V86 Analys Solvalla & Åby 5/12

Ikväll väntas det ytterligare ett miljonregn över Sverige då populär spelformen v86 intar Solvalla & ”open stretch” banan Åby. Vi hoppas kunna pricka in 8 rätt ikväll då formen de senaste veckorna varit på topp. Vi prickade in 3 av 4 spikar i lördags och det gav cirka 15.000:- vinst på vinnarspelen! Grattis alla som ryggade!

Nu till kvällens omgång läser vi den såhär:

Avd 1) Ett fyraåringslopp för ston över kort distans och i så många omgångar tidigare tror jag att värdet efter första avdelningen inte kommer vara så högt. Dock har vi ingen direkt spik i den inledande avdelningen men vi går kort och nöjer oss med 4 hästar. Duktige #CarlJohanJeppson sitter upp bakom startsnabbe VERAVIA AS som var struken förra tilltänkta starten. Vi tror att hon är i ordning nu och kan ta ledningen från sin bricka 4. Här kan Jeppson välja att köra i ledningen eller släppa för att få chansen tillslut via open stretch. Peter Untersteiner kör OFELIA O.E som gjorde ett tappert lopp senast i dödens, där hon slutade tvåa. Den som vann det loppet startar även nu, KISS MY LIPS H.C. Hon kan mycket väl vinna igen då hon visade en grym speed i ryggar. Från spår 3 kan Christoffer Eriksson bjuda henne på en fin resa och är såklart med där framme. Hemmatränaren Veijo Heiskanen plockar ut en bekant V75 häst i #CINDYKANE. Enligt rapporter i veckan så har Veijo haft bekymmer med träningsförhållandena och han menar också på att sina hästar är klart bäst barfota (vilket är förbjudet nu) vågar vi inte tro på den fullt ut. Den ska iallafall med på kupongen!

Vi tar med hästarna: 2, 3, 4, 6,

Avd 2) Nytt lopp över kort distans och vi flyttar oss till Solvalla där de två giganterna Örjan & Björn gör upp som så många gånger förut. Örjan kör Daniel Redéns fina 5 åring REIGNING MONI och är streckad på 15% (spelvärt) Björn släpper ut sin egentränade häst #TRIOMPHEFERM. Värt att notera här är att det är första starten med Björn i sulkyn, det brukar oftast gå bra då… Vi nämner även en häst till och det är från bricka 5 Largo. Vann sitt senaste lopp över samma korta distans på en fin tid. Gick då också med skor på alla fyra hovarna.

Vi tar med hästarna: 3, 4, 5

Avd 3) Ett lopp över full väg (2140 m) och här kan det skrälla. Det är Åby och dubbla tillägg, mumma känner vi. Hästarna på startvolten finner jag tre stycken intressanta och tillsammans har de spelprocent på 18%!!! Det är häst nummer 2, NO COMMENT. Behövs inte säga så mycket om den då namnet förklarar en del. Skämt o sido, han gick i mål med krafter sparade i senaste loppet i Örebro och kan mycket väl flyttas fram med det loppet och få en seger här. Sedan har vi 3 Insert Ecus som får upp voltsäkra Uhrberg i vagnen. Får ett bra lopp härifrån, troligtvis vinnarhålet eller 3;e inner. Då kommer open stretchen till användning igen. En häst jag också vill lyfta fram är nummer 4 AHA, som startat tätt och jag blir inte förvånad om den hästen vinner ett lopp innan årets slut. Det är i grunden en kapabel häst och med rätt resa vill jag inte spricka på den. Från 20 meters tillägg har vi favoriten BELONG LIFE. Han vann sitt senaste lopp men blev sedan behandlad, och det är över en månad sedan. Vi litar inte fullt ut på honom men har såklart en vass avslutning. Far & son Untersteiner är med i loppet och då får man alltid vara beredd att en kusk med röda jacka kan fara över mållinjen först. Vi tar med dem båda!

Vi tar med hästarna: 2, 3, 4.8, 9, 11, 13

Avd 4) Ett treåringslopp över 2140 meter och här har vi omgångens största favorit. Det är Timo Nurmos som visar upp sin nya stjärna AMERINDIENNE som kommer från fyra raka vinster med Jorma i sulkyn. Här spikar vi då jag tror att hästen enbart tävlar mot sig själv. Jorma tar ytterligare ett grepp om flest vinster på Solvalla då han ökar på segerantalet här. SISU JORMA, SISU!!!

Spik: 6 AMERINDIENNE

Avd 5) Ytterligare ett treåringslopp över fullväg. Här har jag en skrällfeeling igen och försöker få med så många hästar det går, alltså alla!

Vi tar med hästarna: Alla 12 ekipage

Avd 6) Tillbaka på Solvalla igen och här får vi ytterligare en stor favorit men befogad i SHORT IN CASH med Björn Goop. Visst kommer vi se efter omgången att våra toppkuskar har 1-2 segrar ikväll. I detta ihåliga lopp tror jag att Björn sitter säkert och leder från start till mål. Spets & slut hämta ut!

Spik: 2 SHORT IN CASH

Avd 7) Ett lopp i Bronsdivisionen och här återfinns många hästar som varit ute i V75 sammanhang den senaste tiden. DREAMBOY AS startade senast i Bronsfinalen på Solvalla men slutade där på en 7:e plats. Har mycket bättre spår nu och möter inte de allra bästa för klassen så detta kan gå vägen. Jag nämner även Untersteiners HAPPY STEEL som har fortfarande bra form, vunnit på v75 och startar ikväll från innersniffen. Hittar den bara ut i rätt tid blir den att räkna med på upploppet. GLOBAL RACEWAY är ny i klassen men gör sina bästa lopp under vintersäsongen och formen där är på väg uppåt medan andras kanske är på väg neråt!?

Vi tar med hästarna:  4, 5, 6,10

Avd 8) Vi avslutar med ett klass 2 försök över långa distansen 2640 meter. Favorit i loppet är MOSES & Örjan Kihlström. Han vann i senaste loppet efter en strong insats. Vi tror att värdet är bra fram till denna omgång och sitter nöjda med en spik på favoriten. MOSES tar spets och leder detta loppet från start till mål. Så kom ihåg när vi summerar omgången att vi kommer se våra toppkuskar Örjan, Björn & Kontio i vinnarcirkeln ett antal gånger. Jag hoppas bara att vi prickar in rätt hästar.

Vi tar med hästarna:  4,5,9

___________________________________________________________

Lycka till med spelen ikväll och kom ihåg att mejla oss på redaktionen@travspiken.se om ni vill ha en andel av tio för 200:- styck.

Mot 8 rätt!!!!

//Kricken