V75 tips #Mantorptravet 20:e Mars 2021

V 75 tips #Mantorptravet 20:e Mars 2021

( Uppdaterad 20:e Mars Kl: 10:00 2021 )

Egentligen skulle den här veckans V75 omgång tävlas i Norge och på  #Momarken, men som sagt i dessa tider är ingenting som vanligt !

Ja vad säger man, Vi spikade #TETONSWEETLINDY förra veckan och visst hästen gick bra men veknade på upploppet och jag tyckte inte det var det bästa och nu i Lördags växlade ekipaget ut för fulla muggar med avslitna skor m.m och höll hela upploppet ! … Omgångens stora snackis #Condior som blev brakfavorit och vann som bekant, men hur många trodde att favoriten skulle vinna 200 meter från mål då #Condior var borta  och loppet verkade hamna hos vårat drag hos stallet#untersteiner och singelprocentarna #Yuvaraj men som stöp på mållinjen tyvärr 🙁 Annars hade vi varit riktigt inne i matchen 🙂 Grattis säger vi #MaestroCrowe såg ju fantastik ut och gled in i målet som en riktigt vinnare ska göra ! Det blev inge galopp alls denna gången och de som spikade var lyckliga…

Full fart mot ny vecka och Mantorp:) NU har vi delat upp spelet hos Pressbyrån SVAVA i Uppsala 🙂 Vanliga andelsspelet ”Travspiken” och ”Travspiken KRICKEN ”

Nu på Lördag efter eran vilja att några vill spela enbart 12 andelar vilket innebär färre andelar och lite mera att satsa istället  så kommer vi öppna upp för två olika andelsspel…

 •    Travspiken.se  50 kr/ Andel
 •   Travspiken KRICKEN  299 kr / Andel

 

Tid: 16:20

 • Vädret: Tors – Fred Halvklart med Sol och På Lördagen molnigt och 1 grad i luften
 • Varningen: #BegumKronos årsdebuterar och ska även göra sin tredje start i nya regin. Enligt rapporterna har hon tränat på bra inför sin årsdebut och nu ska vi väl få in en outsider från #untersteiners stall, 3 gången gillt !
 • Tänkvärt: #Digitalsummit krossade #Jaguardream sneast på upploppet MEN, nu rycker ekipaget skorna, Hmmm
 • Lyckohjulet: #DigitalSummit har ju visat vilken topphäst hästen är. En fantastisk årsdebut gav mersmak och hästen hamnar längst upp i min spalt vid ” Lyckohjulet ” när spårlottningen blev känd till helgens drabbbning !
 • Kusken/ Tränaren:  Se upp för #Olakarlsson som har några sköna hästar till Start och med lite tur så kan hans Lördag bli lyckad !
 • Måste med på Kupongen: #Saonoi ( i avd 4 ) som har skrapat ihop en hel del 2:a plaster och det är verkligen en näst gångare. Fint intryck i comebacken senast och oj oj oj vilken Låååångsida 3 par utvändigt och skulle ha vunnit men slappnade nog av när ett spöke från ingenstans satte nosen först tillslut…
 • Veckans Luring: #ELIAN WEB har inte sett pigg ut på sistone men ställer upp igen och det senaste som visar att stallet menar allvar är att man rycker skorna idag ! Är det här miljonerna lurar till pang utdelning ?? Vi inväntar stallets kommentarer!
 • Besök Mantorptravet: www.mantorphastsportarena.se

OM MANTORPTRAVET

 • Upplopp: 177 meter
 • Längd: 1 000 meter
 • Bredd 1 640 meter: 23 meter
 • Bredd 2 140 meter: 23 meter
 • Vinklad startbilsvinge: Nej
 • Open stretch: Nej

MANTORPTRAVET har en bred bana vilket innebär att det  finns det gott om plats för springspåren att vända vid båda starterna och hästarna härifrån kan gynnas mer än på andra banor. Vid bilstart använder man sig av en rak vinge vilket inte lämnar någon fördel till hästarna längst ut på vingen (7 och 8).

( Uppdaterad 17:e Mars Kl: 19:00 2021 )

Avd 1) 2140M VOLTSTART TRAV ( STL Bronsdivisionen, Försök 2 i meeting 3 (Final Solvalla 29 maj )

Tycker #QUITEEWOOD har sett fin ut på sistone men är ju ingen startraket och kan inte svara upp ekipagen från inner sniffen. Men har gjort det bra och slog ju #Zlatanknick förut och svarade på upploppet när hästen mötte Bla #dominicwibb och #phoenixphoto ,.. Från bricka 4 ser vi #DWAYNEZET som brakade till vinst direkt efter ha övertagit ledningen efter 550 meter och gled lätt undan till 1:platsen 🙂 En liten varningensfinger för #GRINNEBY ORION som har rätt spår till Lördagen. En riktigt nästa gångare med en rad 2 platser som inte riktigt fått nosen först på ett tag, men kan en hel del Se upp. Höll bra som tvåa senast! #G.R.J.’S WOLVERINE tog upp kampen mot ##DWAYNEZET men orkade inte hela vägen på upploppet mig giganten ! #VICTORYLEE såg ju kanon fin ut senast då spurten var exceptionellt bra ! Efter #Kolgjinis nytändning och träningsupplägg såg ju hästen ut att vara som en helt annan mycket bra intryck ! 1 % ( Struken innanför spår 9 #cargodoor) Se upp ! Jag tycker #ZENZEROJET har visat att hästen kan vara med och slåss på allvar men behöver tur från detta spåret och måste nog visa mera innan bläcket i pennan ska spenderas ! Vi avslutar fältet med #UPSTATEFACE som jag Vet ”SPIKEN” senast hade en klaring på ! Men missade att Storebrorsan ville släppa till lillebrorsan första V.75 vinst med #racingribb så glöm senast! Ska väl vara att lilbrosan kör just ##VICTORYLEE och släpper väl igen 😉 Nja men bägge hästarna ser ju kanon fina ut och ska man gardera favoriten så kör #Kolgjinis

Ekipagen som faller inom ramen: 1,2,4,10,12

( Uppdaterad 17:e Mars Kl: 19:00 2021 )

Avd 2) 2640M AUTOSTART TRAV  ( STL Klass II, Försök 2 i meeting 3 (Final Solvalla 29 maj )

Nån som vet vart hemmet ligger ( MÅLLINJEN ) så är det #ILLFINDMYWAYHOME som är i form och levererar ! Öppnar raskt och kommer till spets nu ! Utanför sig får ekipaget #HÅNAAM  som avgjorde enkelt i spurten senast och såg förträfflig ut efter långsidan. Är en segervan travare. Ha ha WOW vilket mos in på upploppet här kommer doooom och då såg man knappt #BOYCOTT från bricka 12 men vilket race som slutade lyckligt frö ekipaget och har gått denna distansen förr och det är nog inte så dumt denna distansen för denna hingst. 4% #KAPTENBRODDE ser ju oslagbar ut. Utan att BEHÖVA briljera så ser det så oansträngt ut vid vinsterna och #Nurmos som tränar med Finnen bakom så kan det ju inte bli fel. Valacken #SUAREZ imponerar med 4 raka men nu blir det upp till bevis och ska bli roligt att se hur ekipaget hanterar tuffare motstånd nu ,,, Stallkamraten #ALOHACHIP med #Goop blir ett kusk + denna gången. Har haft lite sämre kuskar de två senaste starterna då man vinklat ut hästen i 3 dje spår som om det vore en #Pinechip till häst. Får se hur långt det räcker nu , SKRÄLL ?! Ja då har vi kommit fram till kärleks hästen #AMOREPASSOV.W  Ståtar med fem raka och har en rejäl styrka och även här, tuffare motstånd nu. Glöm ej heller bort #PAPACROWE som gjorde en kanonavslutning på Open stretch mot bra motstånd och har fått ett bra spår och med föregående lopp i kroppen tror jag att ekipaget vänder ut på upploppet och då kan allt hända. Spikar man inte #KAPTENBRODDE så är dessa ekipage segervana och helgardering … Blandade prestationer på #PAYETD.E. ?! Får se vad

Ekipagen som faller inom ramen: ALLA

Avd 3) 2140M AUTOSTART TRAV ( STL Gulddivisionen, Försök 2 i meeting 3 (Final Gävle 22 maj)

WOW, Våren är här och det blir bara bättre och bättre race att beskåda med något friskt och svalkande 🙂  #HeavySound får vårat tips och som hästen såg ut senast … Får en Avdankad #Elinwebb utanför sig och ska inte vara ett problem nu på Lördag !

Ekipagen som faller inom ramen: 1,8

Avd 4) 2140M VOLTSTART TRAV  ( STL Diamantstoet, Försök 2 i meeting 3 (Final Solvalla 29 maj)

Storfavoriten #GEORGIAAM har fått komma iväg ganska enkelt i sina tidigare voltstarter men det ser annorlunda ut  i detta loppet. Men är ju helt klart i toppform  ! #Honeyjourney blandar och ger och fick vika ner sig till slut i Lördags och har utvändigt sig #Begumkronos som visade senast en god grundkapacitet och har nu tre starter i ny regi hos #unterstiener och avgjorde ganska knappt senast men och hade sparat kvar ! Om vi glömmer galoppen senast på #JUSTMAKEIT så kan hästen mycket väl räcka hela vägen och hade en riktigt bra spurt får två starter sedan och visar ju vinnarinstinkt. Jag gillar #Ellevild som vann senast på just Mantorp med en riktigt snabb speed och får ju en bra position från bricka 7 här och kan välja lite hur man vill placera sig i gänget. 2% Bra drag i stallet hos #MarkusBSvedberg som ställer upp med #ANNIEFLAME som har gjort det bra på sistone och har ju fått riktigt bra utväxling när han gör som Povel ramel och tar av skorna så även denna gången , Vill man stå på läktaren och kika nu me ?? Maila in till oss på travtips@travspiken.se så diskuterar vi kring ekipaget och möjligheterna! En häst jag gillar är ju #AILIHPHILIA som gör det bra.. Kuskförstärkning med #Adielsson och skoryck men vi får nog vänta lite på nästa seger igen ! Fick se sig blåslagen på upploppet av en klart bättre prestation av #JoyfulTrix som gleeeed in vinsten ! Det verkar bli en snackis kring #Saonoi ( i avd 4 ) som har skrapat ihop en hel del 2:a plaster och det är verkligen en näst gångare. Fint intryck i comebacken senast och oj oj oj vilken Låååångsida 3 par utvändigt och skulle ha vunnit men slappnade nog av när ett spöke från ingenstans satte nosen först tillslut… Lopp i kroppen för #JOYFULTRIX som gjorde det bra som 2.a i årsdebuten. Denna gången finns det ingen #Mellbygood att slå och jag tycker det ska vara favoriten i loppet. Bort glömd är ju #HILLBILLY WOODLAND som blev precis slagen av favoriten #Georigiaam som är favorit i detta loppet och sist nämnde hade tur att ledningen var ca 70 m annars kanske det hade blivit ett annat scenario.

Ekipagen som faller inom ramen: 2,4,5,7,10,11

Avd 5) 1640M AUTOSTART TRAV  ( STL Klass I, Försök 2 i meeting 3 (Final Solvalla 29 maj )

Glöm inte bort att lämna in en rad på TOP 7. Förra lördagen vann en person i Gävle drygt 1 miljon på Top 7 som är en spelform som fler och fler  börjar att snappa upp ! #TWIGSGOT  U. Fick en invändig resa efter vila senast och blev knappt slagen via bra spurt på open stretch. Kanske kan ekipaget svara ut #ASTRONASCENTEZAC som förmodligen är första utmanaren från start. Inget lopp som går till historien och jag tycker inte att #CASHCOWBOY är bortlottad från bricka 8 utan håller klass och kommer att få ett bra lopp bland dessa ekipage. Tycker även att #Mooney har gått bra på sistone och #KennethHaugstad har koll på läget och förbättrar med lite skoryck 🙂 Varning för #ROTATE som har gått i Monté med vinster och kikar man i lopparkiven är det bra körningar med vagn oxå. Vad har #Kihlström i sikte,,,

Ekipagen som faller inom ramen: 1,2,3,6,7,8,10

Avd 6) 2140M AUTOSTART TRAV  ( STL Silverdivisionen, Försök 1 i meeting 3 (Final Solvalla 29 maj )

En riktigt fin Silverdivision i näst sista avdelningen denna härliga trav lördag. Ett självklart Spikalternativ ligger ju som en tät sommar dimma över hästhagen ! #DigitalSummit har ju visat vilken topphäst hästen är. En fantastisk årsdebut gav mersmak och hästen hamnar längst upp i min spalt vid ” Lyckohjulet ” när spårlottningen blev känd till helgens drabbbning ! Spurtade dessutom enkelt ner #Jaguardream på Solvalla 5:e Mars ! #Adhoc såg ju ändå fin ut senast och krigade bra på upploppet. Men 1640 m är nog hästens distans. #Jaguardream vann på upploppet mot #Donperignon som hade en bra ledning men blev ju fullständigt krossad av #DigitalSummit senast 🙂 #Urgentcall flög fram i ett enklare sällskap senast och vann med 25 m och såg helläcker ut. Öppnar bra och trivs extra bra i ledningen och det kan bli fight om spets mot självaste favoriten… Från Innersniffen startar #Internatial men har mött dessa ekipage förut men har blivit utsopad gång på gång och får nog köpa korv även denna Lördag och titta på !  Se upp för #Sharpdream som kommer med formen på topp och gjorde en toppen av slutning senast när Första segern i nya regin kom och gled undan lätt från spets då. Hamnade dessförinnan  lite fel läget 16:e Jan på Jägerso… Hmmm !!

Ekipagen som faller inom ramen: 2,4,7

Avd 7) 3140M VOLTSTART TRAV  ( Stayerlopp )

Stayerlopp över tre varv Får avsluta denna Lördags omgång. Vi möts av urstarke #ArvidS.H. och då med kuskförstärkning med #Adielsson och Osynat lopp så är det ju onekligen en tänkbar ”SPIK” men men vi ska ju gå igenom lopparkivet häst för häst och kika naturligtvis! Skriv in till oss på travtips@travspiken.se med era funderingar , ska vi spika eller inte ?? Från bricka 1 ser vi stall #kolgjinis som går på höööögtryck med #VIVALAVIDAFACE som ser WOW ut. Två raka på slutet via samma upplägg med 30 m i segermarginal och har bra styrka och visade senast att man orkar längre distanser men är osedd på Stayerlopp…#AMIRAL såg fin ut senast men tyvärr satt #uffe och sov bort vinsten senast ha ha ha kika i lopparkivet ser riktigt roligt ut 🙂 Nja står i 18% nu denna Torsdag men kommer vara chanslös…När vi har kikat närmare på #ArvidS.H. så är hästen lite tunn och över 3 varv blev han slagen av #Tottiface senast. #HE’S MARVELOUS är en galant häst och är ju en klass för sig. Årsdebut men #Goop ska ju klara av detta 🙂 3 ettor senast i raden med en galopp senast men Kanske att man kan spika men ska ju ställa #ArvidS.H.  VS #HE’S MARVELOUS så tycker jag sistnämnde är coolast alla dagar i veckan. Det enda emot är årsdebuten och vi väntar in björnkollen vad #Goop säger om hästen. #IVORYDIQUATTRO har ju visat att man kan slå många i detta fältet men senaste starten blev krånglig och hackig i fältet för ekipaget #Bergh och även #ganyboy kunde kliva förbi… Bör bli bättre på Lördag. #Panamera Serverades en bra resa vid vinsten senast och var det inte för att man blev störd i fältet på #Åbytravet den 3:e så kanske man hade vunnit över #IVORYDIQUATTRO ! #GANYBOY Kom med en bra avslutning som tvåa bakom #Sharpdream senast. Kan mycket och det var första starten på svensk mark efter Frankrike vistelsen…

Ekipagen som faller inom ramen: 1,4,7,8

____________________________________________________________________________

Det var alles 🙂 Imorgon Fredag lägger vi upp preliminära rader på Krickens och travspikens spel. Ha en grym helg och glöm inte att följa ”SPIKENS” Vinnarspel som han börjar lägga upp under Fredagen 🙂

Glöm inte att preppa Lördags grytan och korka upp något gott i glaset ! Här kommer ett recept på KRICKENS Gryta som ni kan ta efter !

 • Ingredienser(13)
 • 500 g grytbitar av nöt eller vilt
 • 2 morötter
 • 1 gul lök
 • 10 cm purjolök
 • 2 msk tomatpuré
 • 3 msk konc kantarellfond
 • 1 lagerblad
 • 0.5 tsk torkad timjan
 • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
 • 7 dl vatten
 • salt
 • Till servering:
 • BRYTBRÖD
 • crème fraiche att klicka på

 

Ha en toppen helg och på återseende !

 

Mvh

” KRICKEN ”