Kricken

#Travtips till V75 tävlingar på #Halmstadtravet 7:e och 9:e Juli 2022

#Travtips till V75 tävlingar ( SPRINTERMÄSTAREN ) på #Halmstadtravet 7:e och 9:e Juli 2022

Tid: 16:20

Hallå Travspikare ! Wow vilken hektisk vecka / Helg med Travgodis… Vi som gillar travsport av kvalitet ser i vanlig ordning fram emot det som komma skall… Vi travspikare checkar in på Tylösand hotell och vräker oss i poolen med några snabba shot så vi är på hugget ! Redan nu på torsdag drar spektaklet igång och jag pratar om #Sprintermästaren ! En av travårets roligare dagar att gå och se riktigt fin travsport. Vi får se Sveriges bästa fyraåringar i tre uttagningslopp och finalen som La Grande Finale som avslutning.

OBS: Glöm ej bort V.86 Express på Onsdag oxo ! Vi lägger ut alla travlänkar till våra travandelar i ett svep så kan vi boka alla tre andelar på en gång !

Vi kommer ej att lägga ut travkommentarer och analyser denna hektiska vecka utan lägger all energi på 2 v75 omgångar i loppakriven, Puh ! Väl mött i Travsoffan 🙂 Redan nu ligger det en Jackpott till Lördagens V75 omgång. Det blev ju jättesvårt i Eskilstuna i lördags då vi missade 0% procentaren och sedan missade ett streck runt favoriten för vi jobbade upp systemet kring sista avdelningen som vi visste var ett skrällopp !   Ingen fixade sju rätt vilket innebär att Jackpotten på 50 miljoner kronor  i potten för den som är ensam !!

Let the show begin! 

Boka din andel till V.86: https://www.atg.se/pressbyransvavauppsala/spel/199460_V86_2022-07-06_21_3

Boka din andel till v75 Torsdaghttps://www.atg.se/pressbyransvavauppsala/spel/142438_V75_2022-07-07_18_6

Boka din andel till v75 Lördag : https://www.atg.se/pressbyransvavauppsala/spel/142438_V75_2022-07-09_18_5

 

Med vänlig hälsning

”KRICKEN”

 

#Travtips till V75 tävlingar på #Eskilstunatravet 2:a Juli 2022

#Travtips till V75 tävlingar på #Eskilstunatravet 2:a Juli 2022

Tid: 16:20

Hallååå Alla Travspikare ! Sommaren är här och vad passar inte bättre en att kika på Eskilstuna och en ny Travlördag tillsammans ! En fråga? Vem levererar i Sverige roliga och genomgångna Travtips GRATIS ?! Det får ju ju du naturligtvis bedöma och vi hoppas att just du som läser detta är nöjd med oss och att du finner samhörighet med oss 🙂 Vi börjar bli fler och fler och vi vill ju nå alla läsare på så många olika sätt så alll blir nöjda ! Ni har ju varit med oss länge nu och vi går hand i hand i med och motgång och sjuor kommer och går 🙂 Våran travexpert Kricken gör ett kanonjobb och varje krona som går till en andel finns det gedigna timmar bakom ca 8 timmar i lopparkiven. Kricken och SPIKEN ser alla ekipage minst 3 lopp tillbaka i varje avdelning där det noteras kommentarer , poäng ranking samt Ingenjören registrerar all travfakta kring spår analyser, statistik head to head m.m  Vi finns som sagt på både på Facebook och Twitter. Häng med oss och fråga gärna vad andra tycker om oss och finns det något just DU vill vi ska göra annorlunda vill vi att du mailar till redaktionen@travspiken.se  så får vi reda på hur vi ska gå framåt tillsammans !

Bra tips till en Lyckad Travspiks Lördag

Nu till V75 omgången ser vi till att ha handlat drycker och mat till en Lyckad Travfest. Vi bjuder in grannar och vänner 🙂 Bål samt mat som start på Travlördagen och uppladdningen börjar runt kl 13:30 på Lördag. ( Bål ) (Öl,Vin, Champagne ) ( Tilltugg , kycklingklubbor ) ( Mat kött och sallad ) ( Kanske en stänkare till Spikens vinnarspel )

Recept till Bålen

Tillagning

 1. Se till att vin, läsk och sprit är väl kylt.
 2. Skölj, rensa och skiva jordgubbarna. Lägg i en stor bålskål.
 3. Skala och skiva kiwin. Tillsätt kiwin.
 4. Skär ananasen i bitar. Lägg i skålen.
 5. Skölj och dela lime. Skär i skivor samt lägg i skålen.
 6. Häll i vin, fruktsoda och vodka. Blanda runt. Klart att servera.
 7. Garnera ev. med några blad mynta eller citronmeliss.
 8. Tillsätt gärna 10-20 isbitar också. Eller servera med isbitar eller krossad is i glasen.

2. ) Förbered kycklingklubborna

Sätt ugnen på 225°C.

Blanda soja, ketchup, rosmarin och oregano med olja och peppar. Skala och pressa ner vitlöken.

Stek kycklingklubborna i ugnen i ca 45 minuter (ca 30 minuter om de är färska), tills köttsaften är klar och innertemperaturen är 82˚C (intill benet). Ös kycklingen ett par gånger under tillagningen.

3. ) Förbered  Köttet

Sätt ugnen på 125°C.

En hel stek av oxfilé hör till de verkligt festliga tillfällena och inget man vill misslyckas med. Du lyckas genom en härligt brynt yta,

Bryn filén runt om i oljan i en stekpanna tills den fått fin stekyta. Tillsätt smöret och låt steka ytterligare någon minut och tillsätt timjan.

Lägg filén i en ugnssäker form. Stick in en stektermometer mitt i köttet. Stek mitt i ugnen tills innertemperaturen är 50°C, Ta ut köttet och linda in det i bakplåtspapper minst 10 minuter innan det skivas. Håll koll så att köttet inte går upp i temp för mycket i bakplåtspappret.

4. ) Förbered  Sallad

Gör en grönsallad med tomater, majs, gurka, paprika finhackad gullök med lite Balsamico som du toppar salladen med !

5.)  Dryck till maten

Lägg in en ett rödvin från toscana i kylen innan servering

6. ) Framför Tv´n

Lite chips , Anklever på fint skurna brödskivor och en kyld champagne bredvid.

7.) Invänta Krickens inlämning av V,75 andelen

8.) Lämna in SPIKENS vinnarspel som förhöjer dramatiken i soffan

 

I Backspegeln

#Kricken och Spiken började bra Lördagen med vinst på V4 där största behållningen var #bransbyjukebox som fortsätter glänsa 🙂 Även V75 började i sammas spår och Kricken började bra med att pricka in #WISH ME MAGIC som glänste in till seger till 22 gånger pengarna … För övrigt en distans där spår 8 är extra spårgynnat under 2000 talet. Där kände man att vi var på gång men snöpligt så tappade vi sjuan i avd 2 tyvärr… Kricken som hade pluggat på gick inte på Harryboy spikarna i avd 2 och 3 men denna gången räckte inte strecken hela vägen… Men mycket fin Travsport och behållningen får ändå gå till #CHARLIEBROWN EFFE i sista avd som gjorde en fantastisk insats i värmen och för första gången från bakspår krossade fältet 🙂 Vi kör järnet mot Eskilstuna och riktigt fina Finaler  i bla E3 m.m ! Välmött Travspikare !

 

 • Skriv gärna till oss med frågor eller funderingar redaktionen@travspiken.se

Köp andel Lördag: https://www.atg.se/pressbyransvavauppsala/spel/142438_V75_2022-07-02_14_5

 * Spelexperten ”KRICKEN”  lämnar sina spelidéer inför lördagens drabbning och glöm ej bort ”SPIKENS” Vinnarspel kl 13:00 varje Lördag och detta spel finner ni uppe till vänster under fliken ”SPIKEN”

Eskilstuna Travet

#Eskilstunas Travbana Som är döpt till #Sundbyholmstravet som banan faktiskt heter är en travbana som mäter 1 000 m likt de flesta av våra travbanor i Sverige. Upploppets längd däremot är ca 180 m vilket är något under genomsnittet för travbanor.  På travbanan använder man en rak startvinge vilket inte lämnar någon fördel till hästarna längst ut på vingen. Vi får kika på banstatistiken men det anses vara sämre med framspåren som kan vara missgynnade vid autostart då bilen släpper fältet strax efter första kurvan ?!

 • Upplopp: 182 meter
 • Längd: 1 000 meter
 • Bredd 1 640 meter: 21,6 meter
 • Bredd 2 140 meter: 21,0 meter
 • Vinklad startbilsvinge: Nej
 • Open stretch: Nej

Hitta de bästa andelsspelen inför V75 omgången hos #Svava Pressbyrå i Uppsala. Ta del av experternas strategier i butiken och välj den andel som passar dig !

 • Vädret: 90% chans till regn och 22 grader i luften
 • Tänkvärt: Det vinner flest favoriter i avdelning  4 på v75 Eskilstuna. Över 50 %. I sista avdelningen så vinner favoriten minst antal gånger.
 • Heta potatisen: #Farfarsdream Jagar fjärde raka. Fin slutrunda till seger senast och går från klarhet till klarhet !
 • Intressant intervju: Jag hörde Jerry i Lördag hela veckan uttals sig om chanserna till Lördagens omgång.  #PureAtlas kommer att tävla barfota runt om – något som Jerry Riordan tror ska ge en påtaglig effekt. WOW !
 • Spiken säger sitt: Omgången bjuder på fina drag i varje avdelning om man är påläst. En del ekipage undervärderade i jakten på spikarna och enkla lösningar…
 • Statistikern säger sitt: Kuskligan i STL : 1:a Kihlström 2:a #Ulfohlsson 3:a Adielsson 4:a Lövgren 5:a Wäjersten ( Kihlström leder pgr av flest antal segrar men ser man till ser % så leder #joakimlövgren överlägset med 29% , BOM !
 • ( NY ) Tuppen,-  Samtheman Grisen i säcken,- #Parker nu får det bära eller brista igen men du har kommit från Kalkonen 😉 Kalkonen,-  Jag sätter #EIREANN på denna rubrik,,, Har inte mött så bra motstånd och man fick en drabbning mot Sommerbrise och då vek man ner sig… Hmmm
 • Lyckohjulet: Får gå till #SAMTHEMAN som behöver framspår. Kan öppna rejält och visade senast när man övertog 1500 kvar senast och gled enkelt undan och gången innan Spets och slut
 • ( NY ) Spets é Bäst: Avd 1) Det kommer lukta bränt gummi i denna start. #La.Boko behöver spets mest av alla men varningensfinger om #MELLBYJOKER som blir bortglömd i denna spetsstrid kan ta sig förbi och det scenariot är mycket möjligt.  Avd 2 ) Det kan bli Spets och slut igen för #Agassibroline  Avd 3) Skoryck på startsnabbe #HALLEYWANIA och spetsen är klar Avd 4) Det kommer gasas och enda ekipaget som verkligen behöver spets är #GARDNERSHAW! Vilja slår klass       Avd 5) Jag tror startkatapulten ZENATO kör till spets ! Avd 6)  #CORAZON COMBO Avd 7) Se upp för #DREAMCREATION öppnar riktigt bra. Men jag tror #Santosdecastella tar hand om detta
 • Vi rekar de 12 tyngsta lirarna i Sverige, vart sitter enkelstrecken ( Uppdateras på Lördag klockan 12:00) : #Borntorun
 • Måste med på Kupongen: Jag tycker vi synar #MISTERDONALD som är löjligt bra. Har varit borta i Viva la France en tid och byggt på sig styrkan. Hemma i Sverige har hästen gått fin fint och blir bortglömd. Ett moget streck för travälskare !
 • Skrällkollen: Kika på #DJANGOSILVER Överraskade bra efter startgaloppen senast och satt fast med mycket sparat. Innan dess på #åbytravet vann man övertygande efter en tung resa ute i perefin. #DjangoSilver har två segrar på tre starter barfota runt om , Se upp 5 av 5 i lopparkiven.
 • Låset: #GARDNERSHAW och #Samtheman
 • ( NY ) Från det jag ser i Lopparkiven skriver jag ner anteckningar kring varje enskild häst och ekipage och jag tänkte att jag random inför varje V75 väljer ut ett citat från alla dessa citat och publicerar här så får man själv tolka och avgöra  håll till godo:  En liten brasklapp går till #Cadfrontline som slutade tvåa bakom #Borntorun från bricka 7 på Östersund. Hamnade sist och fick leta sig fram mot ledaren BTR och avslutade på fin manage. Nu är det omvänd ordning och nu fick #Cabfronline bricka 2 innanför BTR och jag tror detta ekipage går för mycket under radarn… Kom med en vass avslutning som trea näst senast. #CabFrontline har tre segrar på fyra försök i spets så se upp… Får en 4,5 av 5 poäng i lopparkiven. Kanske ska ha 0.5 poäng till för startspåret ?!
 • Boka bord i Trav Restaurangen:   https://www.sundbyholm.com/mat-dryck/boka-bord/bordsboking/
 • Besök Hemsidan: http://www.sundbyholm.com

 

Avd 1) 2140M AUTOSTART TRAV ( STL Klass I, final meeting 4 )

Ta ställning och Spika eller 8 streck. Vi behöver mera info på dagsformen och värmningarna innan vi beslutar oss för hur vi gör… Tänk på att SPÅR 6 är bästa spåret på Eskilstuna  och där hittar vi #Mellbyjoker som jag även tror kan chocka och komma till spets … #Ervzet kör med jänkare för första gången från innersniffen 40% att man sitter i spets annars är man borta !

Avd 2) 2140M AUTOSTART TRAV ( STL Klass II, final meeting 4 )

Tänkbar SPIK Ide på #AgassiBroline som höll uppe ledningen som är svårt på #Åmålstravet och hästen gjorde sitt jobb och det blev spets och slut ! Längre upplopp nu och det krävs samma prestation på Lördag,,, Inför starten på Östersund för #Firefoot hade vi ögonen på hästen och vi hade honom i handsken men såg lite tunn ut på upploppet men vann plätt lätt. Öppnar bra och nu rycker man alla skorna till denna start , SE UPP !

Avd 3) 2140M AUTOSTART TRAV ( E3 Final – Ston (Gr I, Int)

Fint lopp att se fram emot och man bör ha hällt upp glaset innan start. Fråga gärna någon av gästerna 😉 Visst har #Roger proppat inför denna starten med#Eireann. Hästen såg ju kanon fin ut och det var en imponerande uppvisning av denna gigant till 3 åring. Fick ett bra spår och kommer vara där framme i slutet !

Avd 4) 2140M AUTOSTART TRAV ( STL Silverdivisionen, final meeting 4

Här behöver vi hålla tungan rätt i mun. Vi får bevittna ett klassigt lopp med många hästar som är på väg uppåt i form. Se upp för #HenryFlyersisu som verkar bli helt bortglömd.  Hästen var med i samma lopp som favoriten #AMALENCIUS B.B. senast och när man kikar i lopparkiven så såg #henry riktigt fin ut. VARNING ! Spetskörningen mellan #SamtheMan och #GardnerShaw blir en rivig punkt i dagordningen på Lördag.

Avd 5) 2140M AUTOSTART TRAV ( STL Bronsdivisionen, final meeting 4

Vi har ju dissat #Parker nu i det senaste starterna och även i Lördagens KALKON. Hästen är ju löjligt osäker, men har bra styrka och jag tror även att bakspår gynnar ekipaget och istället för att ge hästen rubriken ”KALKON” flyttar vi hästen till ”GRISEN I SÄCKEN” Man vet inte vad man får på Lördag och vi  lägger till ett Varningensfinger istället och hästen lär gynnas av barfota balansen.

Avd 6) 2140M AUTOSTART TRAV ( E3 Final – Hingstar/Valacker (Gr I, Int)

En gigant kliver in på banan som obesegrad #CORAZON COMBO ! Nu rycker man skorna på #PURE ATLAS som måste steppa upp för att vinna.. En fråga ? Kan det bli överpace på dessa två och bakifrån slingrar sig #UZZLE’EM som oxå rycker skorna men då behöver giganterna strida hårt om spets !

Avd 7) 3140M VOLTSTART TRAV ( E3000 – Stayerlopp )

Se upp för #SANTOSDECASTELLA som #Westholm trodde sig kunna ha utmanat med innan hästen tog ett galoppsteg in i sista kurvan på #Harpershannover. startar på främre volten igen och kommer köras på tid och försöka göra om loppet… Men rent förnuftigt så blir #selectednews favorit Men 4o m tillägg och rent krasst ska man om man inte behöver spika från bakspår då det kan hända väldigt mycket från bakspår. Jag gilla #HefnerAm som vann sist på ett bra sätt men startar nu tätt och är lite strulig men bra läge från start.

 

_________________________________________________________________

 

Med vänlig hälsning

”KRICKEN”

#Travtips till V75 tävlingar på #Bodentravet 18:e JUNI 2022 ( Fri entré )

#Travtips till V75 tävlingar på #Bodentravet 18:e JUNI 2022 ( Fri entré )

 • JACKPOT 50 MILJONER 

Tid: 20:30

Nu tar sommaren fart och årets första V75 kommer att gå under midnattssolen. V75 börjar först klockan 20:30 på lördag och sista avdelningen enligt programmet strax före klockan 23:00 ! Vi får hålla oss ända till sista avdelningen som är miljonloppet och vi pratar om Norrbottens Stora Pris och huvudrollen innehavs av #DONFANUCCIZET från bricka 8:a ! BLIR DET GALOPP Mjauuu Bra initiativ av #Bodentravet erbjuder Fri entré i samarbete med Bodentravets sponsorer till Midnattstravet. Liten Överraskning för mig att #Firefoot var så pass bra i Lördags som vi hade som ett fjärde streck.. En av hästarna som bars fick 4 av 5 poäng men åkte med pgr av att ekipaget faktiskt hade riktigt bra form mot V75 omgången !

I Backspegeln

Ja vad säger man, våran solklara spik i #Mrhercules galopperades bort och normalt och årets snabbaste diskning eller jag kanske bara är dramatisk! Men normalt sett har man tid för korrigering men ha ha medans hästen tog galoppen SKREEEEK man från domartornet , ” EKIPAGET MR HERCULES ÄR DISKADE ” Hästen hade sprungit 8:or runt sina konkurrenter men ATG ville väl få ett jämnare LOPP ! Herregud alltså ! Vi var helt rätt på de i vanlig ordning och jag valde att gå hårt i avdelningen 4 och #Bentleygar så vi fick spelvärde i kupongen… Nu blev det 3-4 tusen för 7:an i vanlig ordning och Jackpot på femmorna 🙂 Jag gör en median och lite över i Andelsspelet så vi är med både i enklare sammanhang men även när Jackpoten kommer till sta´n ! Så nära för ”SPIKENS” Vinnarspel på #reven som blev fast igen i ryggen i sista avdelningen, SÅÅÅÅ NÄÄÄRA … Även jag spelade med det strecket på våran kupong som ingen annan hade med i min Rekanalys av kuponger på ATG…

 

 • Skriv gärna till oss med frågor eller funderingar redaktionen@travspiken.se

Köp andel Lördag: https://www.atg.se/pressbyransvavauppsala/spel/142438_V75_2022-06-18_11_7

 * Spelexperten ”KRICKEN”  lämnar sina spelidéer inför lördagens drabbning och glöm ej bort ”SPIKENS” Vinnarspel kl 13:00 varje Lördag och detta spel finner ni uppe till vänster under fliken ”SPIKEN”

Bodentravet

#Bodentravet, belägen i Boden i Norrbottens län, är en av Sveriges permanenta travbanor. Banan invigdes 1944 och är sedan dess den nordligaste travbanan i Sverige. Den drivs sedan starten 1944 av Norrbottens Travsällskap, och hette länge Torpgärdans travbana efter området den är belägen i.

 • Upplopp: 200 meter
 • Längd: 1 000 meter
 • Bredd 1 640 meter: 22,0 meter
 • Bredd 2 140 meter: 23,0 meter
 • Vinklad startbilsvinge: Nej
 • Open stretch: Nej

Hitta de bästa andelsspelen inför V75 omgången hos #Svava Pressbyrå i Uppsala. Ta del av experternas strategier i butiken och välj den andel som passar dig !

( Återkommer med fler rubriksättningar )
 • Vädret: 50% chans till regn och 16 grader i luften
 • Tänkvärt:  Ser man till Boden travet är att många favoriter vinner på Boden. Under 2000 talet har alla Bodens V75 omgångar körts under Juni månad och det bäddar för att banan oftast har fina förutsättningar som vi förväntas få även på Lördag. Som sagt det bäddar för att favoriterna tar för sig likt ett smörgåsbord ! Vi ser fram emot #NorbottensStoraPris som körs den här dagen och ser vi till de 2 senaste åren har det loppet körts i sista avdelningen 7. Innan har man lagt tävlingen till Avd 3. Kikar vi på spår statistiken så är spår 6 och 7 samt spår 2 riktigt bra i den inledande avdelningen. I avdelning 5 ska man inte undvika att ta med ekipaget från bricka 5 som glänser i % ! Tips från coachen 😉
 • Heta potatisen: Måste gå till #TIMJERRY, herregud va bra hästen ser ut i lopparkiven. ha ha måste med ,bara bakspår men nu äntligen även framspår. Ekipaget kommer blåsa över sina KK
 • Intressant intervju: Blixten slog ner nyss ! #MattiNisonen kommer köra barfota runt om med #BlackandQuick I en intervju med Kanal 75 ” Hästen har varit väldigt pigg i träningen efter det loppet, det känns som att han gått ett snäpp framåt och att formen pekar uppåt ”
 • Spiken säger sitt: Detta är en hyfsat bra omgång där man kan välja lite mera i avdelningarna. Mitt jobb är ju att ta fram en 10 oddsare som vi spelar hem för ni kan själva leta fram en 3 oddsare utan tanken är ett genomtänkt SPIKFÖRSLAG/VINNARSPEL och många gånger spelar jag hem större volymer än vad v75 omgång ger !
 • Statistikern säger sitt: 235 tusen gav utdelningen förra året på 21 streck…  Det race som stack ut var klass 1 med 6 streck. Man bör hålla sig till spåren 6,7 på BODEN 🙂 Slående är att i DIamanstoet har det körts 24 omgångar i år och av dessa har 2:a strecket vunnit över 50% av gångerna !
 • Kuskligan i STL : 1: Kihlström , 2:a Uffe 3:a Adielsson 4:a Joakim Lövgren 5:a Magnus A Djuse
 • Kusken: Sandra Erikson , det räcker ! Håller du ??
 • ( NY ) Tuppen,-  Rubriken går till #ANTHEM hästen fick gå 4 par utv och gjorde det bra senast. Gången innan gjorde hästen en brutal långsida och spurtade om hela fältet från 5 par utvsom tre  BOM ! Grisen i säcken,-  #DEVILSTONGUE Kalkonen,-  #AVA ? har aldrig gått bra från bakspår och behöver dessutom framspår … Många tyckare som kikar snabbt i hästraden ?!
 • Lyckohjulet: Lite annorlunda denna gången men pgr av strykningen av #WhoWhos så får #Reden bricka 7 istället för bricka 8:a  och man får tuffa på från start och glider upp till ”SPETSOCHSLUT”
 • ( NY ) Spets é Bäst: Avd 1) Det ser ut som #DevilsTounge får det tufft mot #Icelandradio som har mest behov av spetsen ! Avd 2 ) Inga startkanoner och ett öppet lopp kring spetsen.. Kanske lite fördel #Sundborymling som vill mest till spets. Avd 3) Spännande och se om #HENRYFLYERSISU släpper till #AMALENCIUS B.B. Avd 4) Hela grejen hänger ju på att #AMIE NESS ska till spets annars kan dom ju åka hem !Avd 5) #FROZENA.F. Avd 6) #BLACKANDQUICK  Avd 7) #VANGOGHZ.S.
 • Vi rekar de 12 tyngsta lirarna i Sverige, vart sitter enkelstrecken ( Uppdateras på Lördag klockan 12:00) : 
 • Måste med på Kupongen: #FROZEN A.F. och #Grappelli 
 • Skrällkollen: Spännande streck på #AYAHDELUX vann krigandes när man hittade ut i rygg ledaren och gjorde en heroisk insats, kommer med form…
 • Låset: #FROZEN A.F. och #Grappelli
 • ( NY ) Från det jag ser i Lopparkiven skriver jag ner anteckningar kring varje enskild häst och ekipage och jag tänkte att jag random inför varje V75 väljer ut ett citat från alla dessa citat och publicerar här så får man själv tolka och avgöra  håll till godo:  #ELLEN DEGENERES Stack till spets på denna distans på boden från bricka 5 och krossade motsåndet efter det har det blivit 2 starter på 1640 m där man avslutade i senaste starten med en svepare från 3 par utv och gick ut ett hack till spurtade heroiskt och blev 2:a BOM
 • Boka bord i Trav Restaurangen:  https://www.bodentravet.com
 • Besök Hemsidan: https://www.bodentravet.com/om-bodentravet/travrestaurangen
 • Bodentravet erbjuder GRATIS ENTRE till helgens EVENT: Entrébiljett Midnattstravet Entrébiljett Midnattstravet den 18 juni 2022. Fri entré i samarbete med Bodentravets sponsorer.

 

Avd 1) 2140M AUTOSTART TRAV ( STL Bronsdivisionen, försök 5 i meeting 4

Känns som #DEVILSTONGUE får spela ut sina kort på bordet NU… I lopparkiven har ju hästen inte i min smak övertygat och historien börjar upprepa sig som med #Parker som vi hade som Helgens Kalkon förra helgen… Vi får lyssna under Lördagen hur Sandra resonerar kring loppet. I Lördag hela veckan tyckte jag inte att det lär allt för övertygande men hon trodde på en grym prestation som förra starten… Hmm Spelupplägget baseras ju mycket på detta loppet så vi behöver vara extra NOGA i valet. Spåren under 2022 i 2140 m Autostart ska man ha spåren 3,5 förvisso startar just #DEVILSTONGUE via detta spåret 🙂 och spår 10 dessa spår är överlägset bäst ! Från Bricka 10 hittar vi ##INSPECTOR som jag har satt en 4 på i lopparkiven men för spår statistiken m.m klättrar upp till en 5… Anteckningarna säger: Slog Huddlestone senast 1640m , stark insats från bricka 2. Rikigt mosar lopp över 2640 m där man slog Balder DK och ironman som g under loppet tillslut. Hmm Det gäller ju att hitta spelvärde men inte gå bort sig 😉

Avd 2) 2140M VOLTSTART TRAV ( STL Kallblodsdivisionen, försök 1 i meeting 2

#Forspärla har visat form i sitt senaste framträdande och står nu perfekt inne i detta lopp. Kuskförstärkning med #Adielsson som kan styra upp det hela… En av de som blir betrodda är #TangenFrikk är verkligen kapabel att springa hem detta.  Har styrkan som har en riktigt hög nivå men hästen blandar och ger. Många kommer hålla handen med ekipaget på Lördag.. Det kommer behövas 3-6 streck för att vara på den säkra sidan dvs inte offside ! Se upp för #KÄLLSJÖVIKING som är startsnabb och har 50% i vinster när man kommer till spets !

Avd 3) 2640M AUTOSTART TRAV  ( STL Silverdivisionen, försök 4 i meeting 4

Här kommer #AMALENCIUS B.B. bli nerspelad … vann senast man mötte enklare motstånd i denna divisionen som nu. Innan harpers tappade man från innersniffen och fick gå längst bak från kön och dundrade på över upploppet.. Kommer till start på passande distans och bra spår för ekipaget. Vi får se om det blir körning från innerspåren om spets som kan göra att det öppnar upp för baksåren. #Djokovic och min favorit som inte ska missas är #Leaveyoursoxon ! GLÖM INTE !

Avd 4) 2140M VOLTSTART TRAV ( STL Diamantstoet, försök 7 i meeting 4

9 % aren #ENDLESSSTORY gjorde en heroisk insats senast .. Då man vann utv För tre starter sedan och från bricka 15 spurtade man 200 m och vann mot ledaren ha ha ha Kläm fast er i soffan , det kommer gå undan ! Men annars kan det bli #SPETSOCHSLUT för #AMIENESS som ingav mycket fint uttryck senast på boden när man från bricka 6 dundrade fram o höll komfortabelt i mål

Avd 5) 2140M VOLTSTART TRAV ( STL Klass II, försök 6 i meeting 4

Rent krasst så föreslår jag ett lås på #FROZEN A.F. och #Grappelli som kommer till start med topp form, vann senast med 30 m då hela spelarkåren satsar hus och villa för att heltäckande omgången… Det avgörande är att #FROZEN A.F. står bra inne i loppet och har förstärkts med legenden #Kihlström och samtidigt lottats till springspår. BOM ! Varningens finger för #AyahdeLux

Avd 6) 1640M AUTOSTART TRAV ( STL Klass I, försök 6 i meeting 4

Denna division har varit stabil förutom under APRIL då det var rena vilda västern med streckfördelningen men det har stabiliserat upp sig och man behöver inte syrgastuben längre. Bland dom jag vill nämna är #L.L.LABERO som kommer med tokform även #FLIGHT DECK som även de ekipaget har FORM inför Lördagen värt att lägga på minne förutom de toppspelade !

Avd 7) 2140M AUTOSTART TRAV ( Norrbottens Stora Pris (Gr I, Int) – STL Open, försök 3

Spetsar gör #VangoghZ och vinner gör #Donfanuccizet

_________________________________________________________________

 

Med vänlig hälsning

”KRICKEN”

#Travtips till #Elitloppet 2022, Ses vi ? Vi är extremt laddade :) Tid: 15:00

#Travtips till V75 tävlingar på #Elitloppet 2022

Tid: 15:00

 

Inför Lördagen

Elitloppshelgen är här gott folk och V75 både lördag och söndag, Smaskens !

OBS ! Tidiga starter för V75 både lördag och söndag och vi måste ställa klockan på 15.00. På lördag alltså en dryg timma innan ordinarie bokning av andelar och inlämning av V75 raden  ! Några veckor med sjuor gör att vi kommer till Helgen rakryggade ! Streck + statistiken faller väl in och dessa gemensamma nämnarna står i Zenit för tillfället. Våran Travexpert Kricken är löjligt bra på det och varje helg har varit både när och rakt på det… Vem minns inte våran nos från 29 mill för någon vecka sedan men det är ju det som gör travet så fantastiskt och att vi tillsammans börjar bli en hel drös Travspikare runt om i landet… Vi får ej glömma ”SPIKEN” som sätter vinnare som betalar mer tillbaka än själva v75 raden och som håller väldigt högklass , BRA SPELAT ! Vi noterar att vi växer och förtillfälligt har vi mellan 500 och 1000 medlemmar och vi slår nya rekord på besöken av sajten ju närmare Lördagen vi kommer och det skulle va kul om alla som tar del av oss gnuggar in sin mail adress på startsidan 🙂 Kul med våra tävlingar som har varit populära senaste tiden och där nu fler och fler vinner Travspiken profilkläder 🙂 Vi säger Grattis till travspikaren Andreas U som vann senaste tävlingen där rätt svar var spår 5 och spiken i kistan slog Andreas när han blev en av de lyckliga att vinna ! Var på er vakt tidigt på Lördagen. Solvalla rivstartar med topplopp redan klockan 12:45 med de tre försöken till Sweden Cup, det som vi brukar kalla ”Lilla Elitloppet”.

 • En Fråga till Er där ute i stugorna? Vi kommer att lansera Travspikspodden till hösten. 1. Vad vill ni att podden ska innehålla ? 2. Räcker det med ”KRICKEN” , han har en mysig röst 😉 3. Vad vill ni ha för gäster ?  4. Vill ni ens ha någon Podd ?  5. Övriga idéer ?
 • En Fråga till Er där ute i stugorna? En annan ide är att vi går i tankarna att sända live via instagram på Lördagarna från 15:00 till sista loppet ! Vi travspikare får våra egna V75 studio Under Lördagarna där vi  spelar tillsammans kommenterar vårat spel tar fram vinnarspel , spekulerar i inför varje avdelning och mycket annat,,, Hade ni följt med oss ???

Tacksam om ni kan maila in till travtips@travspiken.se med era ideer så kan vi föra en dialog via mail och telefon så får vi se vart vi landar dessa projekt ! Väl mött till helgen ! 

I Backspegeln

Ja lördagens Jackpot omgång blev en liten besvikelse ! Vi var riktigt laddade och skapade ett utgångsläge med kupongen som skulle kunna göra så att något skulle kunna hända och där vi skulle vara med. När det är jackpot omgång på ca 53 miljoner går vi lite ifrån streckfördelningar m.m för att kunna gå för det. Spela tradionellt gäller alla andra 7000 omgångar om året… Vi hade ju #Clickbait som klar spets häst och som levde verkligen upp till detta och som hästen gick… Krossade motståndet och vi hälsar #Clickbait välkommen till Elitloppet WOW !  Det var väl höjdpunkten under Lördagens omgång och hästen ser strålande UT !  Kul ide med att folket får tycka till om folkets häst till #Elitloppet och deppigt värre i stallet för #kolgjinis ???   Spännnande dragning väntar idag … Vilket är erat val ? Maila in till redaktionen@travspiken.se med just vad tycker ska vidare till #elitloppet så drar vi en vinnare bland er som engagerar Er och som vinner Keps och en Pike 🙂 Lycka till !

Köp andel Lördag: https://www.atg.se/pressbyransvavauppsala/spel/142438_V75_2022-05-28_5_5

Köp andel Söndag:https://www.atg.se/pressbyransvavauppsala/spel/142438_V75_2022-05-29_5_5

 * Spelexperten ”KRICKEN”  lämnar sina spelidéer inför lördagens drabbning och glöm ej bort ”SPIKENS” Vinnarspel kl 13:00 varje Lördag och detta spel finner ni uppe till vänster under fliken ”SPIKEN”

Solvalla

#Solvalla är Nordens största arena för travsport och ligger i Stockholm / Bromma. #Solvalla har plats för 35 000 gäster och arrangerar varje år #Elitloppet !  #Elitloppet som är Sveriges och en av Världens största och mest prestigefyllda travtävlingar. Elitloppet avgörs alltid sista söndagen i maj och där segrande ekipage i finalen belönas med 5 miljoner kronor.

 • Upplopp: 196 meter
 • Längd: 1 000 meter
 • Bredd 1 640 meter: 21,7 meter
 • Bredd 2 140 meter: 20,7 meter
 • Vinklad startbilsvinge: Nej
 • Open stretch: Nej

Hitta de bästa andelsspelen inför V75 omgången hos #Svava Pressbyrå i Uppsala. Ta del av experternas strategier i butiken och välj den andel som passar dig !

 • Vädret: Det ska regna från Onsdag och framåt. På Lördagen är det 80 % chans till regn och hyfsat varmt ca 15 grader i luften. På Söndagen är det ca 40% chans till regn tyvärr… Men vi häller upp glaset istället 😉
 • Tänkvärt: #HarperHanovers lopp har de senaste åren vunnits från Bricka 15 där pansarvagnen sitter på leken igen !
 • Heta potatisen: Till Lördagens race tycker jag att #BUGATTIMILES  får denna rubrik ! Vi tryckte in spiken #BUGATTIMILES på kupongen med sjuan för någon vecka sedan och hästen går från klarhet till klarhet ! #Örjankihlström valde hästen framför #ephimetheus och det förstår man varför som hästen gick senast WOW !
 • Intressant intervju: Kanal 75 intervjuade #Wäjersten och #Spicklebackface och #Impalaam lovordas och sistnämnde har fått 5 av 5 poäng av oss  !
 • Spiken säger sitt: När man går igenom dessa startlistor så blir man ju lite tårögd eller hur 🙂 Roliga speldrag väntar oss under denna helgen och jag har hittat 3 vinnarspel som jag lämnar in till redaktionen under Lördag förmiddag och som sedan skall godkänna ett av speldragen ! Jag har fått en rubrik till på mig under fliken ”SPIKEN” och den heter som bekant ”Bakom chefens rygg ” och alla som läser detta fattar nu redan vilken jag väljer ! Jag menar vårat vinnarspel till 44 gånger för 3 lördagar som gav 44.000 kr tillbaka… Jag garvade lite för mig själv när jag under veckan la ihop det jag har har sett i lopparkiven med poängbedömningen på hästarna + startsnabbheten + statistiken kring spåren samt statistiken i de enskilda divisionerna och då hamnar Alltså våran #Brandsbyjukebox i Zenit igen ! Tyvärr för bra hästar runt om sig men det blir ett vinnarspel och ett platsspel står helt rätt till i alla parametrar igen alltså , ha ha ha sjukt !
 • Statistikern säger sitt: När vi kommer in i Elitloppsbubblan ska vi tänka innersniffen 0ch innerspår och fan och hans moster 😉 Men hur har det sett ut denna Lördagen 3 år tillbaka ?

  2019 Avd 1: Spår 10, Avd 2: Spår 3 Avd 3 Spår 2 Avd 4: Spår 12 Avd 5 Spår 3 Avd 6 Spår 5 Avd 7 Spår 15

  2020 Avd 1: Spår 4, Avd 2: Spår 8 Avd 3 Spår 5 Avd 4: Spår 8 Avd 5 Spår 10 Avd 6 Spår 1 Avd 7 Spår 15

  2021 Avd 1: Spår 11, Avd 2: Spår 5 Avd 3 Spår 7 Avd 4: Spår 10 Avd 5 Spår 12 Avd 6 Spår 1 Avd 7 Spår 15

 • Kuskligan i STL : 1:a  #Kihlström 103 vinster 2:a #Ulf 102 vinster 3:a #Kontio 75 Vinster 4:a #SKoglund 72 Vinster 5:a #Stefanpersson 67 Vinster 
 • Kusken: Se upp för gocciadore under #Elitloppsveckan det är sedan gammalt !
 • ( NY )Tuppen,- Står och väljer mellan 3-4 ekipage… Många är reda nämnda men jag tar med #XANTHIS COKTAIL här. Kommer med form och har inte alltid fått fritt och är startsnabb och känns uppåt ! Grisen i säcken,- Det får landa i #HELIADEDUGOUTIER… Finns inget i lopparkiven och som sagt antingen tok vinner hästen eller slutar i söndagsåkning men strecket behöver tas med 🙁 Kalkonen,- Alla hajpar denna häst ?? #LUUK SCHERMER
 • Lyckohjulet: Denna faller på #BUGATTIMILES ! Kommer tokform och får även spåret som loppet innan ! Grattis
 • ( NY ) Spets é Bäst: Avd 1) Det längsta strået drar #Kalismart  Avd 2 ) #Unfair  får ryggen på #Honeyflouras Avd 3) #Bugattimiles sitter i spets Avd 4) Jag tror mycket på #SPECIALTOPMODEL  Avd 5) Har hästen förbättrats från förra starten #CASTOR THE STAR så sitter ekiapget i spets annars släpper man Avd 6) För våran V75 kupong hoppas jag att #XANTHIS COKTAIL sitter i spets Hårt emot från #Sweetman Avd 7) #VERSACEFACE och #Kihlström i spets
 • Vi rekar de 12 tyngsta lirarna i Sverige, vart sitter enkelstrecken ( Uppdateras på Lördag klockan 12:00) : Det gemensamma nämnaren blev enbart en häst på Lördag #DiabledeVauvert
 • Måste med på Kupongen: #MarkusbSvedberg har kanonform i stallet och på Lördag startar #Unfair och hästen har en rad namnet lyder. #Unfair har varit bland de tre främsta i sex av nio starter under våren och har gått bra när man kikar i lopperviken. Senast gick hästen bra till slut som tvåa 15/4, även plusbetonad spurt som tvåa senast. Fint läge och hästen får en fyra av oss av det vi sett av hästen men uppgraderas till en 5:a pgr av att spåret. Via detta spåret vinns 8% av loppen i just avd 2.
 • Skrällkollen: Jag vill trotsallt nämna #NoxxVrijthout som fullföljde bra som tvåa bakom #LuukSchermer senast och Spår 8 senaste 3 åren denna Lördagen har vunnit 2 gånger och det spåren 5 och 1o som leder på 3 vinster. Spår 15 ska nämnas oxå i Harpers med 3 vunna som vi skrivit om innan ! Även #Quarcia kommer med form och hästen står i Zenit med våra poäng samt statistiken faller in på hästen, så se upp ! In på upploppet hääääär koooommmer dom !
 • Låset: #BUGATTIMILES ,- #EPIMETHEUS
 • ( NY ) Från det jag ser i Lopparkiven skriver jag ner anteckningar kring varje enskild häst och ekipage och jag tänkte att jag random inför varje V75 väljer ut ett citat från alla dessa citat och publicerar här så får man själv tolka och avgöra  håll till godo: #Kalismart , Rätt distans nu ,,, FICK STRYK AV SAYONORA SENAST…
 • Boka bord i Trav Restaurangen: restauranger@solvalla.se
 • Besök Hemsidan: http://www.solvalla.se

Avd 1 ) 1640M AUTOSTART TRAV ( STL Stoeliten, försök 7 (Final Solvalla 27 november)

Det blir två lite mer betrodda i detta loppet. Vi börjar med #MarionFoutyBon som har haft framspår och gått till spets och de gånger man gjort det har det blivit vinst! #spetsochsluthämtaut … #KALISMART vad ska vi säga här då? Jag tycker det är ändock lite som att köpa grisen i säcken varje gång med #Kalismart. Fick smaka på heta hovar senast från sayonora som Spurtade ner Kalismart från 3 utv senast in på upploppet krossade man kolgjinis. + är att distansen passar bättre till Lördagens Final. Från bricka 4 hittar vi #HELIADEDUGOUTIER men det är svårt att sätta in hästen i fältet,för det finns få starter i lopparkivet kanske värd ett streck pgr av osedd.?! Nu är det ett litet fält och det öppnar upp för snabba hästar från bakspår och då tänker jag just på #Sayonora ! Varningen för #Quarcia som likt Povelramel rycker skorna efter över 50 starter ! Har spurtat från bricka 12 förut och slagit bla Devsdaffodil och ser kanonfin ut för dagen.

Avd 2 ) 2140M VOLTSTART TRAV  ( STL Diamantstoet, final meeting 3 )

#HONFLEURMEARAS får en 6:a av 5 poäng. Hästen är huvet högre och står bra till i loppet. Tränaren låter uppåt trots 6 veckors uppehåll och har svarta bra på banjobben. Även #LADYBELUGA radar upp staket pinnar och är ett självklart streck. Ett varningens finger för #IMPALAAM som det vi har sett i lopparkivet m.m fick en 4:a och ser ut att komma med toppform och jag hörde även en intervju med #Wäjersten som håller hästen väldigt högt och förväntar sig en topp prestation på Lördag vilket gör att ekipaget får tillslut en 5 av 5… ska med alltså ?!

Avd 3 ) 2140M AUTOSTART TRAV (  STL Bronsdivisionen, final meeting 3 )

Sista spikade vi #Bugattimiles när spelade in 7 rätt och det var enbart på det jag såg i lopparkiven. Och som hästen levde upp till förväntningar ! Det lutar åt spetsochslut här,,, En häst som stör mig nu är #ORKANVONHAITHABU  som kommer med staket i raden och som är i toppform. Det som är bra för min tänkbara spik är att distansen inte passar. Vi får inte heller glömma bort #BORUPSTORNADO som verkar har käkat Bamses dunder honung. Den häst som står i zenit här är EPIMETHEUS pgr av att man vinner flest gånger från spåret ekipaget start från i denna avdelningen.

Avd 4 ) 2140M AUTOSTART TRAV ( STL Klass II, final meeting 3 )

En riktig kisokvältare hittar vi i #NOXX VRIJTHOUT som höll mycket bra kom #Luukschermer i charlottenlund och är relativt osedd… Fasiken att detta inte var 1640 m för då hade #KATALONIA bara vunnit. Spetsochslut senast och såg kanon fin ut. Sitter även på spåret som är vinstrikast i denna avdelningen 🙂 Glöm ej heller bort #GRAPPABOY som all undan från #Kentuckyriver 0% nu !

Avd 5 ) 2140M AUTOSTART TRAV ( STL Klass I, final meeting 3 )¨

#CHARLIEBROWNEFFE Kommer till start med löjlig form. #Kiaora och #Ilforte såg ut som spöken senast. 5 av 5 på rankingen. Vi får se hur #FABULOUSPELLINI kan hålla ut övriga men distansen är bra och kommer til start med toppform. En outsider är #ICONMEARAS slog hefner am senast. Har klarat att gå från bakspår 9 till tät och nästan hållit undan… En bra dag så 🙂

Avd 6 ) 2140M AUTOSTART TRAV ( STL Silverdivisionen, final meeting 3 )

#OscarL.A.  har verkligen gjort ett par rejäla prestationer på slutet. ÄR ju startsnabb men invändigt väntar kanonkulor och jag är inte säker att man kommer rätt till denna gången.  #Eddywest sitter på leken. Har rätt spår nämligen vinstrikast i denna avdelningen. Ca 7% vinns från spåret under åren. Nu optimerar stallet balansen till på Lördag och det kommer lukta bränt gummi från start och det kommer gynna #eddywest som kommer in mot upploppet med en ruggig speed. Ett varningens finger för #LEAVEYOURSOXON som kommer til last med 4st 2:or i raden och som hästen flög fram senast. Sitter på bricka 9 nu och kommer få en bra resa i rygg,,, Mitt råd är ” Ta inte av er sockorna på Lördag ”

Avd 7 ) Harper Hanovers lopp – Presenteras av SVEA (Gr I, Int.)

Vi får se hur kommentarer och utrustnings förändringarna ser ut på Lördag och hur vi tänker i detta loppet, Men vill man se en häst äta upp sitt motstånd så kika på fransosen #DIABLEDEVAUVERT.. detta är ett monster. MEN det finns 3 drag jag skulle vilja bidra med i detta loppet eller helt enkelt så spikar vi men det beror lite på streckfördenlingen under lördagen !

_____________________________________________________________________

Hej Alla Travspikare ! Vi går sakta men säkert mot Helgen och stora ögonblick som ska besannas ! Vi är på plats och kom gärna fram och byt lite idéer under helgen om ni ser oss med piker och kepsar. Det har varit bra respons på de tävlingar som har gått under dessa veckor med glada vinnare så vi kommer fortsätta med några framöver.

Lycka till med Spelen och ha kul därute !

 

Med vänlig hälsning

”KRICKEN”

#Travtips till V75 tävlingar på #Gävletravet 21:e Maj

#Travtips till V75 tävlingar på #Gävletravet 21:e Maj

Tid: 16:20

Vecka 20

JACKPOT – 53 MILJONER ! Nu tar vi den tillsammans 

NU ÄR Travsporten riktigt het och vi får sportsliga upplevelser varje helg och den ena efter den andre hästen fladdrar i vinden mot Solvalla och #Elitloppet !  Håll i Er nu är snart dags för Travsportens Hollywood att göra Entré på #Elitloppet. Vi ska bara bita sönder nagelbanden på #V75 på lördagen i Gävle som slår upp portarna till en grym jackpot på Ca 53 miljoner ! Jag har redan hunnit med avd 1 och 2 i lopparkiven och vi ser till att koppla ett grepp omgående 🙂 Jag ringde Gälve travet och tråkigt nog väntas det Reeegn men dom ser optimistiskt på uppgiften ändå… Så ta er ur soffan och bit tag i en raggaballe på stallbacken och njut av sporten 🙂 Vi får se om #HailMary får någon inbjudan ? Gjorde en fantastiskt lopp senast Puh mycket kvar att sia om !

 • Idag 19:e Maj blev det klart att #Hailmary får sätta hovarna på Elitloppsdagen och det blir #Erikadielsson som får chansen och inte bara chansen med styrningen utan även chansen att vinna ELitloppet för första gången ! Välkommen  !

En plats står redo till Elitloppet i avd 6 , Späääännnandeeee

Ett ekipage av de 10 som startar i Gulddivisionen nu på Lördag kommer att vara garanterad en plats bland världens bästa hästar till antalet 16st i Elitloppet. De har under årens lopp blivit en eller två segrar i Elitloppshistiorien från detta Heat och inkvalning … Ska historien skrivas på NYTT ???!!! Tretton hästar är nu klara för Elitloppet, tre platser återstår …

I Backspegeln

Jag bestämde mig i sista stunden att vi går fullt ut  på 3 spikar och Stall #Redén vi är ju trotsallt travspiken ! #Reden som lät löjligt optimistisk i sista  stund kring sina chanser som gav oss 7;an igen…. ”SPIKEN” fick väl en riktigt jobbig uppgift med sina vinnarspel då det var en riktig favorit omgång så det ser betydligt roligare ut nu till Lördagens omgång igen. #BUGATTIMILES gjorde om sin prestation från årsdebuten där han såg fantastisk ut och våran Idé gick hem att spika hästen igen och som han avslutade… En annan dunder prestation tyckte jag #LEAVEYOURSOXON presterade från bricka 12 i avd 7  WOW, värd ett bättre öde… Nedslag på #CASTORTHESTAR där #Westholm in i det sista höll hästen som vinnare men som inte höll måttet tyvärr …        ” Bara att komma igen”

Köp andel: www.atg.se/pressbyransvavauppsala/spel/142438_V75_2022-05-21_16_5

 • Spelexperten ”KRICKEN”  lämnar sina spelidéer inför lördagens drabbning och glöm ej bort ”SPIKENS” Vinnarspel kl 13:00 varje Lördag och detta spel finner ni uppe till vänster under fliken ”SPIKEN”

#Gävletravet

#Gävletravet ligger centralt beläget i Sätra och det är faktiskt så att det är gångavstånd till travet från Gävle centrum så det passar perfekt att ta en öl/AW innan och gå igenom vad ”Kricken” skriver om omgången och lämna in en andel i hans system och sitta och tjöta innan travet om man vill !

 • Upplopp: 178 meter
 • Längd: 1 000 meter
 • Bredd 1 640 meter: 20,3 meter
 • Bredd 2 140 meter: 22,6 meter
 • Vinklad startbilsvinge: Nej
 • Open stretch: Nej

Hitta de bästa andelsspelen inför V75 omgången på Åbytravet hos #Svava Pressbyrå i Uppsala. Ta del av experternas strategier i butiken och välj den andel som passar dig !

 • Vädret: 12 grader och regn och det ser ut att kunna regna Torsdag till Söndag
 • Tänkvärt: Gävle är en snabb bana och Spår 2 och 5 är det vinstrikaste spåren. Men nu kommer regnet ställa till det… Vi får se hur mycket banan kommer ta stryk under Lördagen och om innersniffen blir bra , dålig osv … Vi får se hur V4 loppen slutar och vilka spår som vinner…
 • Heta potatisen: Går helt klart till #BATMARKE ! Verkar ha tokform ,, Nu på med Amerikansk vagn
 • Spiken säger sitt: Ja det var väl lite uppgivet förra helgen då alla världsstjärnor entrade scenen och dom levererade ju allihopa och det gavs inget utrymme för Vinnarspelet… Våran 24 oddsare #Hectorsisu såg ju smäll fin ut och gled in bakom Pansarvagnen… Som sagt Min uppgift inför varje v.75 omgång är ju att ta fram en vinnarspel kring 10 gånger och denna veckan ser lite mer behaglig ut 🙂 Håll utkik under fliken ”SPIKEN” kl 13:00 då ett av mina Vinnarspel blir godkända av redaktionen … Nu åker viiiii !
 • Statistikern säger sitt: I Gulddivisionen har fjärdehandaren vunnit flest gånger under 2022
 • Kuskligan i STL : 1: Örjan Kihlström 2:a Ulf Ohlsson 3:a Erik Adielsson 4:a Joakim Lövgren 5:a Daniel Wäjersten
 • ( NY )Tuppen,- #ICOULDBETHEONE bäst i fältet, Vet inte men det jag ser , det ser jag lopparkiven ha ha 9% förmodligen en synvilla , en ritkig stänkare på 20e. På gävle BOM 2021, årsdebuten avklaarad och gick kanonfint över upploppet Grisen i säcken,- Många kommer spika detta ekipage #BRAMBLING. #Redens stall går som tåget och det kanske är så att hästen bara vinner eller inte ??? Kalkonen,- Går till #JELLOW som Kommer från Holland i tävling och kört 3 starter i Sverige… har inte fått visa prov på något extra men har en fin styrka , vet inte om det räcker här ? 4 av 5 poäng och ingen övrig tilltalande statistik för ekipaget… ??
 • Lyckohjulet: Onekligen drog #SAMTHEMAN denna rubrik… Springspår och i grunden bättre hästen och med #Goop bakom,,, Vad säger vi ? När det ser enkelt ut är det ofta inte det ! Hmmm Funderar !
 • ( NY ) Spets é Bäst: Avd 1) Springspår och #Goop i spets, frågor på det !  Avd 2 ) Kan vara så att #KILLERQUEENBOKO sitter i spets och släpper till Puddingen. Avd 3) Ekipaget som behöver spets mest är #CALAMARI  Avd 4) Här kan det bli hästen att slå vid spets vilket man bör komma till #S.K.’S ARIEL  Avd 5) startkatapulten #Mellbyjoker spetsar , kan släppa till JelloW men det kan bli högre ranking inför Lördag på #Mellbyjoker om vi går på att dom spetsar Avd 6)  #Clickbait Avd 7) #EPIMETHEUS i spets efter 200 m
 • Vi rekar de 12 tyngsta lirarna i Sverige, vart sitter enkelstrecken ( Uppdateras på Lördag klockan 12:00) : #SamtheMan och #Epimetheus ! Ska det bli utdelning och Jackpot behöver man gå emot dessa på pappret klaringar…
 • Måste med på Kupongen: #JEPPASUPPERCUT Hittade ut 2 par utv och krossade sällskapet på upploppet. Stark o rejäl. G senast från bricka 12. Kommer man fram snabbt i fältet på Lördag kan man orka hela vägen in i mål… 
 • Skrällkollen: Denna ger jag till #SUNDBORYMLING riktigt bra tryck i grejerna senast Bom ! Har en stökig bakgrund med strykningar och galopper ! 2 raka 2022
 • Låset : Avd 2 : #CREMEBRULEEFONT och ELIZA TURF ! 9 mot 4 vinster på första volten mot volt 2 , 2022
 • ( NY ) Från det jag ser i Lopparkiven skriver jag ner anteckningar kring varje enskild häst och ekipage och jag tänkte att jag random inför varje V75 väljer ut ett citat från alla dessa citat och publicerar här så får man själv tolka och avgöra  håll till godo: #Lysjökasper = Krigade tappert mot Wolt senast, + prestation och vann med 40 m bakom senast vinnaren KUNG KC , 5 av 5 poäng
 • Boka bord i Trav Restaurangen: www.gavletravet.se
 • Besök Hemsidan: www.gavletravet.se/mat-och-dryck/bordsbokning/boka-bord2/

Avd 1 ) 2140M VOLTSTART TRAV (  STL Silverdivisionen, försök 1 i meeting 4 (Final Eskilstuna 2 juli)

Vi inleder med voltstart den här jackpot omgången och ATG ska gör det surt redan från start hade dom tänkt…  #TaleofJacks ser ju Löjligt bra ut för dagen ! Grym prestation senast och gången före satt man instängd ! Bör sikta på Spets som om man vill når. Ett ekipage man bör se upp med är #CASANOVA SISU Satt inklämd med rubbet kvar och klättrade på ryggar,har haft tidigare skit spår, 8, 7 , 13, 15 NU ser det riktigt bra ut. Samma utgång som för #Brandsby som ”SPIKEN” spelade ett vinnarspel på och som för några starter sedan var helt bortglömd till 44 gånger som hade samma upplägg…

Avd 2 ) 2140M VOLTSTART TRAV ( STL Diamantstoet, försök 1 i meeting 4 (Final Eskilstuna 2 juli) – Lärlingslopp U30/K400

Dimantstoet var enkelspelat första kvartalet i år men har ju stuckit fullständigt i loppen med antal streck… Hur länge till ska det hålla i sig ? Ett givet streck i denna omgången är Puddingen #CREMEBRULEEFONT som är startsnabb och gör upp om ledningen och går riktigt stabilt för dagen ! 5 av 5 poäng hos oss … #KiaOra har mött bra hästar och gjort det bra på slutet. En av hästarna som vi trycker in en fullpott och dessutom vinner man på Gävletravet flest gånger i denna avdelning från just bricka 12. Man behöver några streck för att känna sig lugn i båten… Vi sitter på dessa 😉

Avd 3 ) 1640M AUTOSTART TRAV  ( STL Klass II, försök 1 i meeting 4 (Final Eskilstuna 2 juli)

Favorit ser #Calamari ut att bli ? Kanske att hästen ska vara det… Jag tycker inte att det är en ingen glänsare men har gjort hyfsade prestationer och är värd ett streck… Ska bli kul att se #FRANKLINZET som har två lopp i kroppen och börjar nu närma sig toppformen bland blommor , bin och soliga dagar. Se upp för pigge #GOFORMANNY som är riktigt startsnabb, kanske ”spets och slut” kanske alltså 🙂 men har gjort det bra och ska räknas vid spets

Avd 4 ) 2140M VOLTSTART TRAV ( Dubbelcupen, final meeting 2 – STL Kallblodsdivisionen, försök 12 (Final Östersund 11 juni)

#Wolt bör bli favorit när vi börjar närma oss Lördag ! Har slagit några i fältet och kommer med två raka segrar och fin form plus ett bra spår. #ULVSÅSEN står helt rätt till i loppet och har presterat mycket bra på sistone. Ett varningens finger kommer här ! Det kommer regna och blåsa kuling och vad passar inte bättre än 0% #Kapteinkuling ! Har kikat i lopparkiven och hästen är Stark och rejäl med ett vasst kunnande på upploppet , håll hårt i glaset och ta med paraplyet till soffan ! Jag vill slå ett slag för #NORRLANDSSCOTT som hade en omöjlig uppgift på romme då man fick gå 4 utv längst bak i kön… men vilken SPURT WOW. Det kan behövas på Lördag och kär man tidigt nu så vinner ekipaget.

Avd 5 ) 2640M AUTOSTART TRAV  ( STL Klass I, försök 1 i meeting 4 (Final Eskilstuna 2 juli )

#ROSSIGARLINE är ett huve högre men är klar för finalerna och vi måste väga in det i spelet tyvärr. Behöver mera info kring start och hur taggade stallet låter… #BATMARKE Verkar ha tokform för dagen av det jag sett ! Nu på med jänkare och #Goop !  ” Ut i skogen hördes rop, spela alltid Goop ”

Avd 6 ) 1609M AUTOSTART TRAV   ( Vägen till Elitloppet – STL Gulddivisionen, final meeting 3 – (Gr II, Int.)

Nu kommer vi till helgens höjdpunkt, Vinnaren av Prins Daniels lopp får en rosa biljett till elitloppet! Mitt herrskap spänn fast ER för det blir åka av ! Vill ni ha tips i denna omgången och vem som vinner mailar ni till travtips@travspiken.se

Avd 7 ) 2140M AUTOSTART TRAV ( STL Bronsdivisionen, försök 1 i meeting 4 (Final Eskilstuna 2 juli)

Hästen som, har imponerat mest på mig i denna omgången på Gävle heter #Epimetheus ! Wow som hästen har imponerat och framförallt levererat. Kommer till start på Lördag med 3 stycken staket raka som aldrig förr och i i sista starten såg hästen oberörd ut när vinsten var ett faktum i Finland ! Många kommer att spika och vi får se hur streckfördelningen ser ut på Lördag för vi kommer att gå för det men inte för den sakens skull spela emot omgången utan spela med men ha några överraskningar som är bortglömda !

_____________________________________________________________________

Välmött inför lördagens  drabbning och håll utkik efter lite roliga tävlingar på #travspiken och via Twitter !

 

Med vänlig hälsning

”KRICKEN”

#Travtips till V75 tävlingar på #Umetravet 14:e Maj

#Travtips till V75 tävlingar på #Umetravet 14:e Maj

Tid: 16:20

* Vi hade ju en tävling igår som slutade idag 🙂

Vill börja med och tacka för det stora intresset och roligt att läsa alla Mail som vi fick in igår! Det råder ingen tvekan om att det finns delade meningar kring hur långt upploppet är på Umeåkertravet ?! Vi ringde Umeåkertravet och till #legenden Mats Utter som numera jobbar på marknadsavdelningen och som var ute och stegade banan för oss samt dubbelkollade i barnprogrammet!  För att vinna behövde man avge rätt svar som var 190 m 🐎 Stort tack till Umeåkertravet och legenderna som jobbar där!

Vinnaren av tävlingen blev Madelaine från Stockholm. Vi skickar dig piken och kepsen och hoppas vi även syns på #elitloppet 🙂

Hej Alla Travspikare ! Den exklusiva klubben som håller ihop i vått och torrt när det kommer till lördagarna och dramatiken framför tv´n, grytorna som står och puttrar på spisen inför V75 omgången och det kalla glaset som är välfyllt till ”SPIKENS” Vinnarspel som höjer spänningen extra i ett av travloppen ! Wow vilka travlopp vi fick beskåda ! ”SPIKEN” är glödhet och meddelade oss Vinnarspel på #BRANSBYSJUKEBOX som gav tillbaka 40.000 kr ! När alla behövde helgadda för hitta hästen satt vi med svaret ! Samma parametrar i statistiken talade om för oss att det var en klaring 😉 precis som när ”SPIKEN” klämde in #CALA MAYOR DE B. till 45.000 kr ! jag tog åt mig och vad som skrevs och hade med hästen på några streck som fullbordade omgången i Lördags 🙂

Tävlingar

Vi kommer som sagt under maj månad köra en del tävlingar som en upptaggning mot #Elitloppet! Grattis säger vi  till Richard från Uppsala som var en av dom som mailade in till travtips@travspiken.se och meddelade sin vinnare i avd 3 och #FRANCESCOZET ! Vi drog en vinnare av alla Er som tillslut var 72 st till antalet och vi skickar dig en Travspiken Keps samt en Travspiken Pike ! Vem tar hem nästa tävling 😉

I Backspegeln

Men HALLÅ ! Vilken dramatik i travloppen och fin travsport vi fick vara med OM ! Hur fin var inte pansarvagnen #FRANCESCOZET … ha ha manglade sönder fältet och avgjorde på ett galant sätt i Konung Gustaf V:s Pokal och fick ta på sig kungakronan i vinnarcirkeln 🙂  Och vad hände i STOELITEN när #HONEYMEARAS från bricka 12 tog tag i saken längst bak i fältet som uträknad och svepte fältet och alla stod som statister och kollade på WOW ! Mitt herrskap vi befinner oss på upploppet av den stora vandringen mot #Elitloppet 🙂 Tycker att alla ska tagga igång och gå in på youtube och söka på Elitloppet så får ni känna på Elitloppskänslan 🙂 Bers, Sol, referat och högsta nivå på travsporten levereras. Vem minns inte #Teamoko 🙂

Köp andel: https://www.atg.se/pressbyransvavauppsala/spel/142438_V75_2022-05-14_27_5

 • Spelexperten ”KRICKEN”  lämnar sina spelidéer inför lördagens drabbning och glöm ej bort ”SPIKENS” Vinnarspel kl 13:00 varje Lördag och detta spel finner ni uppe till vänster under fliken ”SPIKEN”

#Umetravet

#Umåker travbana är en travbana belägen i tätorten Röbäck, cirka fem kilometer sydväst om centrala Umeå i Västerbottens län! #Umåkerstravet är en av få svenska travbanor som har tävlingar året ! Upploppet på #Umeåtravet är ett långt upplopp men ändock kortare än #Solvalla och det ska bli kul att se över statistiken på startspåren under 2000 talet för att se tendenserna på vad det faktiskt innebär.

 • Upplopp: 184 meter
 • Längd: 1 000 meter
 • Bredd 1 640 meter: 22,0 meter
 • Bredd 2 140 meter: 22,0 meter
 • Vinklad startbilsvinge: Nej

Hitta de bästa andelsspelen inför V75 omgången på Åbytravet hos #Svava Pressbyrå i Uppsala. Ta del av experternas strategier i butiken och välj den andel som passar dig !

( Vi återkommer under veckan med rubriksättningar + loppanalyser )
 • Vädret: 70% att det kan regna och molnigt och ca 12 grader i luften
 • Tänkvärt:i Diamantsto divisionen har enbart den mest betrodde vunnit 2 ggr under 2022
 • Heta potatisen: Jag vill slå ett slag för #ELLISPRIDE som är riktigt bra , och har vunnit v75 förr och kan vinna från bakspår, Se upp, nu plockar man skorna !  Jag skickar på Er en HETPOSTATIS till kan inte hålla mig, #AXELRUDA Skulle ha vunnit näst senast om inte kusken satt o sov på upplopppet. Har haft tråkiga lägen eller mött San motur och nu äntligen bra läge !
 • Spiken säger sitt:  Min uppgift inför varje v.75 omgång är ju att ta fram en vinnarspel kring 10 gånger !Jag tog fram förra veckan#BRANSBYSJUKEBOX Odds: 44 gånger 1000 kr = 44.000 kr ! Inför Lördagens drabbning har jag 2-3 bra Vinnarspel som redaktionen får ta ställning till. Alla ekipagen har nått upp till 5 av 5 poäng och 2 av dessa stämmer löjligt bra in på statistiken på spår% och vilka spår som vinner på Umåker ! Hmmm Vi ses väl under rubriken SPIKEN kl 13:00 på Lördag ??
 • Statistikern säger sitt: ´Spår 2 är löjligt bra på Umåker och i Avd 3 vinner man allt som oftast !  I volten på 2140 m vinner den främre över 50 % av gångerna under 2022!
 • Kusken/ Tränaren: Jag lägger ansvaret för denna rubrik på #JörgenWestholm ! Han måste köra och leverera hästarna i topp och i intervjuer under Lördagen hoppas vi att det framkommer om något inte står rätt till 🙂 7an  ligger i dina händer nu 😉
 • ( NY )Tuppen,- #DOLLARDOC kommer till start med löjlig form. Duger bra i klassen och möter nu rätt motstånd för vinst på Lördag… Spåret passar perfekt Grisen i säcken,- Hmm ja man denna kategori slänger vi in #AMALENCIUS B.B. , Förvånansvärt lite surr kring stallet ? Man intervjuar alla utom #AMALENCIUS B.B. Kalkonen  Man kan bespara sig streck på #CONDIOR. Är ju en Jäkligt bra häst , startsnabb och rejäl men tryter ju jämnt på upploppen ! Pensionärsvarning 😉
 • Lyckohjulet: Jag tycker #CASTORTHESTAR drar det längsta strået kring denna rubrik. Framspår och bricka 4 var precis vad ekipaget behövde för att bärga ännu en seger och säck med pengar till ägarna!
 • ( NY ) Spets é Bäst: Avd 1) #CASTORTHESTAR flög fram till spets och mosade konkurrenterna och vi får förmodligen se samma via igen. Hårdast emot är #S.G.FLYING DIAVAL som öppnar friskt oxå Avd 2 ) Om #FIREFOOT gör om samma prestation från bricka 8 som senast sitter ekipaget i spetts efter 150 m men det är om #Nilszonett vill släppa ! Avd 3) Vet inte om det kommer bli körning som alla säger mellan #Diamanten och #DON FANUCCI ZET ?! Jag tror sistnämnde enkelt blir släppt då ekipaget är överlägset och #Goop har ändå inget att sätta emot mer än att då bli av med 2:a platsen i loppet oxå… ,Avd 4)  Jag vet inte om #condior ska köras i ledningen. ÄR förvisso ett spjut från start men tryter på upploppet Jämnt ! Jag #STRONGHEARTBEAT tar spets !  Avd 5) #ROMEPAYSOFF Sitter i ledningen … Kikar man någon start tidigare mot Bla #Heavysound slog man av på takten för man ville inte gå i tät men visar att man kan när man vill ! Avd 6) Bägge e bra från volten #GUMMANSISU och #CONRADSANETTE Jag tror att #CONRADSANETTE övertar till slut  Avd 7) Spets står mellan #HUDDLESTONE och #AMALENCIUSB.B. ! Jag kan inte se varför #HUDDLESTONE skulle tillslut börja bråka om spets !
 • Vi rekar de 12 tyngsta lirarna i Sverige, vart sitter enkelstrecken ( Uppdateras på Lördag klockan 12:00) : #DONFANUCCIZET och #MISTERHERCULES
 • Måste med på Kupongen: Jag tycker till sist att #Gironimoam ! Fick en kanon start i årsdebuten och Avslutade galant 3 par utv och krossade Bla nolimitexpress som satt i spets, 2 g och vinst senast bricka 8 och är start snabb ?!
 • Skrällkollen: #HECTORSISU, nu rycker man skorna. Kikar man i lopparkiven Har man kört lugnt med hästen och man har backat ner längs bak och jämnt. Jag tror man har väntat på ett bra spår för att tok köra och nu har man det samt skoryck!? Se upp 2%, tack för kaffet
 • Låset : #S.G.FLYINGDIAVAL  ,- #CASTORTHESTAR
 • ( NY ) Från det jag ser i Lopparkiven skriver jag ner anteckningar kring varje enskild häst och ekipage och jag tänkte att jag random inför varje V75 väljer ut ett citat från alla dessa citat och publicerar här så får man själv tolka och avgöra  håll till godo 🙂 #KATRINEHILL kommer med tok form efter 2 raka,, svepte fältet senast på Bollnäs , kan välta kiosken 1%. BOM BOM ! 4 av 5 poäng i våran analys !
 • Boka bord i Trav Restaurangen: www.umaker.se/mat-och-dryck/restaurangmeny/travrestaurangen-meny/
 • Besök Hemsidan: www.umaker.se

Avd 1 ) 1640M AUTOSTART TRAV (STL Klass I, försök 9 i meeting 3 (Final Solvalla 28 maj)

Man kan ju inte ha undgått #CASTORTHESTAR i senaste starten. I Intervju innan starten sa #JörgenWestholm att hästen bara vinner spel mot ett mål och så blev det… Ser inte att det skulle bli på något annat sett nu på Lördag. Liten ändring sko bak men KLAR fördel ekipaget. Till skillnad från förra starten blir det spetskörning och snabb ut är #FabulousPellini som är en katapult som återkommer efter en liten paus men stallet är inte allt för optimistiska heller… Glöm raden på #S.FLYINGDIAVAL som har kommit fel på det i loppen tidigare, Hästen är Riktigt fin har gått riktiga svepare och hämtat sig från kön och går den bara felfri = vinst ?! Jag vill höja ett varningens finger för #A KNIGHT’SVICTORY nåt har hänt, hästen vinner med 40 m varje igång !

Avd 2 ) 2140M VOLTSTART TRAV ( STL Klass II, försök 8 i meeting 3 (Final Solvalla 28 maj)

Från bricka 2 tycker jag mig se favoriten i #NILSZONETT som blir farlig, gillar inte bakspår trots det utmanade man #Kentuckyriver. Nu är Framspår och hyfsat startsnabb så väljer man vart man vill hamna i fältet. Det är nåt speciellt med #BARAMAHARA som har nåt speciellt, det lilla lilla exta !! Suomi perkilä ! #FROZEN A.F. Wow! Speedig och enkel häst! Satt Inklämd i 2 senaste lopppen annars hade man tok vunnit …

Avd 3 ) 2140M AUTOSTART TRAV ( Guldbjörken – STL Gulddivisionen, försök 8 i meeting 3 (Final Gävle 21 maj)

STL Gulddivisionen har minst sagt varit stökig under första delen av 2022. Bör stabilisera upp sig när värmen och sommaren kommer närmare och nu till på Lördag ser det ju onekligen ut att bli en favorit vinst från Kungen #DONFANUCCIZET ! 50 miljoner till en ensam vinnare som låser loppet på scenariot att det ska vara om #ESPRITSISU hittar ner i rygg ledaren och sätter nosen först … Det är ju inte det viktigaste loppet för kungen men men,,, När jag har sagt att trav ser enkelt ut då är det aaaaldrig det !

Avd 4 ) 2140M AUTOSTART TRAV ( STL Bronsdivisionen, försök 9 i meeting 3 (Final Solvalla 28 maj)

Förra veckan krävdes det 10 streck och till Lördagens drabbning ser det hyfsat öppet ut igen ! Bland de mäktigaste ja sett i år är den sveparn #Bugatti gjorde i årsdebuten , ha ha ha den kanske bara vinner… Kanske långsökt men #JUSTCELEBRATION får jag en känsla för i detta loppet. Riktigt bra ptestation senast 3 utv och kanon avlutning.. Kan vara en riktig outsider.. Men om man bara kommer man fram i fältet på en gång och kör tidigt då allt tyder på det eftersom som utrustningen spetsas och man har inte riktigt kört med hästen då man har hamnat lite dåligt på det, lite som man har väntat på denna dagen ! För ägare och hästens skull vill jag se att #STRONG HEARTBEAT kör spets och slut och visar för travsporten att man är ” IN THE GAME ” Mycket roliga och tänkbara streck i detta loppet…

Avd 5 ) 2140M AUTOSTART TRAV (  Berth Johanssons Memorial – Femåringslopp )

Från bricka 2 ser vi en bortglömd #DOLLARDOC som kommer till start med FULL FORM ! Riktigt bra insatser i år. Duger bra här och möter för en gångs skull rätt motstånd för vinst nu… Spåret perfekt dessutom. Jag vill slå ett slag för #AXELRUDA som skulle ha vunnit näst senast om inte kusken satt o sov på upploppet. Har haft tåkiga lägen eller så har man mött övermäktige #Sanmotur ! Glöm inte att jag varnade !

Avd 6 ) 2140M VOLTSTART TRAV (  Vincennes Stolopp – Menhammar Stuteri – STL Diamantstoet, försök 10 i meeting 3 (Final Solvalla 28 maj) – Norrlands Elitserie, försök )

Fördel för #IESJUVEL men här väljer vi att helgadda som det ser ut nu inför streckfördelningen och V75 raden. Vi behöver att lyssna på stallen och hur man väljer att göra med utrustningar m.m , sista minuten kan göra att tänker om … !

Avd 7 ) 2640M AUTOSTART TRAV ( STL Silverdivisionen, försök 8 i meeting 3 (Final Solvalla 28 maj)

Även pansarvagnar kan köra fast ! Från innersniffen ser vi #AmalenciusB.B som har imponerat enormt på mig och Travsverige ! Hästen har redan vunnit 3 av 4 starter i år och #Nurmos har höga förhoppningar kring denna pansarvagn. Ska vi väga in galoppen lika mycket som med #WHOSWHO eller resonera att galopp kan hända ?! Ekipaget var ganska ointresserade senast när man hamnade fel på det och det har man lärt sig nu, inge mera Galopper och ställa ut skorna går inte utan måste köra för vinst och göra jobbet så vinner man ! Lopp i kroppen i år för #GARDNERSHAW som kommer köra för spets och det kan väl ställa till det från början för #AmalenciusB.B  men helgaddat eller SPIK 😉 Ett litet finger i luften innan vi stänger butiken och det går till #DIGITALDOMINANCE ! Måste vinna pgr av att man måste skrapa ihop det sista poängen, BOM BOM !

_____________________________________________________________________

Välmött inför lördagens  drabbning och håll utkik efter lite roliga tävlingar på #travspiken och via Twitter !

 

Med vänlig hälsning

”KRICKEN”

#Travtips till V75 tävlingar på #Åbytravet 7:e Maj

#Travtips till V75 tävlingar på #Åbytravet 7:e Maj

Tid: 16:20

Wow vilken sevärd omgång i Lördags 🙂 På förhand och några avdelningar in i Lördagens V75 omgång kändes det som vi hade ett grepp om omgången och sedan kom tråkigt nog galoppen på #IRISSISU Grrr och vi rev vårat hår ihop,,, Men alltså hur nära är vi inte the Big money nu senaste 4 lördagarna ha ha ha två streck från helgardet och 29 mill hade vårit våra men om inte ”OM” hade funnits hade inte heller människan funnits 😉 Sedan var väl ”SPIKEN” ute i det blå med vinnarspelet men man måste ju sticka ut hakan några gånger per år och vi ser fram emot helgens förslag på ”SPIKSPELET”

I Backspegeln

Men vilken dramatik i sista avdelningen där det såg klart ut för #moniviking men ha ha ha när det ser enkelt ut så är det ofta inte det inom travsporten 😉 Och såg ni vilken spurt på #Brotherbill WOW ! Satan vilket upplopp hästen gjorde och man satte Champagnen i halsen och trodde att nu smäller det ?!?! Men håll med om att man kan känna hovarna slå ner mot gruset på travbanorna runt om på Sveriges travbanor och känna doften från stallbacken 🙂 Mitt herrskap vi befinner oss på upploppet av den stora vandringen mot #Elitloppet 🙂 Tycker att alla ska tagga igång och gå in på youtube och söka på Elitloppet så får ni känna på Elitloppskänslan 🙂 Bers, Sol, referat och högsta nivå på travsporten levereras ,,,

Köp andel: https://www.atg.se/pressbyransvavauppsala/spel/142438_V75_2022-05-07_6_5

 • Spelexperten ”KRICKEN”  lämnar sina spelidéer inför lördagens drabbning på #Åbytravet och glöm ej bort ”SPIKENS” Vinnarspel kl 13:00 varje Lördag och detta spel finner ni uppe till vänster under fliken ”SPIKEN”

#Åbytravet

Åbytravet är en av landets största travbana och är en av våra travbanor som sedan 2007 har dubbla Open Stretch spår över upploppet. Open Stretch innebär att hästarna i rygg på ledarhästen får en chans att köra på insidan i två spår över upploppet och på så vis utmana ledaren även invändigt istället för att vänta på luckan utvändigt som man måste göra på andra banor.

 • Upplopp: 187 meter
 • Längd: 1 000 meter
 • Bredd 1 640 meter: 22,3 meter
 • Bredd 2 140 meter: 22,3 meter
 • Vinklad startbilsvinge: Nej
 • Open stretch: Ja (dubbla)

Hitta de bästa andelsspelen inför V75 omgången på Åbytravet hos #Svava Pressbyrå i Uppsala. Ta del av experternas strategier i butiken och välj den andel som passar dig !

 • Vädret:  14 grader och sooool
 • Tänkvärt: Många lopp körs på 2140 m och spår 12 är riktigt bra så det kan man ha i åtanke när man streckar !
 • Vinnande ekipage samma tid 2021 på #Åbytravet 2021: Drottning Silvias Pokal (Gr.I int.) Spår 3 ( FIFTY CENT PIECE )  Bronsdivisionen Spår 10 ( EASY CASH ) Konung Gustaf V:s Pokal (Gr. I int.) Spår 4 ( ÖNAS PRINCE ) Stoeliten Spår 4 ( ALLEGRA GIFONT ) Klass 1 Spår 5 ( ALPAGO W.F.) Silver sprang inte 2021 Paralympiatravet, final (Gr. I, Int) Spår 4 ( DELIA DU POMMEREUX )
 • Heta potatisen: Jag tycker att #Crusie ska få denna rubrik ! har gått mycket bra i skymundan och kan mer än raden Skräll. Även #DEBORAH S.H. som tar spets och ka nleda runt om ! Detta blev en potatis säck till slut 😉
 • Spiken säger sitt: När det blir favorit betonad är det svårt att hitta vinnarspelet runt 10 gånger men här måste vi ha is i magen och vi måste invänta tränar + sista info för att hitta en kluring … #Fourguysdream var ju enkel till 10 gånger och här finns det några tänkbara men dom måste gå igenom Redaktionen oxå !
 • Statistikern säger sitt: Spåren 1,3,5 är bäst på #Åbytravet och vi bör förhålla oss till dessa spår inför Lördagen !
 • Kusken/ Tränaren: Det är lite som #Pernorström förra omgången att ha hade man fullt ut gått på stallet hade vi haft 7:an och det är lite som till imorgon Lördag går man Stall #Redén så har man 7:an Grrr
 • ( NY )Tuppen,- Glöm inte bort #MOONSLILLEOLLE  Enkelt i spurten senast, fyra vinster på fem senaste starterna. Hårdare emot här.Grisen i säcken,- #WHO’SWHO Strecket blir som det blir ! Galoppen senast och man hoppas ju att detta är början på nåt nytt 😉 Kalkonen #GOODVIBES man får inga vibes av denna hästen i lopparkivet ?!  Känns inte som hästen har det lilla extra och definit inte på Lördag .
 • Lyckohjulet: Dom flesta namn kunniga ekipagen sitter rätt på det och så även #ILFORTE. Varför väljer denna hästen är för att det behövs mest. #IL FORTE behöver rätt spår och nu fick man återigen bricka 3 och det luktar vinst för att grymt gå vidare till finalen och jag tror man gör om prestationen på Lördag ”
 • ( NY ) Spets é Bäst: Avd 1)  Här kan #A PERFECT FACE ta spets och det har ekipaget visat förut att man kan ! Avd 2 ) Fördel #BORUPSTORNADO men kan tänka sig släppa till Bla #Cruise Avd 3) Det står emellan #IZNOGOUDAM och #FRANCESCOZET Avd 4) Här spetsar startkatapulten #CHABLISRIBB Avd 5) Här kommer man inte tillåta något annat än SPETSOCHSLUT på #ILFORTE, det kommer att kosta för KK att försöka Avd 6) Här rusar #OSCAL.A. och det blir hästen att slå från denna positionen Avd 7) #Extreme öppnar bra och det kan även #Who’sWho vid laddning. Men hur är stallformen på sistnämnde 🙁 !?!
 • Vi rekar de 12 tyngsta lirarna i Sverige, vart sitter enkelstrecken ( Uppdateras på Lördag klockan 12:00) #FrancescoZet och #Ilforte
 • Måste med på Kupongen: Jag tycker verkligen #SPICKLEBACKFACE eller övertolkar jag insatsen på #Bergsåker, ekipaget heta bortglömt. #Extreme måste visa mera, hur är det med #Who’sWho, #bornunicorne har siktet på Elitloppet, och Fransyskan hur står det till där ?!
 • Skrällkollen: Varför inte #LEGANT IMA , ha ha har nio kikat i lopparkivet ? 1% och jag förstår att man kanske spikar #OSCAR L.A. men herregud vad bra hästen är .. denna böra min inte missa !
 • Låset : Det finns en del tänkbara men det faller på #GLAMOROUSRAIN och #DEBORAHS.H.
 • Boka bord i Trav Restaurangen: www.abytravet.se
 • Besök Hemsidan: www.abytravet.se/infor-besoket/ata-pa-abytravet/

Avd 1 ) 2140M AUTOSTART TRAV ( Drottning Silvias Pokal (Gr.I int.)

Får väl säga Grattis #redén som selar ut ännu en gigant i ett gigantiskt lopp 🙂 #GLAMOROUSRAIN leker ju fram sina vinster mot dessa hästar som får hålla sig fortsättningsvis i skyltfönsterna runt om på Sveriges travbanor. Det två största konkurrenterna #APERFECTFACE och #CHEBBAMIL har slagit varandra i omgångar och häst mot häst vinner #CHEBBAMIL ! Denna största faran lurar i #DONNASUMMER som när det väl gäller har fått skit spår och lite tråkiga galopper men senast stod hästen på benen och svepte fältet och har bra tryck under hovarna och kommer utnyttja openstretch mot slutet Se UPP ! Vill man måla på lite måste #DEBORAH S.H. med som slagit många i fältet och spikar just nu ett staket i raden med en plump i protokollet från Oaks finalen förra året från bricka 11 då man satt inklämd vilket var tur för konkurrenterna Spår 2 på 2140 m Auto har bara vunnits från detta spåret under 2022 2 gånger. Men vi önskar Lycka till på Lördag till Redén som kommer dansa hem detta ?!

Avd 2 ) 2640M VOLTSTART TRAV ( STL Bronsdivisionen, försök 8 i meeting 3 (Final Solvalla 28 maj)

Poängställning inför sista chansen att ta sig till Final: https://www.travsport.se/tavling/svenska-travligan-stl/poangstallning/

Jag har varit inne på att helgardera lopp 2 men känslan blir lite annorlunda i lopparkiven. Bakspår i år är bra på denna distans och #Gerben ligger rätt i loppet på det viset… Tillsammans med #BorupsTornado som jag tror kommer att få ta över ledningen och då är det hästen att slå. Vi får se hur mycket ös det blir från ekipaget då man bara behöver 4 poäng för att ta sig till final. Se upp för innersniffen på #FROMHEAVENIDZARDA som går löjligt bra för dagen men är ju redan klar för Finalen så det kan bli ett snällt lopp på Lördag även för detta ekipaget. Den som måste vinna loppet är #TITANYODA som ej kan komma tvåa då det ger 14 poäng och hamnar under strecket på delad plats så stallet måste gå för vinst och 30 poäng så ska man gå på denna förutsättning ska man spika #TITANYODA !

Avd 3 ) 2140M AUTOSTART TRAV ( Konung Gustaf V:s Pokal (Gr. I int.)

I Kungapokalen återfinns legenderna #DanielRedén och #ÖrjanKihlström med just KUNGEN  #FrancescoZet som passar bäst i kronan 2022 ! Hästen vann #Kriteriet och #Breedrs´Crown förra året och kan lägga ytterligare en titel i sin hästbox. Frågan är vart pokalen ska stå ???   Pansarvagnen kommer skjuta skarpt på Lördag 🙂

Avd 4 ) 2140M AUTOSTART TRAV ( STL Stoeliten försök 6 (Final Solvalla 27 november)

Poängställning inför sista chansen att ta sig till Final:  https://www.travsport.se/tavling/svenska-travligan-stl/poangstallning/

Vi får väga in att #HONEYMEARAS och #KALISMART samt #APERFECTTRIC redan är klara för final så det behöver vi väga in från dessa spår ekipagen har till på Lördag. Många tyckare om detta loppet 🙂 En del helgarderar men #HoneyMearas är ju bästa hästen i loppet men har ett bökigt läge eller ?! På denna distans i år har det blivit 4 vinster för spår 12 och spåren 1,3,4,5,6 har mellan 5 till 6 vinster. Vi får lyssna in tränar kommentarerna .. Från framspåret och bricka 3 hittar vi # BrezzDuKras som avslutade bra i sin årsdebut som fick ett tufft lopp på #färjestadstravet och kommer till start med ett lopp i kroppen 🙂

Avd 5 ) 2140M AUTOSTART TRAV ( STL Klass I, försök 8 i meeting 3 (Final Solvalla 28 maj)

Wow ! Det beskriver på ett bra sätt loppets favorit #CharliebrownEffe ! Kommer till Sverige efter att ha travat borta i Franrike och Italien och har fått ett lopp i kroppen på just #Åbytravet senast på svensk mark där hästen vann på ett övertygande sätt ! Möter ju en annan gigant #ILFORTE som såg magisk ut senast i förvisso klass 2 men jag måste få med ett streck även här… En notering på #KIAORA som byter division från Stoeliten där man skramlade fram 3 poäng och det var för tufft och som springer i avd 4 på Lördag som är ungefär som silverdivisionen i jämförelse kommer till start nu i detta loppet istället här i klass 1 med kniven mot strupen i sista meetinget för att försöka ta sig till final här istället ?!

Avd 6 ) 2140M AUTOSTART TRAV ( STL Silverdivisionen, försök 7 i meeting 3 (Final Solvalla 28 maj)

Vi får glömma galoppen senast och vi plockade bort #OscarL.A. från kupongen men det gör vi inte till starten på Lördag. Har dessutom alla förutsättningar att trava ”SPETS OCH SLUT HÄMTA UT ” Bricka 5 och här missar man inte spets och blir hästen att slå ! Jag tror även att #Unicobroline har ögonen på Elitloppet !

Avd 7 ) 2140M AUTOSTART TRAV ( Paralympiatravet, final (Gr. I, Int)

12 miljoner på kontot har #DeliaduPommereux och som vann detta loppet förra året och flyger över för att  försvara titeln. #DeliaduPommereux är härdad och är van att möta tuffa konkurrenter… #Goop var inte nöjd efter senaste starten då det inte hände så mycket när man begärde mer av hästen in på upploppet .Hmm jag vet inte om #Extreme är värd ett streck på Lördag men fick ju andra chansen spåret som är bricka 1. Antingen spets eller rygg ledaren och openstretch . #GOOP É #GOOP !  Man kör barfota runt om och det är ett klart plus för hästen som går bäst så. Väldigt positiva tongångar kring #UpstateFace  som krossade sina konkurrenter sist från utvändigt ledaren. #Koljginis siktar på just #Elitloppet och kör med skor även denna gången och man vill spara på krutet till #Elitloppsfinalen 😉 Sedan vill man ju se en alert #WHO’SWHO som behövs för travsporten… Eller hur ?!

 

_____________________________________________________________________

Ha en grym travvecka och vi ses i sofforna på Lördag eller ?! Andelarna är faktisk i skrivande stund till antalet några kvar bara så häng på redan ikväll 🙂 Jag vet att Redaktionen har tryckt lite profilkläder som kommer att lottas ut under Maj månad innehållandes lite tävlingar osv. .. Bästa SPIK IDEÈN som kommer in till travtips@travspiken.se belönas med en Piké och Keps så tävlingarna är ju faktiskt igång redan NU 🙂

Med vänlig hälsning

”KRICKEN”

#Travtips till #V75 tävlingar på #Örebrotravet 30:e April

#Travtips och Spikideér till V75 tävlingar på #Örebrotravet 30:e April

Tid: 16:20

Hmm Stolpe ut har fått en ny innebörd för Travspiken och alla medlemmar som spelar med oss de senaste Lördagarna ! Det blev till slut 900 kr / andel och Vi sliter vårat hår men på:t igen bá ! Kul med ”SPIKEN” som fick klartecken från Redaktionen inför Lördagens SPIKFÖRSLAG på #Fourguysdream till ca 10 gånger pengarna.. Grattis till Er som var med och lirade Vinnare…

Köp andel: https://www.atg.se/pressbyransvavauppsala/spel/142438_V75_2022-04-30_32_5

 • Spelexperten ”KRICKEN”  lämnar sina spelidéer inför lördagens drabbning på #örebrotravet och glöm ej bort ”SPIKENS” Vinnarspel kl 13:00 varje Lördag och detta spel finner ni uppe till vänster under fliken ”SPIKEN”

#Örebrotravet

#ÖrebroTravbana ligger intill staden Örebro ! Man kan ju alltid se om Peter Flack håller scenen igång med sina berömda sketcher m.m så kan man ju kombinera travfest med lite kultur 😉 Här i Örebro ska vi tänka extra på det korta upploppet som mäter 175 meter som är ett av det kortaste i landet och Kö hästarna får börja trampa mycket tidigare utvändigt och ett extra + kring ledaren inför upploppet. Innersniffen har varit en het potatis då spår 1 fick så dålig fart ur svängen att den ofta blev instängd. För några år sedan vidtog man åtgärder och valde att flytta fram starten 40 meter så bilen släpper fältet in på rakan så ekipaget från innersniffen behöver vara en raket för att hålla ut övriga konkurrenter… + plus är spåren 2,3,4,5 på #ÖREBROTRAVET !

 • Upplopp: 174 meter
 • Längd: 1 000 meter
 • Bredd 220,5 meter
 • Vinklad startbilsvinge: Nej

Hitta de bästa andelsspelen inför V75 omgången på Örebrotravet hos #Svava Pressbyrå i Uppsala. Ta del av experternas strategier i butiken och välj den andel som passar dig !

 • Vädret:  Molnigt men det ska bli ca 15 grader i luften 🙂
 • Tänkvärt: Många pratar om det korta upploppet m.m men när vi kikar i % kring vilka spår som är bra på just #Örebortravet så faller blicken på spår 11 som har hela 8% av vinsterna tillsammans med spår 1.  Bäst av alla travanläggningar ! Spår 2,3,4,5 är någon % bättre … SE UPP !
 • Örebrotravet : Vid samma tidpunkt 2021 och avgörandet av #Stayerlopp(Gr. II, Int.) såg spår vinnarna ut enligt följande, 10, 6 ,4 ,9, 4, 2, 10 där #Goop majestätiskt gled in #MONI VIKING från spår 10 från 3dje volten !
 • Heta potatisen: Här har vi kikat närmare på #BOWLERDAY i avd 2 WOW ! Obesegrad i år efter tre starter och som hästen levererar , satan i gatan. Stark,- rejäl och motståndarna darrar på manschettknappen… Blir hästen att slå, TOKHET !
 • Spiken säger sitt: Samma positiva parametrar som föregående lördagen när vi krossade in #TURE L.A. på Halmstad. Spår 8 hade vunnit mest på i avd 7 på just Halmstad samt från 2140M VOLTSTART TRAV under 2022 .. Och mycket riktigt Pang sa det bara på upploppet. Samma parametrar hittar vi till Lördagens omgång. Spår 11:a på Örebrotravet tillhör topp 3-4 av spåren samt vinner mest i avd 1.4.5 där vi hittar riktigt bra ekipage som går bra för dagen.  Jag kommer att lämna in till Redaktionen som vanligt ett Vinnarspel runt 10 gånger och spelet som hamnar bäst intill statistiken hoppas vi går igenom 😉 Grattis till Er som ryggade förra veckans vinnarspel på #Fourguysdream 😉
 • Statistikern säger sitt: Diamantstoet har spårat ur några gånger och särskilt på slutet med upp till 14 streck för att hitta vinnaren. Jag tror inte vi ska bli skrämda av detta till på Lördag utan ha IS i magen och gå kort för det göms en del outsiders i övriga lopp som är bortglömda
 • Kusken/ Tränaren: Denna rubrik ger jag till #Pernordström som sitter på kortleken. Antingen krossar han motståndet och maler ner konkurrenterna i köttkvarnen och det blir 5kr till vinnande system eller så blir det galopper och trötthet in mot upploppet och jackpotten är vår !
 • ( NY ) Tuppen,- Den hittar vi i #IRISSISU. Avgjorde med lätthet 24/2, enkelt i spurten även senast. Vann från ledningen 28/3. Kommer till start med kanonform. Grisen i säcken,- Ja den köper man i #KentuckyRiver som förvisso vann direkt i ny regi näst senast och var senast klart bra som V75-fyra trots dubbla galopper. Heaven and hell  Kalkonen Ger vi till #VELTENSWAROVSKI som vissa snackar upp i omgången men som blir veckans kalkon.
 • Lyckohjulet: Fick #RUGER som är en kanonkula ut från start och nu från spår 3 blir hästen att slå från spets.
 • ( NY ) Spets é Bäst: Avd 1) #CastortheStar och #CarlosLennon, vi säger fördel för #CastortheStar. Avd 2 ) Det står mellan #Ruger och #BOWLERDAY  fördel sistnämnde Avd 3) #MiracleTile kan nå ledningen men se upp för #MADELENL.T.C. Avd 4) Vi säger fördel #Emmanuelle P.Hill från springspår Avd 5) #HIPSTER AM dundrar till tät  Avd 6) Här kommer det lukta bränt gummi mellan #BROTHER BILLoch #ÖNAS PRINCE vilken duell å kanske kan ekipage 1,2 blandas sig in i leken Avd 7) Barfota runt om på #PARKER, vill man till spets omgående ??
 • Vi rekar de 12 tyngsta lirarna i Sverige, vart sitter enkelstrecken ( Uppdateras på Lördag klockan 12:00) #Moniviking och #ÖnasPrince tråkigt spel
 • Måste med på Kupongen: Jag har fastnat för #CARLOSLENNON under veckan…   Besitter bra styrka, tål göra jobb. Höll bra som tvåa senast, får #Goop i vagnen nu och det bara kan hända…
 • Skrällkollen: Tror fasiken att #MADELEN L.T.C. drog denna rubrik. Nu när jag kikat närmare så kan det fasiken vara ekipaget att slå. Rätt spår och hästen är startsnabb … SE UPP !
 • Låset : HIPSTER AM ,- ZORRO WIND
 • Boka bord i Trav Restaurangen: www.orebrotravet.se/mat-och-dryck/menyer/restaurang-mallinjen/
 • Besök Hemsidan: www.orebrotravet.se

Avd 1) 2140M VOLTSTART TRAV (  STL Klass I, Försök 6 i meeting 3 (Final Solvalla 28 maj)

I detta loppet kan man ta ALLA eller gå med 4-5 streck ELLER Spika sig ur med hedern i behåll. Det finns alltså lite olika strategier när ni/vi bygger v75 systemet mot 7 rätt redan i den inledande avdelningen. Jäkligt bra gung i #CARLOSLENNON som förvisso Galopperade från spår 7 i volt senast, men svepte fältet från spår 12 och kom 2 mycket fin insats. #Bruellohall har haft otur med spåren på sistone men från spår 9 senast svepte man fältet och vann enkelt och nu fick men äntligen lite bättre spår… SPIK ? I detta loppet har jag feeling för #NAPOLEONCASH som startar från spår 11 och som är bland det bättre spåren på Örebro samt vinner en hel del i  just avd 1 på Örebrotravet. Det finns några till tänkbara från spår 11 på Lördag som vi har feeling för och detta ekipage är en av dessa tre 🙂 SPIK ? #HabrikAM med Mika gjorde det bra på AXV men fick gå 3 par utv och krigadetappert in i mål medans #Örjan styrde riktigt bra till seger på valla från 2 par utv och avslutade med en riktigt bra spurt !

Avd 2) 2609M AUTOSTART TRAV ( STL Klass II, Försök 6 i meeting 3 (Final Solvalla 28 maj)
När det kommer till 2609m som jag lägger i beaktning av mina analyser mot 2640 m så ligger Spår 7 bäst till detta året från denna distans och här hittar vi #CORNERSTONE som är Stark och rejäl i grunden. Vass vid seger i överlägsen stil 25/2 och gled undan säkert senast… Vi kommer skriva mer under rubriker ovan kring #KENTUCKYRIVER , En fråga till #PerNordström – Hur är stallformen ??? En fråga till hästen #Ruger – Ska du strunta i galoppen på Lördag ???  Hästen har på sex gånger den gått i ledningen har hästen vunnit fem gånger.  #Goop verkar vara taggad på sistone och nu kör han #LIVIPOWER som satt fast med sparat i V-75 senast och även hade sparat 5/3.
Avd 3) 2100M AUTOSTART TRAV ( STL Stoeliten, Försök 5 (Final Solvalla 26 november)
Struken är #SISTERSLEDGE och #Kristianmalmin gnuggar händerna med #MIRACLETILE som spetsar och vinner, Eller ? Jag kommer strecka #MARIONFOUTYBON från bricka 11 🙂 som har 11:a segrar på 16 försök och vinsterna är tagna från spets. 3% på #CARNASENSEI ?? Avgjorde knappt till slut på Åby 12/2. Fick ej fritt till slut senast och här kommer man taggade igen till en bra prestation …

Avd 4) 2140M VOLTSTART TRAV (  STL Diamantstoet, Försök 9 i meeting 3 (Final Solvalla 28 maj)

Här ser jag att många tippare kommer stänga med ALLA men är det så tufft då ? 8-4 står det i vinster under 2022 i Voltstart på 2st. I den främre träffen ser vi #IRISSISU som avgjorde med lätthet 24/2, enkelt i spurten även senast. Vann från ledningen 28/3 och #StefanPersson siktar mot Spets och Slut på Lördag …

Avd 5) 1609M AUTOSTART TRAV ( STL Bronsdivisionen, Försök 6 i meeting 3 (Final Solvalla 28 maj)

Det börjar gå riktigt snabbt nu när sooolen tittar fram och värmen börjar komma. Här tar vi med spåren 1-7

Avd 6) 1609M AUTOSTART TRAV (  Paralympiatravet Sista Chansen – STL Gulddivisionen )

Näst bästa spåret på Örebro är spår 2 som vinner runt 12% av gångerna och det gör man i just Avd 6 under 2000 talet. Vem hittar vi där ?  Jo inte mindre än #MINDYOURVALUEWF ! Vi vet att hästen Kan öppna Riktigt bra och kom bra till som tvåa efter kortare startgalopp senast och ser jag att värvningen är bra på Lördag då garderar vi #ÖNASPRINCE med ett LÅS !

Avd 7) 3140M VOLTSTART TRAV  ( Orebro Int’l – Stayerlopp (Gr. II, Int.)
När Trav på pappret verkar lätt då ska man dra på sig skygglapparna för hade det varit så då hade alla vunnit på Trav jämnt. #Goop kommer till Start med sin bästa chans i omgången och #Mooniviking ska ha gått framåt efter förra starten och ska gå barfota runt om. Förra året krossade man allt motstånd och gled undan till vinst  och blev till och med betrodd som vinnare i Elitloppet 🙂 Hmmm
_______________________________________________________________
Snart helg och V75 med nya möjligheter … Spänn fast er i stugorna så åker vi tillsammans med några andelar var mot pengarna !

Med vänlig hälsning

”KRICKEN”

 

#Travtips och Spikideér till V75 tävlingar på Halmstadstravet 23:e April

#Travtips och Spikideér till V75 tävlingar på Halmstadstravet 23:e April

Tid: 16:20

Ja vad säger vi om Påskens bravader … 1700 kr / andel i Lördags och på Söndagens avslutning där vi  ändrar om helgarderingen i andra loppet och tog bort Ekipage Nr 15  mot att få en gardering i kallblodsloppet då det var tveksamheter på uppvärmningen som satte stopp för våran 7:a och 200.000 kr Grrr

Vi vänder blad mot Halmstad och en Soooolig omgång. #EXTREME sätter hovarna i marken efter att årsdebuten är avklarad och blir favorit i Paralympiatravet deltävling 3 som avgörs på distansen 2140M AUTOSTART TRAV.

Vi börjar dyka ner i lopparkiven och vi har fortsatt rykande åtgång på andelarna så var ute i god tid. Vi har fått mail om utökning av flera spel men vi håller fast vid upplägget att vara riktigt förberedda och det blir Lördagar med ett spel. 350kr / andel när vi har  3 stjärnor och 299 kr när vi har 1-2 stjärnor ! Häng på och boka era andelar redan nu så åker vi tillsammans mot Jackpott omgången nu på Lördag.

Köp andel: https://www.atg.se/pressbyransvavauppsala/spel/142438_V75_2022-04-23_18_5

 • Spelexperten ”KRICKEN”  lämnar sina spelidéer inför lördagens drabbning på #Halmstadstravet

#Halmstadtravet

Hitta de bästa andelsspelen inför V75 omgången på Halmstadtravet hos #Svava Pressbyrå i Uppsala. Ta del av experternas strategier i butiken och välj den andel som passar dig !

 • Upplopp: 199 meter
 • Längd: 1 000 meter
 • Bredd 1 640 meter: 25 meter
 • Bredd 2 140 meter: 27 meter
 • Vinklad startbilsvinge: Ja

( Vi återkommer med fler rubriksättningar under Fredagen ) 

 • Vädret: 16 grader och Sooool
 • Tänkvärt: #sweetman kommer från en strykning till jättefavorit på v75,, ? Hur är formen !
 • Heta potatisen: Uppåt från stallet på #FourGuysDream. Tråkigt utgångsläge på Lördag. Ingen i år har lyckats vinna från spår 12 1640 m i år.  Trots läget aviserar #HåkanKPersson barfota runt om för första gången så här får man bita tag i äpplet ordentligt !
 • Spiken säger sitt: Bra spelvärde i denna v75 omgång och det finns några Vinnarspel som är bortglömda och som vi siktar på. Mitt uppdrag är ju att hitta vinnarspel runt 10 gånger pengarna till Lördagens v75 omgång i vanlig ordning. Jag har lämnat in 3 tänkbara Vinnarspel som redaktionen ger klartecken till imorgon kl 13:00, Väl mött
 • Statistikern säger sitt: Spår 8 har enbart vunnit från 2140 m Volt och 2640 m Auto i år och ska tas på allvar i sista avdelningen på Lördag !
 • Kusken/ Tränaren: Följ länken för att Se #Kuskligan 2022 : Örjan i Toppen https://sportapp.travsport.se/toplists?categoryId=1&typeId=1&list=S&year=2022&licenseType=A&gender=B&homeTrack=S&raceOnTrack=A&typeOfRace=R&sulkyOrMonte=S&breed=B&returnNumberOfEntries=10&onlyYouth=false
 • ( NY ) Tuppen: #Bergh lyfter fram #LaSassicaia som har sin årsdebut avklarad och gick ut och vann direkt och dessutom från spår 12 bakom bilen. Ryktet går på stan att det är bästa chansen , TOPPFORM.se Grisen i säcken: Jag tycker man köper #SWEETMAN i denna kategorin det finns inget mellan ting heaven and hell. För den djärve spikar, andra tänker om Kalkonen: Andra hands hästen i avd 4 #AL’SBOOZYSUZY blir helgens trubbel. Tränaren aviserar redan nu en 70% prestation och dessutom årsdebut ??
 • Lyckohjulet:  Denna rubrik får #Sweetman men lite tråkigt och tjatigt så jag tar med även #VELTENREDREDRED
 • ( NY ) Spets é Bäst: Avd 1) #Sweetman måste ta tillvara denna spårlottning annars är det lätt att Finalen glider ifrån stallet. Avd 2 ) Ekipage 1, 2 ,3 kommer ladda för fullt så det kommer lukta bränt gummi,,, Vi lever med scenariot att dom eventuellt får släppa till #PUYCHERICWINE Avd 3) #NightBrodde är snabb ut och vill Conrad Lugauer köra i ledningen så är detta ekipage klar spetsfavorit men kanske släpper tidigt till #Extreme  Avd 4) Här får #NikitaVrijthout laddas direkt från start och ska ses med bra chans att svara upp sitt innerspår bakom startbilen Avd 5) Kika i lopparkiven på #VELTENREDREDRED från Jägerso 2:a Feb… Vilken startkatapult ! BOM …  Avd 6) Jag hoppas att #BENITAWINNER Har tagit flera kliv i utvecklingen på slutet. Obesegrad efter två försök i spets! Vi var riktigt nära föregående starten då vi hade garderat med just #BENITAWINNER till 22 gånger ! Har för övrigt en travtränare som heter Frida som till vardags jobbar som polis och hundförare.  Avd 7) Från Springspåret är det väl ändå så att #BRAVOSABOTAGE ska sitta i spets med rygg till #TITANYODA ?! Är det spiken i kistan ?
 • Vi rekar de 12 tyngsta lirarna i Sverige, vart sitter enkelstrecken ( Uppdateras på Lördag klockan 12:00)
 • Måste med på Kupongen: Måste slå ett slag för #NightBrodde som är otroligt kvick iväg från start och hästen har nu fått två lopp i kroppen och har hööög kapacitet. #Lughauer ska köra för vinst på Lördag och man kommer gå med halvstägnt huvudlag och man ska koppla på en amerikanare och längst ner på hästen kör man Ferrari style ”barfota runt om ”  
 • Skrällkollen:  jag tror draget i omgången kan bli #FOURGUYSDREAM til l12 gånger
 • Låset : EXTREME ,- NIGHT BRODDE
 • Boka bord i Trav Restaurangen: https://www.halmstadtravet.com/mat-dryck/bordsbokning/boka-bord/
 • Besök Hemsidan: www.halmstadtravet.com

Avd 1) 1640M AUTOSTART TRAV  ( STL Silverdivisionen, försök 5 i meeting 3 (Final Solvalla 28 maj)

* Här finner ni vilka som ligger över strecket för att kvala in till Finalen och som behöver poäng https://www.travsport.se/tavling/svenska-travligan-stl/poangstallning/
Vi inleder med sprinter distans och faktum är att på V75 vinner ca 35-40% av de hästar som får ledningen i loppet. Allt talar för att monstret #Sweetman har slickat såren och är uppfräschad inför Lördagens drabbning. #Sweetman har under sin karriär tagit 12 segrar från ledningen och ekipaget behöver vara på tårna om dom ska svara ut övriga. En annan statistikfördel är att över 11% från just Spår 2 vinner i första avdelningen på Halmstad och är ca 50% betrodda 🙂
Avd 2) 2140M AUTOSTART TRAV ( STL Klass II, försök 5 i meeting 3 (Final Solvalla 28 maj )
* Här finner ni vilka som ligger över strecket för att kvala in till Finalen och som behöver poäng
Det givna strecket i detta loppet är #ReadyToGo och det är hästen från start 🙂 Kommer till start med tre raka segrar och det finns risk att ekipaget kanske släpper till  #Kagan som dundrade fram till ledningen i sin årsdebut.

Under 2022 leder innersniffen med 5 vinster mot spåren 3,4,5,6 som har 4 vinster vardera

Avd 3) 2140M AUTOSTART TRAV ( Paralympiatravet deltävling 3 – STL Gulddivisionen )

* Här finner ni vilka som ligger över strecket för att kvala in till Finalen och som behöver poäng

#Extreme är Danmarks bästa häst och som hästen glänser och vrider och vänder på motståndarna ! Vi behöver inte fundera över något då årsdebuten är avklarad och ännu en staketpinne spikades fast. Kusk förstärkning med #Goop som hoppar upp i sulkyn igen och vinner detta och tar en plats i Paralympiatravets final. WOW. Ska man försöka hitta på något så kan man göra det enkelt för sig och ta LÅSET i denna avdelning med #BLEDUGERS som äntligen fick ett bra spår eller välj bort låset och ta med 6 streck. Här behöver vi få sista info !

Gulddivisionen har varit den division i år som överraskat mest och upplägget till Lördagen ser likadan ut …

Avd 4) 2140M AUTOSTART TRAV (STL Diamantstoet, försök 7 i meeting 3 (Final Solvalla 28 maj) – Lärlingslopp U30/K400 )

* Här finner ni vilka som ligger över strecket för att kvala in till Finalen och som behöver poäng

#NANNY’SGIRL Vann säkert till slut efter ett perfekt lopp i rygg på ledaren i senaste starten. #Leenimåker som kuskar har 17% i seger av sina starter så övriga får det hett om öronen.

Känns som det är lite varannan gång när Lärlingsloppen körs. Antingen ett streck eller Alla ekipage.

Avd 5) 2640M AUTOSTART TRAV ( STL Klass I, försök 5 i meeting 3 (Final Solvalla 28 maj)

* Här finner ni vilka som ligger över strecket för att kvala in till Finalen och som behöver poäng

#FIGHTERSIMONI Tilläts dämpa farten i ledningen senast och vann på bra sätt och hästen är ute på rätt distans och kommer avancera framåt snabbt under loppet för att sitta i spets eller andra par utvändigt. #Goop bakom #TWIGSHONOR gör ju att det blir hästen att slå.

Spåren 5 och 7 är vinstrikast på denna distansen under 2022

Avd 6) 2140M VOLTSTART TRAV ( STL Diamantstoet, försök 8 i meeting 3 (Final Solvalla 28 maj)

* Här finner ni vilka som ligger över strecket för att kvala in till Finalen och som behöver poäng
Aj aj vad nära vi var med #BenitaWinner som vi garderade med mot #EENYMEENYMINYMOED på #Jägerso. #BenitaWinner stod i 22 gånger och var helt bortglömd bland spelarna men fick till slut se sig besegrad … Står perfekt till i detta loppet från innersniffen till Lördagens omgång och är ju även startsnabb… en av några streck
Avd 7) 2140M VOLTSTART TRAV (STL Bronsdivisionen, försök 5 i meeting 3 (Final Solvalla 28 maj)
* Här finner ni vilka som ligger över strecket för att kvala in till Finalen och som behöver poäng
Bronsdivisionen har varit en aning ojämn under 2022 för att vara denna divisionen. 5 Strecket har vunnit bland de flesta gångerna… Men till denna v75 omgång sitter #TitanYoda  på kortleken. #JenniferPersson låter helnöjd med hästen men har haft virus i stallet men #TitanYoda verkar inte ha drabbats. Dom kommer ta prover på hästen inför start på Lördag men är inte orolig så vi håller vi koll på utrustning m.m under helgen. Hästen Kommer till start med 50% i vinster under 2021 och 100% 2022 🙂 Men Men Jag vill höja varningens finger för #TureL.A. med #Untersteiner på hemmaplan. Stallet låter positiva kring hästen och nu tänker ni ekipaget har ju dessutom spår 8 bakom bilen som inte är BRA. Detta tror jag till och med passar hästen som är startsnabb  om han kan öppna riktigt bra. Precis Spår 8 i volt är det segerrikaste spåret i just volt 2140 m i år… För den djärve ”SPIK” ???
_______________________________________________________________
Snart helg och V75 med nya möjligheter … Spänn fast er i stugorna så åker vi tillsammans med några andelar var mot pengarna !

Med vänlig hälsning

”KRICKEN”

 

 

#Travtips och Spikideér till Påsktravet , Torsdag, Fredag , Lördag och Söndag!

Påsken är här med V75 och vi avslutar påsken med                                                                  ” Spring Race på Romme travet ”

Under dessa travdagar finns en Jackpotomgång sparad till på Påskdagen och Rommetravet och just nu i skrivandes stund kommer det att ligga i runda slängar på 45 miljoner kronor till den lycklige ! Förra helgen valde vi in i slutet att gå på #Kentuckyriver men efter en och mycket blåsig helg och fullt med galopper och hästar som inte skulle ha startat blev det tillslut 6 rätt och snöpligt nära 7;an igen men nu gäller det att ladda om batterierna. Skärtorsdag blir en spännande travdag och naturligtvis kommer jag att lägga mycket tid under påskdagarna i lopparkiven. 

Häng med på några andelar !

Gävletravet ) 14:e APRIL 2022 START 19:30

https://www.atg.se/pressbyransvavauppsala/spel/142438_V75_2022-04-14_16_5

Färjestadstravet ) 15:e APRIL 2022 START 15:00

https://www.atg.se/pressbyransvavauppsala/spel/142438_V75_2022-04-15_15_5

Klosterskogen ) 16:e APRIL 2022 START 15:00

https://www.atg.se/pressbyransvavauppsala/spel/142438_V75_2022-04-16_85_5

Romme ) 17:e APRIL 2022 START 16:20

https://www.atg.se/pressbyransvavauppsala/spel/142438_V75_2022-04-17_23_5

 

Häng med oss under hela Påsken ….

 

Med vänlig hälsning

”KRICKEN”