3 sjuor på 4 helger och här kommer Travtips inför Lördagens V.75 omgång på #Åbytravet 4:e Maj 2024

Tid: 16:20

Mot Lördageeeen

Så tråkigt med en sexa förra helgen då #Dante mycket riktigt spetsade med #Arnsilvio och våran solklara spik och som ledde runt om till sista metrarna då man släppte fram ryggledaren och ville inte ens vara med och kämpa ??? SÅ kan det vara ! Wow vilket ös det blir helgen 🙂 På lördag väntar en spännande V75 dag på #Åbyarena med den efterlängtade finalen i #Paralympiatravet och de prestigefyllda kungliga loppen. Åby har de senaste åren gjort sig kända för att arrangera en högklassig tävlingsdag med flera miljonlopp samma dag, och denna lördag blir inget undantag. Konkurrensen om de bästa hästarna är stenhård, som illustreras av nyligen genomförda stora lopp där oväntade placeringar inträffat. Trots detta är förväntningarna höga inför #Paralympiatravet och de kommande storloppen som väntar de kommande veckorna. Samtidigt står arrangörerna inför en utmaning med att leverera högkvalitativa evenemang under de kommande veckorna.

GLÖM EJ ATT BOKA BILJETT TILL ELITLOPPET 🙂 https://www.elitloppet.se/mat-dryck/

SE UPPSTÄLLNINGEN INFÖR PARALYMPIATRAVET: https://abytravet.se/ovriga-evenemang/paralympiatravet-2024/hast-1/

( Rubriksättningen fylls på allt eftersom under veckan )

* Skriv gärna till oss med frågor eller funderingar till redaktionen@travspiken.se

Köp andel Lördag !

 ”Spelexperten” KRICKEN”  lämnar sina spelidéer inför lördagens drabbning och glöm ej bort ”SPIKENS” Vinnarspel kl 13:00 varje Lördag och detta spel finner ni uppe till vänster under fliken ”SPIKEN”

Åby travbana

Åbytravet är en travbana i stadsdelen Åby i Mölnda belägen 5 minuter strax söder om Göteborg, Västra Götalands län. Banan är Sveriges näst största och är en av våra travbanor som sedan 2007 har dubbla Open Stretch spår över upploppet som innebär en hel del dramatik. Höjdpunkterna är ju såklart STL som arrangeras 5 lördagar om året med Paralympiatravets final, Åby Stora Pris och SM helgen som juvelen i kronan. Under dessa travtävlingar är ATG´s V75 den dominerande spelformen.

TravFakta Åby

 • Upplopp: 188 meter
 • Längd: 1 000 meter
 • Bredd 1 640 meter: 22 meter
 • Bredd 2 140 meter: 22 meter
 • Vinklad startbilsvinge: Nej
 • Open stretch: JA, ( Dubbla )

_________________________________________________________________________________________________________

 • Vädret: Strålande Sooool och 21 grader varmt
 • Tänkvärt: Denna dagen har varit ganska favorit betonad men till årets fina travdag döljer det sig en hel del fina ekipage utanför boxen som är riktigt lite spelade !
 • Heta potatisen: Rubriken faller på #BENGURIONJET som såg otroligt fin ut senast och defilerade in i mål på ett makabert fint sätt ! #AlessandroGocciadoro inför intervjuerna sa att hästen skulle inte prestera max och efter prestationen senast ska konkurrenterna vara nervösa !
 • Intressant intervju: I V75-5 har Formstallet #Westholms med #IconMearas med i startfältet. Tränaren uttrycker en positiv tro på hästen och menar att den är bättre än resultaten hittills visat. Trots att det varit en del bekymmer tidigare, har hästen visat bra takter i träningen och tränaren är optimistisk inför kommande lopp. För att optimera förutsättningarna kommer man att använda bakskor och ett öppet huvudlag på hästen denna gång. Det är tydligt att tränaren har förtroende för hästens förmåga och hoppas på ett positivt resultat i den kommande tävlingen.
 • Spiken säger sitt: Det händer ibland att det kommer en smällkaramell denna dagen och det ser lite öppnare ut på förhand så vi hoppas på en säck pengar på vinnarspelet idag !
 • Ingenjören säger sitt: 
 • Kuskligan ( Segerrikast 2024: 1:a Adielsson 2:a Carl johan Jepson 3:a Jorma Kontio 4:a Adrian Kogjini 5:a Björn Goop Bubblare 6:e Plats: Gustav Johansson
 • ( NY ) Tuppen,-  #KARABOUDJAN avslutade ju riktigt bra senast och nu plockar man skorna för första gången och det blir nog lite stall körning för bästa position 🙂 Grisen i Säcken,- Denna häst #MODRICRENKA har vi inte sett något av men behöver ett streck , Eller ! Kalkonen: #CASTORTHESTAR
 • Lyckohjulet: Det verkar som att #JERKASTING har fått en fördelaktig startposition från bricka 2 i det kommande loppet, vilket ökar chanserna för en stark prestation och förhoppningsvis en plats i segercirkeln. Att ha en bra startposition kan vara avgörande för att kunna placera sig bra under loppets gång och ta hem segern. Med detta gynnsamma läge har #JERKASTING en god möjlighet att förbättra sin segerrad och kanske skapa en minnesvärd upplevelse för både fans och tränare.
 • NY ) Spets é Bäst: Avd 1) #JerkaSting som sitter i ledningen kort efter start. Avd 2)  #XiaLloyd är snabbast  Avd 3) #Lexus B.R. Avd 4) # KingOfTwilight Avd 5) #Celiaz övertar.  Avd 6) #Charron   Avd 7) Att Castor The Star tar ledningen från spår 2 öppnar upp för en intressant taktisk situation. Nu måste beslutet fattas: ska man hålla sig kvar i spetspositionen och försöka kontrollera tempot genom hela loppet, eller ska man välja att släppa till Önas Prince och utnyttja fördelarna med open stretch? Att köra från spets kan vara fördelaktigt om hästen trivs bäst där och har styrkan att försvara sin position. Det ger också möjligheten att kontrollera tempot och utmana de andra hästarna om att ta sig förbi. Å andra sidan kan #Westholm välja att släppa till Önas Prince och utnyttja open stretch som ger en möjlighet till ett mera sparsammare lopp och en starkare avslutning. Det är en balansgång mellan att hålla position och utnyttja loppets dynamik till sin fördel. Det är en taktisk fråga som kräver noggrann bedömning av hästens kapacitet och konkurrenssituationen. Vilket beslut som än fattas kommer det definitivt att göra loppet ännu mer spännande att följa.
 • Vi rekar de 12 tyngsta lirarna i Sverige, vart sitter enkelstrecken inför Lördagens omgång: #Lexus B.R.
 • Måste med på Kupongen: #GIBRALTAR som har gått riktigt bra under lång tid och nu hänger man på amerikanska vagnen. 4% NU !
 • Skrällkollen: #Wäjersten sadlar ut #KUIPER och här växlar man upp barfota runt om och han brukar få ordentlig snurr på hästarna när han väljer att växla upp ! 1 %
 • Helgarderingen:  Avd 2
 • Spikförslag Trolig: #BENGURIONJET
 • Spikförslag Svarta bältet: #JERKASTING
 • Låset: #WISHFULORDER VS #CHARRON
 • Rysaren: ( NY ) Från det jag ser i Lopparkiven skriver jag ner anteckningar kring varje enskild häst och ekipage och jag tänkte att jag random inför varje V75 väljer ut ett citat från alla dessa citat och publicerar här så får man själv tolka och avgöra så håll till godo: #BARONTILLY som är obesegrad på två starter från spår 1-5 bakom bilen och senast var ju intrycket stålande då man bara gled undan ….
 • Boka bord i Trav Restaurangen: https://abytravet.se/infor-besoket/ata-pa-abytravet/
 • Besök Hemsidan: https://abytravet.se

Med vänlig hälsning

KRICKEN