6 dundrade fram o höll komfortabelt i mål

Avd 5) 2140M VOLTSTART TRAV ( STL Klass II, försök 6 i meeting 4

Rent krasst så föreslår jag ett lås på #FROZEN A.F. och #Grappelli som kommer till start med topp form, vann senast med 30 m då hela spelarkåren satsar hus och villa för att heltäckande omgången… Det avgörande är att #FROZEN A.F. står bra inne i loppet och har förstärkts med legenden #Kihlström och samtidigt lottats till springspår. BOM ! Varningens finger för #AyahdeLux

Avd 6) 1640M AUTOSTART TRAV ( STL Klass I, försök 6 i meeting 4

Denna division har varit stabil förutom under APRIL då det var rena vilda västern med streckfördelningen men det har stabiliserat upp sig och man behöver inte syrgastuben längre. Bland dom jag vill nämna är #L.L.LABERO som kommer med tokform även #FLIGHT DECK som även de ekipaget har FORM inför Lördagen värt att lägga på minne förutom de toppspelade !

Avd 7) 2140M AUTOSTART TRAV ( Norrbottens Stora Pris (Gr I, Int) – STL Open, försök 3

Spetsar gör #VangoghZ och vinner gör #Donfanuccizet

_________________________________________________________________

 

Med vänlig hälsning

”KRICKEN”