V 75 tips #Axevallatravet 13:e Mars 2021

V 75 tips #Axevallatravet 13:e Mars

Tid: 16:20

 

( Uppdaterad 8:e Mars Kl: 12.00 2021 )

Vi fick en bra start på helgens omgång med 4 av 4 och så kom 5:e loppet med våran rysare. Riktigt synd på våran 4% #Pereubu som kördes av #PeterUnteristeiner som var bortglömd och vi missade med nosen på ”KLARINGEN” !  Den som satte nosen före var en annan #unterstiener nämligen johan med #AWESOMEKRONOS… 1% Typiskt, man ska ha med bägge många gånger men strecken räckte inte denna gången !

Ny vecka nya möjligheter! Andelarna tog slut pang bom och kul att ni hänger på oss 🙂 Här kommer länken till veckans omgång !

Efter Axevalla så kommer vi öppna upp för två olika andelsspel… ( Travspiken.se Lilla ) 50 kr/ Andel och  ( Travspiken.se Stora ) 399 kr / Andel

 

 • Vädret: Regn på Fredagen och 50% chans till snö på Lördagen med 6 + grader…
 • Varningen: #MADEOFSTARS Med styrkan som sitt främsta vapen. Vann enkelt direkt efter en tids vila senast.
 • Tänkvärt: På #Axevallatravet under 2000 talet har löjligt lite hästar vunnit från ledningen ca 25%
 • Lyckohjulet: Enligt #Untersteiner så vann ekipaget på lycko hjulet med bricka 12 på Lördag med ##MaestroCrowe
 • Kusken: #Kolgjinis kan få en hyfsad bra Lördag med lite pengar över och ska med på kupongen och har bra flyt i stallet
 • Måste med på Kupongen: #ECLIPSEAM
 • Veckans Luring: #HANDSOME BRAD
 • Kika närmare på Axevalla travet: ( www.axevalla.se )

Skara slätten: På Axevallatravbana finns det fem restauranger var man arrangerar allt från mindre fester till stora utställningar. Anläggningen erbjuder goda förutsättningar för konferenser, personalfester. Travbanan är mest känd för #StoChampionatet, ett lopp över full distans 2640 m för 4-åriga svenska ston. ( Sponsrat inlägg av www.konferens.se )

 • Upplopp: 228 meter
 • Längd: 1 000 meter
 • Bredd 1 640 meter: 22,6 meter
 • Bredd 2 140 meter: 21,7 meter
 • Vinklad startbilsvinge: Nej
 • Open stretch: Nej

 

( Uppdaterad 11:e Mars Kl: 19.45 2021 )

Avd 1 ) 1640M AUTOSTART TRAV (STL Silverdivisionen, Försök 5 i Meeting 2 (Final Solvalla 27 mars)

12 hästar på startfältet och inte riktigt något ekipage som står ut från mängden. Det är en uddlös Silverdivision det är därför #UBIQUARIANFACE blir favorit i sin årsdebut och är ju normalt bästa hästen här… Om möjligt tänkbar spik… Som jag skrev förra helgen är en del hästar med här som fortfarande har fått chansen men inte visat riktigt vinnarglöden och nu möts dom igen utan #Beartime osv …  #Toddler kan få en smygresa här … Vi fyller på med bläck redan från start !

Ekipagen som faller inom ramen: 1,2,3,4,5,6

Avd 2 ) 2140M VOLTSTART TRAV  (STL Ungdomslopp – STL Diamantstoet, Försök 8 i Meeting 2 (Final Solvalla 27 mars)

Ja då har vi fått ännu en svettig uppgift här… Femton ston på 2 volter i den lite lägre divisionen! Vad brukar vi säga och att det händer = KAOS ! #GlobalBenefit är favorit att ta ledningen och lyckas #Djuse med att styra mot spets är halva slaget vunnet. Hästen är visserligen orutinerad men har på sju starter hunnit visa god kapacitet och vunnit tre lopp! #HÖWINGSYOKI tycker jg i lopparkiven ändå ser hyfsad ut,,, 1% på Lördag. Hästen är oxå snabb ut och avgjorde på målfoto från rygg ledaren 3/12. Men såg inget vidare ut efter vila senast men måste ju vara back on track nu …#ERINZET har tycker jag bästa förutsättningarna och kan styra detta på egen hand… Efter förra prestationen åker #PAPPAJONNYSILSE med på kupongen och får en chans från bakspår och visa att hästen kan !

Ekipagen som faller inom ramen: 2,4,5,6,13,15

Avd 3 ) 3140M VOLTSTART TRAV (STL Klass I, Försök 5 i Meeting 2 (Final Solvalla 27 mars)

Omgången Favorit och favorit häst i omgången finner vi här. #MaestroCrowe och det är väl inget större snack om att han måste ses med toppchans. Ha ha Men som hästen galopperar men nu har ekipaget från bricka 12 ett bra läge där  #Johanuntersteiner kan öppna i lugn och ro. 3 varv där man kan mys åka för att sedan sätta in dödsstöten! Får våran del tar vi med förmodligen med #BRANSBYSJUKEBOX och #DREAMSTONE som hästen ser ut 🙂 Galopp snett utvändigt ledaren efter 1000 meter senast men Spetsvann i V75 gången före. Kanske att jag får med #MADEOFSTARS oxå !

Ekipagen som faller inom ramen: 3,4,9,12

Avd 4 ) 2140M VOLTSTART TRAV   (STL Diamantstoet, Försök 9 i Meeting 2 (Final Solvalla 27 mars)

Puh, vi ser inte ljuset i tunneln riktigt ännu ! I detta loppet radar 15 ston upp sig på två volter i en lite högre division nu ! Vi spikade ju förra Lördagen #TetonSweetLindy som förvisso är under kraftig utveckling och barfotabalans nu men som jag tyckte svek på upploppet senast och når inte riktigt ända fram.( SKA HÄSTEN FÅ EN CHANS TILL? maila in till travtips@travspiken.se och tyck till ?! Hästen fick chansen och som hästen visade i lopparkiven innan helgens start så skulle #Teton visat ännu mera,,, #Garca var favorit förra helgen vilket vi inte förstod och nu har hästen rätt 4%. #ALHAMBRAMAIL känns lika klar som #beartime förra veckan på förhand,,, Men orkar hästen ??

Ekipagen som faller inom ramen: 8,9,10,11,12,13,14,15

Avd 5 ) 2140M AUTOSTART TRAV  (STL Klass II, Försök 5 i Meeting 2 (Final Solvalla 27 mars)

Glöm inte bort att vara förberedd inför Top 7 och nu har vi kommit till lägsta divisionen med en rollerpot som har växt till sig! Denna v.75 omgång har verkligen en tung inledande fas och många hästar som ej har räckt till förut men möts igen och nu måste ju nån av alla vinna. Vi håller tillslut #Condior till klar favorit. En häst som har vuxit fram under hökens vingar tillsammans med Berghs.. #Condior är snabb ut och har ett perfekt utgångsläge och är obesegrad från ledningen. #YUVARAJ kommer få sitta i rygg på ledaren och kommer få ett perfekt lopp men orkar hästen på upploppet ??! Vi får se upp för #ZEOLIT !

Ekipagen som faller inom ramen: 1,2,5,8,9,10,12

Avd 6 ) 2640M AUTOSTART TRAV  (STL Bronsdivisionen, Försök 5 i Meeting 2 (Final Solvalla 27 mars)

#Sweetman har 6 av 7 vinster från ledningen och Tränaren #Larsnilsson vill se sin häst gå därifrån igen nu på Lördag ! Men nu möter ekipaget #ECLIPSEAM som ser stark och rejäl ut. Ha ha vilken låååångsida i senaste starten och visar prov på att formen sitter där,… Bakifrån hittar vi #DOMINICWIBB som vann galant senast men då efter att 5-6 bra hästar galopperat bort sig men såg ju strålande ut och får ett streck av oss här … #GLOBALWINNER har gått lite enklare lopp och ska bli kul att se hur vårat streck förvaltas av #MikaForss

Ekipagen som faller inom ramen: 4,9,11,12

Avd 7 ) 2140M AUTOSTART TRAV (STL Gulddivisionen, Försök 5 i Meeting 2 (Final Solvalla 27 mars)

En rolig och öppen Gulddivision får avsluta denna omgången. Som om det inte har Varit svårlöst förut så blir det. #Årsdebut för #HANDSOMEBRAD och tränaren har siktat hit och ska med i ett Meetingslopp och gå vidare. Får möta #ANTONIOTROT som bara kör ända in i kaklet. Vi kan inte riktigt släppa #VÄSTERBOGROSBOIS som vi har spelat på en del och har ju ett mumma spår nu och har ju spets i sikte men #Rauno vill släppa till lämpligt ekipage ( #Heavysound) som kommer storma fram så ryggen får ekipaget och ska ju sedan hitta ut från innerspåret på upploppet…

Ekipagen som faller inom ramen: 2,4,7,9,10,12

________________________________________________________________________

Antingen blir det så enkelt som loppen ser ut men annars luktar det pengar om denna omgången 🙂

Nu kör vi och vi väntar in en del tränar kommentarer innan vi lägger spelet !

Ha en grym helg och håll utkik efter ”SPIKEN” och hans vinnarspel. Han lägger upp spelen mot Fredagkvällen !

Mvh

KRICKEN