#Travtips till V75 tävlingar på #Kalmartravet 26:e JUNI 2022

#Travtips till V75 tävlingar på #Kalmartravet 26:e JUNI 2022

 • JACKPOT 50 MILJONER 

Tid: 16:20

Vi får önska alla Travspikare en riktigt Glad midsommar ! Vi kommer bevittna Midsommartrav på Kalmartravet som har blivit en riktigt fin tradition. Vi har kollat med banpersonalen som lovar löjligt fina förutsättningar och med värmen som är på ingång så kommer det gå fort i loppen under söndagen. Viktigt att klura ut vilka ekipage som kommer hitta fram till spets för de kommer blir svårt att ta in några längder in mot upploppet och vi tävlar om Jackpotten igen 50 mill. Som vanligt aviserar Kricken att vi kommer inte strecka för 3ooo kr för att hitta sjuan som många stoltserar med utan hitta hästarna i lopparkiven som har har ca 4 till 4,5 kommer ge chansen när det vankas jackpott !

I Backspegeln

Ja det blev en härlig sommarupplaga av #Bodens återkommande midnattstrav 🙂 Normalt sett blir det ju ganska favoritbetonat så även denna helg. Vi såg att ”Kricken” försökte hitta ett värde i v75 omgången med tydliga spelvärden på ekipage i de favoritbetonade avdelningarna för att försöka skapa nån form av en attraktiv utdelning men istället ramlade alla favoriter in tyvärr och utdelningen på några 100 kr… Kul att #Donfanuccizet är tillbaka i vinnarcirkeln för travsporten behöver dessa stjärnor i absolut toppform…  Nu blickar vi framåt mot Kalmar 🙂

 

 • Skriv gärna till oss med frågor eller funderingar redaktionen@travspiken.se

Köp andel Lördag: https://www.atg.se/pressbyransvavauppsala/spel/142438_V75_2022-06-26_19_5

 * Spelexperten ”KRICKEN”  lämnar sina spelidéer inför lördagens drabbning och glöm ej bort ”SPIKENS” Vinnarspel kl 13:00 varje Lördag och detta spel finner ni uppe till vänster under fliken ”SPIKEN”

Kalmartravet

På #Kalmartravet använder man sig av en rak startbilsvinge vilket inte ger någon fördel till hästar längst ut på vingen vid starten bricka 7 och 8. Man brukar tala om att de travbanor som Stallbacken efter mål brukar få det lite tränare hästarna att göra det lilla lilla extra som kan höja moralen att springa ända in i kaklet.

 • Upplopp: 207 meter
 • Längd: 1 000 meter
 • Bredd 1 640 meter: 26,0 meter
 • Bredd 2 140 meter: 25,5 meter
 • Vinklad startbilsvinge: Nej
 • Open stretch: Nej

Hitta de bästa andelsspelen inför V75 omgången hos #Svava Pressbyrå i Uppsala. Ta del av experternas strategier i butiken och välj den andel som passar dig !

 • Vädret: 23 grader och strålande Soool
 • Tänkvärt:  Bred bana på Kalmartravet så det är gott om plats spår 4 och 5 i volten och vi har några drag som passar in i ranking m.m. Man bör hålla koll spetsracet vilket vi har för det kommer vara avgörande på Lördag och vi får se om favoriterna som har en del bakspår mäktar med uppgiften dom har framför sig …
 • Heta potatisen: Jag tycker #RacingMange har imponerat hittills i år och satt ju fast med allt sparat i  #SwedenCup försök näst senaste starten. Kommer med FORM !
 • Intressant intervju: Melander uppåt med #Digitalclass i Onsdags på V86… ! Även med Milliganschool ,,, ! Ett tillägg på Ett kul drag i omgången är hemmahästen #MojitoDaý som även kan öppna bra och hästen visade form senast. Tränaren låter uppåt och tycker att hemmahoppet ska absolut med och är nu streckad till ca 5% , BOM !
 • Spiken säger sitt: lite dött på sistone med Vinnarspelen / SPIKARNA då det har varit riktigt tråkiga lopp där favoriterna har tagit hand om segrarna. Vi har ju full koll så vi väntar med spänningen inför denna Lördagen då det ser lite öppnare ut… 🙂 Se upp för #Goops varning på #COCOCHANELEFFE som han inte kan skilja ekipagen åt med bla #WHISPERINGHILLS som han kör själv.
 • Statistikern säger sitt: Kuskligan i STL : 1:a #Kihlström 2:a #Ulfohlsson 3:a #Erikadielsson 4:a #DanielWäjersten 5:a Joakimlövgren 

  • ( NY ) Tuppen,-  Måste ändå ta med tråkiga draget #PALMYRA. Stod för en löjlig avslutning senast och kommer med full form till Lördagens race. Ack så viktiga spetskörningen klarar ekipaget dessutom av Mot spets,!  Grisen i säcken,- ja då finner vi #CHARLIEBROWNEFFE från bakspår för första gången på en snabb Kalmarbana ! Slår han #HATTRICK ? Dessutom är stallformen ett ? då hästarna har startat mycket och #GennaroCasillo är på väg ner i kurvan. Kalkonen,-  #LARADJAVRIJTHOUT  är på tok för mycket spelad från bricka 10. Hästen behöver framspår och blir veckans avslag…
 • Lyckohjulet: I avd 7 vill jag höja ett varningens finger för #Gerben som är en bra häst i grunden med bra kapacitet för klassen. Drog ett bra spår och nu är det är anmält barfota runt om och amerikansk vagn ! vilket skulle vara första gången man testar den kombinationen. Det skräller även för #HansCrebas som tillhör toppen av skrällkungar… Vi behöver hitta lite värde i kupongen !
 • ( NY ) Spets é Bäst: Avd 1) Baroncini Jet ska ses med vettig chans att svara upp sitt innerspår. Men vi får se upp med #LOYALCASH som Startsnabb i grunden och fick springspåret ! Avd 2 ) #FRANKLINZET släpper till #Palmyra  Avd 3)  Man behöver spets mest dessutom och #ICELANDFALLS kommer trampa iväg duktigt för att nå spets ! Avd 4) Det kommer lukta bränt gummi mellan 1,4,5 .. Den som behöver det mest är nog #WHISPERINGHILLS Avd 5) # Adde S.H trycker sig till spets Avd 6) ha ha riktigt formel 1 starter och så även i detta loppet. Den som behöver det mest är nog #Racingmange Avd 7) #Gerben kommer ställa frågan så även spåren 1 till 4… Här behöver man mera info men inte helt omöjligt att #AMORCERLEVALLO kommer till spets. Mycket hänger på vad stallen gör för förändringar samt uttalanden !
 • Vi rekar de 12 tyngsta lirarna i Sverige, vart sitter enkelstrecken ( Uppdateras på Lördag klockan 12:00) : 
 • Måste med på Kupongen: Det borde bli dags snart för den tidigare uppbackade hästen #HolyWater som klarar sig bra denna konkurrensen och behöver enbart lite drag frö framspåren så kommer man in i matchen ! 
 • Skrällkollen: Spännande streck på #LOYALCASH. Startsnabb i grunden är hästen och besitter fin fart och från springspåret bör ekipaget sitta i spets ! Se upp !
 • Låset: #PALMYRA och #REALSCOTCH
 • ( NY ) Från det jag ser i Lopparkiven skriver jag ner anteckningar kring varje enskild häst och ekipage och jag tänkte att jag random inför varje V75 väljer ut ett citat från alla dessa citat och publicerar här så får man själv tolka och avgöra  håll till godo:  #ROSSIGARLINE Vann senast hästen startade med #adielsson i sulkyn över samma distans och då var det Halmstadtravet. Kommer med form men iskallt spår på Kalmartravet.
 • Boka bord i Trav Restaurangen:  https://www.kalmartravet.se/restaurangutbud/
 • Besök Hemsidan: http://www.kalmartravet.se

 

Avd 1) 2640M VOLTSTART TRAV ( STL Klass I, försök 2 i meeting 5 (Final Åby 13 augusti)

Många skriver att #FeelTheBenefit har ett lite knepigt spår fem i volten men faktum är om man känner till Kalmar är att det är riktigt bred så spår 4 och 5 får bra med utrymme. Toppar poängen hos oss och i lopparkiven visar hästen riktigt fin form har några staket i bagaget till starten på Lördag !

Avd 2) 1640M AUTOSTART TRAV ( STL Klass II, försök 2 i meeting 5 (Final Åby 13 augusti)

Storfavorit som jag tycker förtjänar det utefter vad jag sett nu under veckan i lopparkiven om man även kikar lite head to head är #Palmyra som har radat upp fina insatser och senast var inget undantag även om det inte blev seger. Hon var 2:a på Tingsrydstravet från bricka 12 bakom bilen och spurtade jättebra och nu får återigen framspår. Från bricka 2 hittar vi #Franklin Zet nu i nya regin #Lähdekorpi och har visat sig rejält startsnabb och blixtrade till ledningen när han hade spår två på Solvalla i vintras med #Kihlström i sulkyn. Har rätt spår nu för att kunna glänsa… Alla vet men måste ju få nämna #RealScotch som är ett riktigt löfte ! Hästen är obesegrad felfri och har nu 6 raka staket 100%. HA HA kika lite i lopparkiven på denna gigant !

Avd 3) 2140M AUTOSTART TRAV ( STL Stoeliten, försök 8 (Final Solvalla 26 november)

Mycket uppsnack kring #IcelandFalls som nu möter ston och ser ut att vara ett huvudhögre och dessutom fick hästen en 5.a av Kricken i lopparkivet. Ett potentiellt spikförslag men när det ser enkelt ut med Trav så är det oftast inte det … Jag tycker #DigitalClass ska med. Plockar lika många poäng i lopparkiven och kommer med bra prestationer trots allt då hon var fyra senast i storloppet #JämtlandsStoraPris och jag tycker hästen går ner lite i klass och Melander var uppåt kring hästen i V86 i Onsdags på Solvalla och han brukar vä inte gödsla positivitet i vanliga fall !

Avd 4) 2140M VOLTSTART TRAV ( STL Diamantstoet, försök 2 i meeting 5 (Final Åby 13 augusti)

Överhängandes vinster från startvolten i denna division på 2 volter. 2 Ekipage sticker ut och det är #EASYSTAR som hade två raka segrar innan hon galopperade dubbelt senast på Åmålstravet. Något strul med hästen men den har behandlats och ska vara på i form igen!  Värd ett streck är #HEARTBEATJULIE  som stod för en jättefin prestation nyligen och kan man bara hitta rätt från start så blir man farlig och hästen att slå !

Avd 5) 2140M AUTOSTART TRAV (STL Silverdivisionen, försök 1 i meeting 5 (Final Åby 13 augusti)

#ChampLane gjorde en efterlängtad comeback och som hästen debuterade WOW ! Dessutom kusk förstärkning med #UlfOhlsson i sulkyn.

Avd 6) 1640M AUTOSTART TRAV ( STL Gulddivisionen, försök 1 i meeting 5 (Final Åby 13 augusti)

#Gulddivisionen har varit stökig under första halvåret och det verkar hålla i sig. Inte någon eller några ekipage som har tagit kommandot och det råder förvirring hela tiden kring stall och ekipage inför Lördagarna …  Jag tror #CLICKBAIT i detta lopp kan hitta rätt från start med sin snabbhet och Startpår 10 är inte helt fel rent ROI mässigt på Kalmartravet.

Avd 7) 2140M AUTOSTART TRAV (STL Bronsdivisionen, försök 1 i meeting 5 (Final Åby 13 augusti)

Bronsdivisionen avslutar och snackis hästen #CHARLIEBROWNEFFE börjar göra intryck hos spelarkollektivet. Om jag inte har helt fel så är det bakspår för första gången och visst bricka har man haft och klarat uppgiften. En dunderfin fyraåring som går från klarhet till klarhet. Mycket svårslagen för dagen och vi får se hur strecken ligger framåt Söndagen. Ett varningens finger för #HatTrick som kommer till start med toppform. Har kanske bästa läget i loppet och kan vara en kioskvältare…

_________________________________________________________________

 

Med vänlig hälsning

”KRICKEN”