Kricken

V.86 TIPS #Lindesbergstravbana 1:a Juli 2020

V.86 TIPS #Lindesbergstravbana 1:a Juli 2020

Tid: 19:20

Fornaboda travbana

Banbredd 2140: 20,0 meter.
Banbredd 1640: 19,7 meter.
Upploppets längd: 192 meter.
Champion 2019: #KimEriksson
Körsvensligan just nu: #MagnusADjuse 4 segrar,- Hemsida: www.lindetrav.se

Fornaboda travbana, även kallat Sveriges grönaste bana, är en svensk travbana belägen vid riksväg 50, cirka fyra kilometer norr om Lindesberg. Banan invigdes 1951.

V.86 som på onsdag körs i Lindesberg. Vi på redaktionen har ägnat en del av måndagen åt loppen där vi får se #MISSLEHILL från #elitloppet och #waldmuller har en intressant startande häst i #ARTUROBEECH. Hästen är en Lovande travare. Gled enkelt undan från spets senast via 1.10 tempo sista 800 meterna. WOW ! Man kan lugnt luta sig tillbaka på altanen och hälla upp något kallt och njuta av sommarkvällen med lite trav !

 

Avd 1) 2140M AUTOSTART TRAV

När det känns stenklart då är det inte så, ELLER ?!  #Surf’nTurf  har vunnit de fyra lopp han gått i ledningen. Det kommer bli en riktig fight om ledningen som kan vara utslagsgivande …

Vi tar med hästarna: ALLA

Avd 2) 3140M VOLTSTART TRAV

Högintressant att få se #DANILOBRICK ikväll. En riktigt högkapabel häst som kommer till start efter lång vila nu. Krigade tappert som vass tvåa i kval till Kriteriet 2018.

Vi tar med hästarna:  ALLA

Avd 3) 1640M AUTOSTART TRAV

Kusk förstärkning på imponerade #HENNESSYAM ! Vann direkt i sin debut i ny regi senast, lekande lätt trots tung resa. Nu har han fått ett lopp i kroppen och från ett perfekt läge  med #Erikadielsson i vagnen blir hästen inte lätt att tas med. Men innan visste får han klättra om #KILIMANJARO som ser bra ut i år. 2 starter och kom till ledning på första bortre senast och helt ohotad till slut….

Vi tar med hästarna: 1,2,4,6

Avd 4) 1640M VOLTSTART TRAV

Tänkvärt: #GuliTiger har haft innerspår i voltstart i sju lopp och tagit ledningen varje gång.
Hästen har dessutom vunnit 2 av de 4 lopp han gått i ledningen ! Men kanske att hästen möter den allsmäktige #TEKNOLYNET. Vann överlägset från spets senast på barfotabalans och står bra till för att upprepa prestationen.. Nu skrivandes stund är ekipaget streckat till 65% ,,, Man börjar dra åt sig öronen igen…

Vi tar med hästarna: #TEKNOLYNET

Avd 5) 1640M AUTOSTART TRAV

Inte helt uteslutet att #QueerFish hittar spets och därifrån har hästen vunnit åtta av de elva lopp han gått i ledningen. 5% ! En häst som ska med på kupongen är ju #NIMBUSC.D … Har härlig kapacitet och vann direkt efter långa uppehållet senast från spets. BOM BOM

Vi tar med hästarna:  2,4,5,7,8,10

Avd 6) 2140M AUTOSTART TRAV

Ingen aning varför #ARTUROBEECH är streckad till 53% ?? Tok öppet lopp och här får inget lämnas till slumpen…  #SWIFT DIVA ser kanon fin ut och är nu nerstruken till bricka 3 som hästen vann ifrån senast från liknande spår …! Här måste vi lira kuskblåsaren #brandel…

Vi tar med hästarna: 3,4,5,6,10,11,14,15

Avd 7) 2140M VOLTSTART TRAV

En annan kiosk väktare till kusk är #PawMahony.. Kör här en smyger i #R.K.QUEEN som är en grundkapabel dam som skötte sig bra direkt efter vila senast. Allround och tidigt segerbud.

Vi tar med hästarna: 2,5,7,11,12,13,14

Avd 8) 2640M AUTOSTART TRAV

Se upp för #Beartime som har vunnit två av de tre lopp han gått i ledningen och står nu redo från bricka 4 ?! Här kommer nog ”SPIKEN” tycka till ! #givemeten från just spår 10… Måste ju bara innebära vinst och dessutom med #adielson som sitter upp bakom m!

Vi tar med hästarna: 4,5,6,10

___________________________________________________________________________________

 

Ny har vi en ny jättekul trav vecka att se fram emot. Ut och njut av den underbara svenska sommaren. Här kommer ett kanon recept på en sommartårta till fikat på Onsdag !

Till detta bör ett iskallt efterrätts vin förtäras

* Réserve du Ciron, 2012 Vitt vin
Sauternes, Bordeaux, Frankrike

Sockerkaksbotten:

 

Ha en toppen dag och nu sätter vi 8:an !

 

Mvh

KRICKEN

V75 Tips #bersgåkertravet 27:e Juni 2020

V75 Tips #bersgåkertravet 27:e Juni 2020

Tid: 16:20

Jackpot Lördag igen på #V75 nu med kanonlopp på Bergsåkerstravet ! WOW

Till helgen handlar  det alltså om 4st La Grande finaler och ett kallblodslopp med hela eliten samlad på en och samma plats på samma tid och i samma lopp 😉 ” DET NI MINA HERRAR OCH DAMER ”

När man ringt runt till travbanorna tycker jag att banorna fortsätter också hålla bästa nivå. Vi från redaktionens sida får ge en varm applåd till #kanal75 och till Kanalens medarbetare som gör ett gediget arbete och levererar på topp jämt ! Kanske lite för bra 😉 så publiken inte kommer tillbaka 😉 Normalt sett i dessa Finaler blir det inte så hög utdelning och jag spår skrällloppet till helgen infaller i avd 2 ! Helgardering där så är man hemma

 

 

Avd 1 ) 2140M AUTOSTART TRAV

Mitt uppe i säsongen fick #VikensHighYield uppehåll och gick över till sommarträning efter senaste starten då hästen inte kändes 100%. Enligt #bergh har hästen utvecklats enormt sedan han kom till stallet och har fått där tävlat barfota runt om. Största konkurrenten drog nitlotten från bricka 12… Börjar få för mycket streck på sig nu och det blir alltid ett bekymmer i sig ?! Efter stall gnäggen blir han för mycket spelad, vi testar med frasosen

Vi tar med hästarna: #Ribaude

Avd 2 ) 2140M AUTOSTART TRAV

#Armagnac imponerade stort på oss vid spetssegern senast och skulle han kunna göra om den prestationen kan det räcka långt på Lördag. #goop har hittills styrt till bra placeringar och nu fick hästen bricka 5 och notera kuskbytet till #ErikAdielsson.

Vi tar med hästarna: Alla

Avd 3 ) 2140M AUTOSTART TRAV

E3 final för treåriga ston och ett öppet lopp. #LoadedMaria blir hårt betrodd av spelarkollektivet. #MarkusBSvedberg vet efter sina 5 senaste starter hur det känns att förlora. Har fått återigen ett  passande läge på Lördag. Från innersniffen hittar vi #florist som öppnar starkt och kan hota om spetsen …

Vi tar med hästarna: 1,2,3,4,5,6,9,10,11,12

Avd 4 ) 2140M AUTOSTART TRAV

#OddHerakles eller #MånprinsenA.M ! Senast under #elitloppshelgen fick #månprinsena.m se sig besegrad av det norska monstret. När vi kikar i startlistan kommer detta ske  även på Lördag tyvärr… #OddHerakles följde dessutom upp prestationen med att slå norska rekordet samt jagar sin 9:e seger i rad BOM BOM !

Vi tar med hästarna: #OddHerakles

Avd 5 ) 2140M AUTOSTART TRAV

Från bricka 8 startar #VaduzWiseAs som har gjort tre starter i ny regi #TimoNurmos och visat prov på väldigt hög kapacitet. En hårding som segrat i två av tre starter i nya regin…  En varningens finger lyfter ”SPIKEN” här på #messiah som han satte till 27 gånger för några starter sedan. Kusk förstärkning med #örjan och dom verkar ha bestämt sig att återigen vinna !! BOM BOM

Vi tar med hästarna: 1,3,5,7,8,10,12

Avd 6 ) 2140M AUTOSTART TRAV

Ytterligare en E3 final och nu för hingstar och valacker där en trio sticker ut som ni ser i streckfördelningen. #GLOBALBADMAN är en klassig sort som vann via stark slutrunda senast. Har hög kapacitet och dags för #DanielWäjersten och stallet och tjäna lite pengar igen !

Vi tar med hästarna:

Avd 7 ) 2140M AUTOSTART TRAV

Vi tar med hästarna: 2,7,9

 

_______________________________________________________________

Mvh

” KRICKEN ”

 

V.86 på sommarbanan #åmålstravet 24:e Juni Onsdag !

V.86 på sommarbanan #åmålstravet 24:e Juni Onsdag !

Starttid: 19:20

Efter en underbar midsommarhelg ser vi fram mot en ny spännande vecka med extra pengar att spela om både på onsdag och lördag. 800 m bana och 17 mill i potten och framspår är ännu bättre denna omgången !

 • Åmålstravet är en travbana i Åmål i Västra Götalands län. Travbanan invigdes 1953 och mäter 800 meter runt om. Åmålstravets upplopp är det absolut kortaste i landet på endast 105 meter. Distanserna på loppen som körs på banan mäter vanligtvis 1680 meter, 2080 meter eller 2480 meter. Även andra distanser kan förekomma så det blir lite annorlunda distanser på Onsdag 🙂

 

Avd 1) 2880M VOLTSTART TRAV

#HurricaneN.L. vann direkt i debuten på svensk mark från tredje utvändigt senast och avgjorde på en lite speciell stil och såg riktigt stark ut ! Vid öppet och vi börjar trycka på från start!

Vi tar med hästarna: ALLA

Avd 2) 2080M AUTOSTART TRAV

#AstronascenteZac kom tidigt till ledningen senast och såg ut att ha prickat formen när #AstronascenteZac stack undan till enkel seger. Kan bli tidig spetsledning igen !

Vi tar med hästarna: #AstronascenteZac

Avd 3) 2080M AUTOSTART TRAV

#RAGAZZODASOPRA startar första gången på denna distansen efter två långlopp i kroppen …Kommer även tillbaka efter startgalopp 2/6. I det här gänget är han ett tidigt segerbud.  Se upp för #PATENTLEATHER med spår 5 som är ett kanon spår på denna travbanan ! Någon som kommer bjuda upp till dans är #beardancer som startar för andra gången i år !

Vi tar med hästarna:  2,3,4,5,7,8

Avd 4) 2480M AUTOSTART TRAV

Nästan alla ekipage går upp en klass om prispengar i detta loppet. Den hästen som gjorde det bra senast är #ROBERTINO som vann från bricka 5 senast och får det lite tuffare nu från bakspår… #HARRYDYNAMIT har visat från innersniffen hur bra han gillar detta. Vinner varje gång från bricka 1 och så även ikväll ! BOM

Vi tar med hästarna: #HARRYDYNAMIT

Avd 5) 1680M AUTOSTART TRAV

#AlexH.P. övertygade rejält på oss då han vann näst senast. Måste knäcka innan vinsten #QUICKLY S.W. men jag tror han avgör på styrka ,  bra chans i denna avdelning. En rysare hittar vi i #CORDELIAI.S. som vann på ny rekordtid senast och fick ledningen då !

Vi tar med hästarna: 1,2,4,7,9,10,12

Avd 6) 2480M VOLTSTART TRAV

Voltstart med 9 st kallblod. Favoriten #FRÖYUBIRK kommer till start med 2 segrar på de senaste starterna, orkar hästen en tredje på raken ?!  Hårt emot blir det in på upploppet mot #AskViking som har inlett året med två andraplatser och hästen har 12 segrar på 27 starter och ska självklart tas på allvar här.

Vi tar med hästarna:4,5,8,9

Avd 7) 2080M AUTOSTART TRAV

Jag tycker att #ZANTEGRIF skal vara favorit här… Rullade tyvärr över i galopp till slut senast. Finfin vid seger 20/5 och min tipsetta här.

Vi tar med hästarna: 4,5

Avd 8) 2080M AUTOSTART TRAV

Här gäller det att spara på strecken till detta loppet 🙂 Antingen dundrar #inspector till ledningen och då är det hästen att slå men ingen har riktigt övertygat för att få vara själv i rampljuset ! Se upp för #PLEASUREFORCASH som kommer ända från Östersund och enligt #berglund ser fortsatt kanon fin ut i träningen !

Vi tar med hästarna: 2,3,5,6,11

____________________________________________________________________________________________________________________

 

Spännande omgång och det är bara att sätta rosé champagnen på kylning 🙂 Det behövs lite svalkande i detta fina sommarland 🙂

 

Mvh

KRICKEN

V.75 Tips Kalmartravet 21:a Juni 2020 ( SÖNDAG )

V.75 Tips Kalmartravet 21:a Juni 2020 ( SÖNDAG )

Tid: 16:20

Midsommar Trav i Kalmar 🙂

Sverige är ett fantastiskt land och som visar upp sina finaste sida kring dessa tider 🙂 SOMMAR, SOL , BAD och TRAV !

Det som ligger som ett hårt tryck över bröstet är att man inte får besöka travbanorna runt om i Sverige. Det är ju nu man packar en picknick och åter ut till sommarbanorna och beskådar dramatiken på plats. Ingen utdelning på femmorna i lördags så det innebär att vi har en jackpot på V75 på #kalmartravet ! Det är ju lite av en  tradition att det är  Kalmartravet som tar hand om showen under midsommarhelgen. Det loppet som drar åt sig uppmärksamheten är ju självklart #Kalmarsundspokalen som är veckans Gulddivision tillsammans med ett kanon lopp för Sto eliten och ett kul stayerlopp.

 

Avd 1) 2140M VOLTSTART TRAV

#ingo höll strongt som trea senast. Fin vid två raka dessförinnan snabb ut, fin uppgift. Uppåt för stallet med #HOBBYDEL’ITON som har riktigt bra kapacitet för klassen. Gick starkt efter startgalopp senast! Vi ger #FRANKLINFACE en chans till och jag tycker motståndet är enklare nu ! Outsider #Thengill

Vi tar med hästarna:  1,2,4,5,7,8,9,12

Avd 2) 2140M AUTOSTART TRAV

Bara 1 :or i protokollet för #OSCARL.A. och blir favoriten att slå här 🙂 Men många om budet och alla ekipage går upp en klass i prispengar , ÖPPET !

Vi tar med hästarna: ALLA

Avd 3 ) 2140M AUTOSTART TRAV

Ett av de mest sevärda loppen ::) #DOUBLEEXPOSURE tar täten och blir hästen att slå… Vi tar med två streck till då många spikar här,,

Vi tar med hästarna: 2,3,4

Avd 4) 3140M VOLTSTART TRAV

Alltid klurigt med voltstart på tre volter och 15 hästar som ska kriga om prispengarna ! 1% spelad är #JARETHBOKO som har all kapacitet och nu får han framspår och tar ledningen ,,, Vi får se hur #VAGABOND BI hittar ut och vilket spår får #JOEMARTINI från start ! Bakom i fältet kommer ju #PACIFICFACE och #SPEEDYFACE samt #MACKDRAGAN dundrandes. Det är 3 varv och då brukar bakspårs hästarna vinna ! Tränaren med bäst segerprocent i detta loppet är #guiseppo med 25% ! Varning för #luckybase !

Vi tar med hästarna: 3,5,7,10,12,13,14,15

Avd 5) 1640M AUTOSTART TRAV

Här ger vi #TAEKWONDEO en sista chans innan han får sparken 😉 i detta prestige lopp #kalmarsundspokalen ! Tror inte det blir galopp från bakspår utan han trampar iväg och sedan avgör ekipaget på upploppet !!

Vi tar med hästarna: #TAEKWONDEO

Avd 6 ) 2140M AUTOSTART TRAV

#jorma får förtroendet igen med #MANATWORK … såg ju kanon fin ut senast och det blir spets och slut i detta loppet !

Vi tar med hästarna: #MANATWORK

Avd 7) 1640M AUTOSTART TRAV

Har haft ett gott öga för #ZLATANKNICK redan tidigt i hans karriär… Bra spår nu och tar sig nog till ledningen ! Möter #VELTENLIMELIGHT som bara förlorat 2 gånger i sin karriär och var tvåa bakom #DonFanucciZet under #elitloppshelgen. Hästen gjorde ett kanonlopp och har lite pengar på sig i förhållande till kapaciteten.

Vi tar med hästarna: 2,3,4,5,7,9,10

___________________________________________________________________________________________________________

Nu får vi se vad #jorma har innanför västen till helgen 🙂 Vi på redaktionen önskar alla en Trevlig midsommar och nu hoppas vi på bra väder i helgen med några hemmagjorda nubbar 😉

Måste skicka med 2 enkla recept på en egen gjord nubbe. 

 • Tar yttersta skalet av en citron, 2-3 stycken
 • brännvin special halva flaskan
 • 3 matskedar honung

_____________________________________

 • Ta en näve dillkvistar
 • brännvin special halva flaskan
 • 3 matskedar honung

 

Ha en trevlig helg

Mvh

KRICKEN

V.75 Tips #bodentravet 13 Juni 2020 #kvällstrav

#V75 Tips #bodentravet 13 Juni 2020

Start: 19:30

Boden står som värd och sällskapet uppe i Norrland ställer alltid iordning banan i perfekt skick och levererar hög klass på kunskapen kring ” Hur man sköter en bana på bästa sätt ” Bodentravet och Skelleftetravet samarbetar under namnet Norrtrav så det underlättar ju enormt rent administrativt !

Fakta om Bodentravet

• Banförkortning: Bo
• Bankod för spel: 11
• Bredd: 22,00 (1 640 m), 23,00 (2 140 m)
• Längd: 1 000 m
• Open Stretch: Nej
• Upplopp: 200 m
• Vinklad startbilsvinge: Nej

 

Avd 1) 2640M VOLTSTART TRAV

Medeldistans och kanske att man kan spika #VADUZWISEAS med #jorma bakom… Räckte inte riktigt till senast i Harpers loppet men allt väl med formen och ser fin ut i nya regin. Hårt emot blir #enrikoha som såg strålande ut senast och fick det serverat senast och avgjorde snyggt och trivdes med nya barfotabalansen. Som sagt #goop är #goop och man kan inte nuförtiden lämna han utanför på kupongerna !

Vi tar med hästarna: 1,3,4,6,7,10

Avd 2) 2140M VOLTSTART TRAV

Vi får se #Diamantstoet och försöken här… Jag tror vi kan nöja oss med att låsa med 3 hästar här och vänder blad 🙂 #bergh luftar #INDRA’SSECRET som kommer klösa detta sällskapet rätt bra på ryggen och tuffast emot är ju hör och häpna #goop med #karamellhill 🙂  Varning frö #LUPIN HÅLERYD som vann senast från ledningen och kommer sitta i spets här efter 150 m från start !

Vi tar med hästarna: 4,8,13

Avd 3) 2140M VOLTSTART TRAV

Måste med på kupongen är ju #GREENWICH som är en Loveyou häst som vi vet är ju i grunden ruggit bra hästar 🙂 2% just nu det är mumma dé ! Favoriten hittar vi i #JAGGERBOKO som har sin morfar i #goingkronos. Nu med jänkarvagn och med #örjan bakom ”SPIK ?? Se upp för #LET’S DANCE L.A. med#goop som sitter bakom för första gången och då vet vi att allt kan hända i vanlig ordning !

Vi tar med hästarna: 1,2,5,6,9,10,11

Avd 4) 2140M VOLTSTART TRAV

15 hästar på 2 volter och Kallblodslopp ? ANAR ORÅD…  Spik eller alla 🙂 Jag tror #SPANGVIKTOR kan göra om prestation från spår 1 som senast och vinna härifrån igen. Vinner varannan gång och fick utdelning på formen senast efter ett perfekt lopp och snygg avslutning.

Vi tar med hästarna: #SPANGVIKTOR

Avd 5) 1640M AUTOSTART TRAV

Sprinterlopp och här bör #DEEPPOCKETS hålla undan … #örjan måste ju vinna lite och här har man ställt in kikarsiktet riktigt noga !

Vi tar med hästarna: #DEEPPOCKETS

Avd 6) 2140M VOLTSTART TRAV

Omgångens favorit hittar vi i #GIANTSHADOW spelad nu till 70%  Detta är ju en segermaskin som var tvåa bakom en topphäst senast i V75-finalen och blir ju Svårslagen i spets.

Vi tar med hästarna: #GIANTSHADOW

Avd 7 ) 2140M AUTOSTART TRAV

Omgångens höjdpunkt har vi kommit fram till här med Norrbottens stora pris och ekipagen tävlar om en nätt summa på 500.000 kr. Vi får hålla koll på #MILLIONDOLLARRHYME som satt fast senast när #elitloppet begav sig …  Men många om budet och till spets kommer nog #ANTONIOTABAC som blir hästen att köra emot när vi kommer in på upploppet !

Vi tar med hästarna:  #ANTONIOTABAC och #MILLIONDOLLARRHYME

__________________________________________________________________________________________________________

Glöm inte att tända grillen i andra avdelningen så vi får en riktigt fin kolbädd när vi börjar närma oss slutet av V.75 omgången 🙂 Kanske ett Bordeaux vin till köttet 🙂 Vi får kika extra på #goop idag och lite vinnarspel på honom kan belöna sig rätt bra denna omgång ! Ha en fin Travlördag och må bästa ekipage vinna !

 

Mvh

KRICKEN

V.75 Tips #östersundstravet 5:e Juni 2020

V.75 Tips #östersundstravet 5:e Juni 2020

Tid: 16:20

 

På lördag spelar vi om en #superjackpot som ATG beräknar till 100 miljoner kronor och då kan vi lugnt räkna med att det blir betydligt mer. Det blev ju lite mindre eller rättare sagt usel utdelning i helgen som kanske var lite väntat. Det vi fick beskåda i helgen var ju en uppvisning utan dess like från #propulsion men tyvärr tyvärr får vi ju invänta nu det senaste nyheterna kring Stall redén osv … Hmmm man är delad kring uppståndelsen och vi hoppas på tydliga indikationer samt beslut från damerna och herrarna i makten kring hur man resonerar…

Östersund tar emot och vi får se Storsjöpokalen 🙂 och Jämtlands Stora Pris 🙂 och bägge får avsluta v.75 omgången 🙂 Jackpot och här måste man inte bara analysera utan verkligen begrunda vart strecken ska sitta och ta ställning annars blir det dyrt 🙂 Några favoriter jag tycker inte ens ska vara bland de 4 så det finns roliga Vinnarspel som ni får kika in hos ”SPIKEN” senare som är i högform 🙂

 

V.75 Kollen

#Bergh:  ger tummen upp för #BettingQueen .. Kika ”Spiken”
Robert Bergh har med sju hästar till start idag 🙂
Östersundstravet har intervjuat Bergh om dagen och lagt ut intervjun på banans hemsida.
– 3 Mellby Highball (V75-1) var bra senast mot äldre hästar och jag tänkte att han säkert duger inom V75 i den här låga klassen. Vi fick ett bra utgångsläge och den här gången kör vi barfota runt om. Han kan nog öppna hyfsat och han går bra i ryggar.
– 5 Höwings Unbeatable (V75-3) tycker jag inte gått som jag vi så vi har tränat på ordentligt i tre veckor nu och vi får se vad det ger för resultat med det nya upplägget. Han får väl visa något innan man får ha alltför stora förhoppningar på honom.
– 7 Kövras So Far (V75-3) galopperade bort segern senast och är väl förberedd. Jag vill att han går på rulle och spurtar till slut. Det är små marginaler, men med klaff är han säkert med långt framme, säger Robert Bergh.
– 15 Betting Queen (V75-4) vill jag ge lite plus i kanten. Hon har fin kapacitet, skall gå ”all in” med barfota runt om om huvudlag. Jag hoppas att hon kan komma till ledningen. Hon är spännande, tycker jag.
– 2 Macelleria (V75-6) hade kvalat in till finalen i helgen, men vi siktade hit istället. Han är formstark och har ett bra utgångsläge så vi får prova att hålla upp ledningen om det går. Han måste räknas!
– 5 Angle Of Attack (V75-7) har ett bra spår och är ju startsnabb, men det här är ett väldigt tufft lopp.
– 10 Mindyourvalue W.F. (V75-7) i samma lopp tror jag lite mera på eftersom han kändes riktigt bra i comebacken senast. Han kan vara krånglig från bakspår bakom bilen faktiskt. Mot så här bra motstånd krävs klaff och ett högt tempo, vilket det absolut ut kan bli. Jag tycker att han håller en väldigt hög nivå, säger Robert Bergh.

Nu kör vi !

 

Avd 1) 2640M VOLTSTART TRAV

Öppet lopp där #MELLBYHIGHBALL drog ett bra spår ! Hästen är positiv i nya regin och gick bra senast efter ett offensivt upplägg. Men här blir det många om budet 🙂 Brukar som alltid bli bra när #bergh tar ut sina hästarna. Varning för #PHOENIXPHOTO !

Vi tar med hästarna:  ALLA

Avd 2) 2640M VOLTSTART TRAV

Volstart med 15 hästar och det är STL Kallblodsdivisionen vi pratar om. Ingen nackdel när sommarbanorna glimtar fram med fram spår. #SPANGVIKTOR kommer till ledningen och vem kan komma upp utvändigt och dra lasset … Det blir ju full huggning om spets positionen där #ALMAPRINS som är en vinner häst kommer pusta och frusta hack i häl oxå.

Vi tar med hästarna: ALLA

Avd 3) 2640M VOLTSTART TRAV

Bronsdivisionen kommer vi till nu… och det är bra hästar med 🙂 Omgångens favorit #FORTKNOX med #goop i sulkyn kommer nog räcka hela vägen.. #globalwinner har dragit ett negativt spår med tanke på startsnabbheten på hästen….

Vi tar med hästarna: #FORTKNOX

Avd 4) 2640M VOLTSTART TRAV

Stll Z är löjligt optimistiska kring #AWARDKRONOS från spår 9… Fem segrar och har tränat ruggigt bra 🙂 SPIK ? Se upp för #FEERIEDEFAEL som alltså sprang senast 1.12 och har ju toppform… Osedd hittills är ju #BETTINGQUEEN ! Måste med på kupongen !

Vi tar med hästarna: 1,5,6,9

Avd 5) 2640M VOLTSTART TRAV

Här tror jag på #PLEASUREFORCASH som enkel streck. Är van vid bakspår och nu från spår 9 kommer han rygga #messiah …

Vi tar med hästarna: #PLEASUREFORCASH

Avd 6) 2640M VOLTSTART TRAV

Sprinterlopp där man tävlar om Storsjöpokalen 🙂  Riktigt bra fält detta 🙂 Kan bli en start på detta loppet likt en raket skjuts upp i rymden. Kan bädda för #LOUIEBRODDE … Vill inte ta ut någon utan vi har streck kvar och tar med alla och korkar upp något bubbel och får bara njuta istället !

Vi tar med hästarna: ALLA

Avd 7) 2640M VOLTSTART TRAV

OJ OJ vi får avsluta med ett riktigt kanon lopp i Jämtlands Stora Pris ! #CAMPOBAHIA #CYBERLANE ! Kommer  #CAMPOBAHIA testa om spets ?? Ha ha det är ju bara kryssa lite här 🙂 Det krävs eftertanke och vi måste höra stallutlåtanden här 🙂 16:00 på Lördag.

Vi tar med hästarna: 1,2,4,5,6,7,8

________________________________________________________________________________________________________

Ja nu tar vi kraftiga kliv mot sommaren och vilka lopp vi får se i helgen 🙂 Tänk på att #örjan är #örjan och #goop är #goop

 

Mvh

KRICKEN

 

 

V86 Tips Bollnästravet 2020 3:e Juni OBS NY STARTTID : 19:20

V86 Tips Bollnästravet 2020 3:e Juni

OBS NY STARTTID : 19:20

#Bollnästravets oval är likt landets flesta banor en travbana som mäter 1 000 meter i omkrets. Banan har ett upploppet som strecker sig över hela 207 meter                                                                                                        vilket är något längre än genomsnittet för våra travbanor i Sverige och detta är utslagsgivande.

 • Upplopp: 207 meter
 • Längd: 1 000 meter
 • Bredd 1 640 meter: 21 meter
 • Bredd 2 140 meter: 21 meter

Avd 1) 2140M AUTOSTART TRAV

Vi inleder med #EASYCASH och som namnet hör till har det varit enkelt att tjäna pengar 🙂 En fin fyraåring med några lopp i kroppen. Höll bra efter tung resa senast och nu med kusk Byte och det bådar inte gott ! Första handsfavoriten hittar vi istället i #STONECAPESSUPERB där #reijo tränar hästen… Jag tycker hästen går ner i klass och vinner enkelt ikväll !

Vi tar med hästarna: 5,9

Avd 2) 2140M AUTOSTART TRAV

Här tat vi oss an kallblodiga hästar där det finns skrällvarningar 🙂 Här helgarderar vi då det inte kostar så mycket !

Vi tar med hästarna: ALLA

Avd 3) 2140M AUTOSTART TRAV

Favoriten blir #KRAKAS och körde rejält slutvarv i spåren senast. Uppåt i form och läget är perfekt. Nersturken ett snäpp blir #GLORIAVICTIS som gynnas av detta och ska gå eventuellt med barfota runt om lite granna som Idas sommarvisa blir det nog 😉

Vi tar med hästarna: 2,3,4,7,10

Avd 4) 2140M AUTOSTART TRAV

Stråååålande prestation av #MÅNLYKKEA.M. senaste starten och det verkar bara uppåt i stallet ,,, Hårt emot har vi med #GOTTKLIRR där #djuse ska styra mot seger … Tycker han går ner lite i klass !

Vi tar med hästarna: 1,2,5,6,9

Avd 5) 2140M AUTOSTART TRAV

Långlopp ”nevernedningstorie” Mycket kan hända mot slutet när hästarna börjar slokna mot slutet av loppet. Seanse vann ju #MISTERSELFIE från ledningen och så även ikväll kommer han dit. SÅ frågan är vem som orkar gå upp och hota efter 600 m ?? Många ekipage är ute på hal is på denna distansen men  Jag ska ge #LÖVDALAPRINCIPITO en ytterligare chans till. Har mött betydligt värre motståndare än detta fältet och vann senaste starten på denna distansen ! .. Vi låser på 2st ekipage

Vi tar med hästarna: #LÖVDALAPRINCIPITO #MISTERSELFIE

Avd 6) 2140M AUTOSTART TRAV

Storfavoriten startar i detta loppet med #GRISLEODING.L. Har vunnit 11 av 13 lopp. Fin årsdebut senast och bör vara ännu bättre nu. Här kan vi låsa i detta lilla fältet med enbart 3 st ekipage !

Vi tar med hästarna: 1,4,8

Avd 7) 2140M AUTOSTART TRAV

Bara enkel streck i raden på #HIDALGOHELDIA och här får hästen ett svårare läge och det är dags att första förlusten kommer,…  Uppåt kurva för #BITCOIND’ARC som rä streckad till 7% PÅ KUPONGERNA,, Jorma har en förmåga att dundra till Spets så även här !

Vi tar med hästarna: 2,7,8,11,12

Avd 8) 2140M AUTOSTART TRAV

#FIGHTERMEARAS höjer sig över fältet ! Klart bra vid tre raka segrar, galopp på upploppet senast. Tål jobb, och det blir hårt om spetsen där #CHARLOCKWIKING får uppåt från stallet och kommer                         köras till spets ?!

Vi tar med hästarna:  1,3,5,9

____________________________________________________________________________________________________

Krutröken har lagt sig och man börjar komma iordning efter den stora travfesten #elitloppet Vilken fanstastisk saga som återigen skapades nere i ovalen på #solvalla … Man får tacka för kaffet 🙂

 

Mvh

Kricken

#Elitloppet är häääär ,,, Bara att tagga tagga :)

31:a MAJ 2020

#Elitloppet är häääär ,,, Bara att tagga tagga 🙂

 

 • Live 
 • har ni frågor eller tips hör av Er till oss på
 • travtips@travspiken.se
 • redaktionen@travspiken.se 

 

Denna dagen ägnar vi åt travsporten och dess fantastiska kuskar och hästar 🙂 Riktigt kul ska det bli och se till att allt är inhandlat till travfesten 🙂 5 gången gillt för #propulsion och Adrian ville ju egentligen ge sin pappa luft en present genom att erbjuda honom att köra #taekwondodeo och vinna en elitloppsfinal men han tackade nej så Adrian kör idag …Ganska övertygad är han om att hästen kommer vara där framme !!

avd 1) 1640M AUTOSTART TRAV

#ODDHERAKLES blir nog för mycket spelad och nu när alla det bästa är med så ska det streckas på så vi är med 🙂

Avd 2) 1640M AUTOSTART TRAV

Här kommer det bli myrornas krig och det kommer kosta för #SASHAYMYWAY att komma till spets,,, Men håll i hatten här kommer vi att bomba på #GOLDENTRICKS… Hästen är grov ståtlig och som han dominerade borta i USA,,, Har inte fått till det de två¨senaste starterna i Sverige och det tacka vi för när vi nu får pang odds… gick runt 1.09 bårta i USA

Avd 3) 1640M AUTOSTART TRAV

#ECURIE D. är favorit och ska vara så … Tror det blir för tungt för övriga att vinna !

Avd 4) 1640M AUTOSTART TRAV

Favorit #HELLBENTFORAM även här är motiverad favorit … men får höra mera kring stallsnacket !

Avd 5) 1640M AUTOSTART TRAV.

Ungdomseliten – Guldklockan 2020 går av stapeln här… #chapuy ta ledningen och blir hästen att slå !

Avd 6) 1640M AUTOSTART TRAV.  ELitlopps försök 1

#misslehill blir favorit ?? Många tror på spets för #VIVIDWISEAS… Nja #discovolante = Spetsochsluthämtaut

Avd 7) 1640M AUTOSTART TRAV.  ELitlopps försök 2

Ja även här blir det enkelt 😉 #elianwebb = Spetsochsluthämtaut …

 

ELITLOPPS FINAL 20:00

Vinnare: #ATTRAVERSIAMO

 

___________________________________________________________________

Mvh

”SPIKEN” ”KRICKEN”

 

 

Direktsändningen i TV 4 börjar kl 14:00 och då tänder vi oxå upp Live rapporteringen ….#Elitloppshelgen kan börja !

V.75 #Elitloppshelg sista helgen i Maj 2020

Tid: 16:20

 

Härligt då är vi igång 🙂 Direktsändningen i TV 4 börjar kl 14:00 och då tänder vi oxå upp Live rapporteringen …. Att tänka på inför helgen: Från dessa spår hittar flest hästar till spets på #solvalla… SPÅR 4: 18% SPÅR 1 : 16% SPÅR 5 : 15% SPÅR 3 : 16% så det är jämnt fördelat från innersniffen och utåt i fältet…. Detta komme bli riktigt kul ! Nu gäller det bara att hålla i spelkontot och helst fylla på det rejält ha ha ha 

 

 • Live : 14:20 
 • har ni frågor eller tips hör av Er till oss på
 • travtips@travspiken.se
 • redaktionen@travspiken.se 

14:20 Välkommen till Helgens bravader , Se upp för #goop och #kihlström idag !

14:45 Vilken värmning på #DOUBLEEXPOSURE och #donfanucci … SPIK ??

15:00

STATUS
1
2,4,6,7,9
Öppen
2
1,4,5,6,8,12
Öppen
3
1,2,3,4,5,6,7,11
Öppen
4
1.6,10,12,14
Öppen
5
6 Van Gogh
Öppen
6
1SEISMIC WAVE
Öppen
7
2,3,4,10,13,15

15:15

Spikförslag från ”SPIKEN” på #goop och #GROUPIEDOLL till 11 gånger ! BOM

16:35

Favorit betonad inledning… Två riktigt bra insatser där loppen 1 och 2 avgjorde från starten ,,, Det känns lite som om det är kuskarna som kastar in handuken genom att släppa … + för #mellbyfree i 2 a loppet…

 

17:00

Stall skrik på Man at work ,,,, 13 gånger ! BOM BOM

17:55

SÖMNFÄRDIG OMGÅNG TILLS #KolgjiniS KOMMER IN I MATCHEN … ÄNTLIGEN LITE ELITLOPPSKÄNSLA ÖVER LOPP 5 GOGO GO

18:23

WOW VILKEN HÄST #SEISMICWAVE ! #ÖRJAN LADDADE UR HÄSTEN FULLSTÄNDIGT OCH DET BARA SKINER OM HÄSTEN ! TACK FÖR KAFFET !

 

Mvh

Redaktionen , Kricken, Spiken

V.86 Express 27:e Maj #ÅBY VS ÖREBRO

V.86 Express 27:e Maj

Tid: 20:30

 

Snart smäller det men vi får hejda oss nåååågra dagar till 🙂

 • V.86 PÅ ÅBY OCH ÖREBRO BLIR EN ROLIG BESKÅDNING !

Se upp För #bosse med #APPALOOSA som kan skrälla till 🙂

Avd 1)  2640M AUTOSTART TRAV

En Onsdags feeling för #UTAHBROLINE som är Inte var som bäst senast men har haft paus efter det och Inte så tokig för klassen, ska räknas här och är nerstruken till spår 3 !

Vi tar med hästarna: 4,5,8

Avd 2) 2100M AUTOSTART TRAV

#Samvais spelad till 5% tror jag har en bra chans och han spurtade mycket bra senast och gick nytt rekord ! 1.13,9 WOW Han är ganska snabb ut men kan luta sig tillbaka oxo och behöver inte vara i spets för att vinna! Motståndet kanske är lite tuffare den här gången ?!

Vi tar med hästarna: 6,7

Avd 3) 2640M VOLTSTART TRAV

#VagabondBi spände #DavidPersson bågen med senast och ikväll blir det skor fram på hästen. Tidig galopp senaste starten och är van att möta rätt hårda hästar och får inte glömmas bort denna gång.. Jag tycker annars att loppet ser passande ut !

Vi tar med hästarna: ALLA

Avd 4) 2140M VOLTSTART TRAV

Voltstart med 2 volter och 12 hästar… Spikvarning på #MORRISF.I som hann fram till seger senast starten. Jagar nu tredje raka och #Kontio upp i sulkyn nu.

Vi tar med hästarna: ALLA

Avd 5) 1640M AUTOSTART TRAV

Här kommer #ZIOTOMJET ta hem segern ?! Nerstruken två hack och nu kommer hästen bli favorit ! Kopplade grepp sista 100 m senast och så toppen fin ut !

Vi tar med hästarna: #ZIOTOMJET

Avd 6) 2640M VOLTSTART TRAV

Då kommer vi till det klurigaste loppet kanske … Voltstart med 3 volter och nu 15 hästar = KAOS ! #CHILL OUT JOE tar ledningen och blir hästen att slå…  När kommer #AMAZINGWARRIOR att dundra förbi ?

Vi tar med hästarna: ALLA

Avd 7) 2140M VOLTSTART TRAV

Volstart igen. Se upp för #unterstieners #LACERISE som var positiv som tvåa näst senast. Har ett fint läge nu från spår 3 i främre volten och ska med på kupongen !

Vi tar med hästarna: 6,8,9

Avd 8) 2100M AUTOSTART TRAV

Spännande läge för #FlamingAceSisu som verkar  riktigt på gång och har form för dagen! Jag tyckte hästen var bra i sin comeback och gick i mål mer eller mindre helt obrukad och kändes väldigt fin. Här tror jag på toppchans för ekipaget!

Vi tar med hästarna: 2,7,9,10

 

_____________________________________________________________________________________________________________

Lite uppladnning med V.86 Expressen är aldrig fel. Ta fram Gofika och tänd upp en brasa så är kvällen räddad !

 • Jag tror det kan bli SOOOL och 15 grader i Göteborg och det gäller samma sak i ÖREBRO 🙂

TA HAND OM ER OCH GLÖM INTE ATT KIKA IN HOS ”SPIKEN”

 

MVH

KRICKEN