Travtips inför Lördagens V.75 omgång på #Bjerke 4:e November 2023

Tid: 16:20 

Mot Lördageeeens V75 omgång 🙂

 • På lördag fyller #V75 30 år och alla som gillar trav har anledning att fira med en SKÅÅÅL
 • För alla oss som gillar trav så är väl denna tid bäst när man sitter inomhus och äter grytor och dricker röpang och kurar ner oss i travsoffan inför v75 Lördag med KRICKENS systemrad och SPIKENS vinnarspel 🙂 #Bjerke slår upp portarna som värd för helgens V75 omgång 1 av 2. På Söndagen blir det v75 igen och då på #Solvalla ! Ändå bättre v75 omgång på #Bjerke då vi känner igen halva fälten från Sverige som mixas upp med en del i vanlig ordning lite okändare norska hästar.  Här kommer veckans V75 tips och rank

– Dags för en toppen travhelg på #Bjerke travet

( Rubriksättningen fylls på allt eftersom under veckan )

* Skriv gärna till oss med frågor eller funderingar till redaktionen@travspiken.se

Köp Krickens berömda Andelsspel till Lördagen: https://www.atg.se/torsvikstobak/spel/187216_V75_2023-11-04_78_5

 ”Spelexperten” KRICKEN”  lämnar sina spelidéer inför lördagens drabbning och glöm ej bort ”SPIKENS” Vinnarspel kl 13:00 varje Lördag och detta spel finner ni uppe till vänster under fliken ”SPIKEN

BJERKE TRAVBANA

Bjerke travbana ligger utanför Oslo och öppnades redan den 24 juni 1928. Upploppet är något över medel i jämförelse med våra travbanor och mäter hela 200 m vilket kan i vanlig ordning bli utslagsgivande. När det körs trav i Norge bör man ta med sig att det finns framförallt en stor skillnad och det är i voltstarten. På Bjerke använder man sig av ett annat system vid voltstart som bygger på en dubbelsnurr samt glöm inte heller att man inte får köra med piska i Norge ! Så kan vara en liten fördel för Norska kuskar.

TravFakta BJERKE

 • Upplopp: 200 meter
 • Längd: 1 000 meter
 • Bredd 1 640 meter: 20 meter
 • Bredd 2 140 meter: 20 meter
 • Vinklad startbilsvinge: Ja
 • Open stretch: Nej

____________________________________________________________________________

 • Vädret:  TOKREGN ÖVER TRAVBANAN !
 • Tänkvärt: Det brukar bli bra utdelning på Bjerke och det lönar sig att gå utanför boxen och man ska inte vara rädd att plocka med 6-7 % are !
 • Heta Potatisen: #BUNNY
 • Intressant intervju: #DatsSoCool den ständiga hästen ingen tror på ? Hästen startar för 99:e gången och har trots sin ålder tagit nya kliv på utvecklingsstegen under året. Stenhårda lopp har det blivit men som hästen ser ut WOW ! Alla minns när man deltog i #SundsvallOpenTrot där man gick och hämtade korv på läktaren och trots tredjespår gled man upp utvändigt ledaren och besegrade ett namnkunnigt gäng i Ullbergs Minne på hemmabanan Axevalla.
 • Spiken säger sitt: Se upp för #REPUBLIC från bricka 11 som satt tokfast på #Solvalla senast och kommer med FORM och just bricka 11 är ett skrällvänligt spår på Bjerke och man ska hugga direkt när sådana här ekipage kommer till start från just detta spåret.
 • Ingenjören säger sitt: Riktigt nära 7:an förra veckan där vi i sista loppet hade med #ROSSIGARLINE som kom till start med TOK FORM men som fick se sig besegrad på upploppet tyvärr… NYA TAG och normalt sett brukar vi hoppa #Bjerke men nu när det är mixade lopp där många ekipage från Sverige är med ser det lite bättre ut rent speltekniskt!
 • Kuskligan: ( Segerrikaste)   1:a Kihlström 2:a Wäjersten 3:a Goop 4:a Uffe 5:a Carl Johan Jepson Bubblare 6:e : Untersteiner
 • ( NY ) Tuppen,- #DEARFRIEND Grisen i Säcken, – #MISSLEHILL  Kalkonen,- #ANTELAROQUE
 • Lyckohjulet: Här fick #BORNINBERGEN perfekt spår och vinsterna har kommit på senaste tiden från just spår 1 och innersniffen och det kan bli spets och slut !
 • NY ) Spets é Bäst: Avd 1) #HALLØJSA VANG Avd 2) #GIVE ME FIVE N.O Avd 3) #ULTION FACE Avd 4) #MIZAI  Avd 5 #GALLIANO PEAK) Avd 6) #BORN IN BERGEN  Avd 7) #DANA EK
 • Vi rekar de 12 tyngsta lirarna i Sverige, vart sitter enkelstrecken inför Lördagens omgång: #GIVE ME FIVE N.O.
 • Måste med på Kupongen: Ha ha alla borde se lopparkivet på #OZ som gjorde en makalös upphämtning och prestation i senaste starten. Från startgalopp och sedan försvann ur rutan för att sedan blåsa till fältet likt en tornado !
 • Skrällkollen: #CABRON går som tåget och gick 1.11 senast och är bara 3 år… Lite tråkigt spår men vi får ju ett bra odds för det …
 • Helgarderingen: Avd 2
 • Spikförslaget: #DECATHLON
 • Låset: #BORNINBERGEN VS #DEMON
 • Spikförslag Svarta bältet: #DATSSOCOOL
 • Rysaren: #MAJAH B i avdelning 7
 • ( NY ) Från det jag ser i Lopparkiven skriver jag ner anteckningar kring varje enskild häst och ekipage och jag tänkte att jag random inför varje V75 väljer ut ett citat från alla dessa citat och publicerar här så får man själv tolka och avgöra så håll till godo: #HeartbeatJulie blir rejält bortglömd. Såg formstark ut vid segern senast och är ett rejält sto som kan fälla många med minsta klaff.
 • Boka bord i Trav Restaurangen: http://www.bjerke.no
 • Besök Hemsidanhttp://www.bjerke.no

Avd 1 ) 2100M AUTOSTART TRAV ( Axel Jensens Minneslopp – Stoavdelning )

Här går vi safe på 4 streck och vänder blad. För den djärve spikar #GlobalDancer  som vann stoderbyt för två starter sedan! #Wallins hästar går som tåget är i form… Allt hänger på om ekipaget svarar ut #HALLØJSAVANG

Avd 2) 2600M AUTOSTART TRAV ( STL Klass II )

#Djuse blir favorit med #GiveMeFiveN.O. som har 2 raka segrar och ser lysande ut för dagen. Har haft krafter kvar efter vinsterna och kan vara ett SPIKFÖRSLAG i omgången. Hårt om vinsten blir det med #BoWestergaard som man inte ska räkna bort i Norge som låter #STRIKINGEAGLE lufta hovarna och var inte heller tom i mål i norska Derbyt senast.

Avd 3) 1609M AUTOSTART TRAV (  STL Gulddivisionen )

I en intervju i tv12 gav inte #Redén klartecken på #MissleHill. Klart hon är tuffast i detta gänget men inställning slår klass och har även varit sjuk efter senaste starten och det kan fattas lite till helgens start. Man skulle kunna låsa på #DEARFRIEND och #MissleHill men ett ? i loppet vilket gör att vi går i tankarna och kanske tar alla och hoppas att det kan skrälla till rejält då även #Clarissa vid en bättre dag kan blåsa ner fältet !

Avd 4) 1609M AUTOSTART TRAV ( STL Bronsdivisionen,  )

Spännande start för #GloriusRain där det låter som om stallet är sugen på att köra i spets. Galopp i första sväng senast men normalt travsäker. Fick ett fint läge från bricka 2 och hon bör räknas tidigt och tror man att det inte blir galopp kan det vara ett bra SPIKFÖRSLAG !

Avd 5) 2100M AUTOSTART TRAV ( STL Klass I )

#Decathlon fick ta över ledningen efter ett drygt halvvarv senast och vann säkert. I skrivande stund är ekipaget nerstruken ett hack i banan nu och även här kan man spika…

Avd 6) 1609M AUTOSTART TRAV ( Axel Jensens Minneslopp – 4-åringslopp )

#DEMON trendar starkt uppåt och är nu favorit kl 15:24 på Fredagen. Spets tar #BORNINBERGEN som vann det norska Derbyt i sin näst senaste start. Spetsade då från spår ett och lär laddas igen då det är ända chansen att vinna och det vet övriga i fältet oxå !

Avd 7) 2100M AUTOSTART TRAV (STL Diamantstoet )

#SoutwindBoko bör vara bästa hästen i fältet. Bricka 11 ska väl enligt raden inte vara några problem då hästen har vunnit 1 gång och har en andra plats från spåret så det är väl upp till #Djuse att lösa uppgiften ! Tycker man kan höja ett varningens finger för #MAJAH B. som kommer till start med sina 46 starter varit bland de (3) 36 gånger. Har nu (Kaffe kaka tre raka nu) och ska inte glömmas bort !

Med vänlig hälsning

”KRICKEN”