Analys V86 Solvalla-Jägersro 12/12

Avd 1) Vi inleder omgången med Luciastayern över 3140 meter och här lyfter vi fram   hästar. #CASHBACK PELLINI som startar med 20 meters tillägg verkar ha prickat in vinterformen. Två raka segrar och med ett litet fält på 8 hästar tror vi att 3:e raka segern sker i ikväll om duktige Christoffer Eriksson som kör kan servera en fin resa. Favoriten i loppet #VINCENT AS anser vi är överspelad, den är inte att lita på och har väldigt lätt för galopp. I grunden en bra häst och gillar den långa distansen, men vi garderar och hoppas på favoritfall direkt i den inledande avdelningen. En häst som kan leda loppet en bra bit är nummer 1 #AMADILLO C.N. Den ska med på kupongen. #PANAMERA har många jagat den senaste tiden men hästen sätter inte nosen först, trots att den ser väldigt bra ut. Vi vågar inte släppa den än utan den kommer med på kupongen.

Vi tar med hästarna: 1, 3, 4, 5, 7, 8

Avd 2) Ett stolopp på 2140 meter och här kommer den först ”storfavoriten” i Timo Nurmos #CACTUS. Vann trots en inledande galopp i förra starten och intrycket över mål var mycket bra. Kanske därför spelprocenten på henne har seglat över 65 %. Detta är fortfarande ett orutinerat sto och chans till galopp igen är stor. Vi vågar inte lita på henne fullt ut och tar med några rysare. Örjan sitter upp bakom kapable ”WOOLIES som från sitt 3:e spår kan få en fin resa. #SCARLET O´CARA står bra inne i loppet och är en rolig vinnare från ett bra läge. Vi lyfter även fram #PETUNIA som tränas av formstarke Mattias Djuse. Har ett bra spår i bricka 5 och är troligtvis med där framme i sista sväng.

Vi tar med hästarna: 2, 3, 5, 7, 8, 11

Avd 3) Breeders Crown för tvååringar över distansen 1640 meter hittar vi återigen en häst som har över hälften av spelprocenten på sig. Det är #TRIX ON LINE som i förra starten ledde länge men slagen 150 meter kvar. Kan såklart räcka denna gång då den förmodligen gått framåt med det loppet i kroppen. Vi behöver ha med ett gäng då det handlar om väldigt orutinerade hästar som inte riktigt hajat vad detta går ut på än. Peter Untersteiner kör egentränade #ROLLER COASTER ÅS, pass upp på den om den hittar ut från innersniffen. #BARNACLE har två vinster och 3 galopper på senaste 5 starterna. Håller den ordning på benen och det blir bra tempo från start, biter dennes spurt bra. Jocke Lövgren selar ut sin spännande #CYRANO DE B som vann senast över kort distans. Kan få loppet och blir inte förvånad om den sätter nosen först.

Vi tar med hästarna: 1, 4, 5, 12

Avd 4) Ett stayerlopp över långa distansen 3140 meter. Här är favorit #LEADER BRODDE med Mattias Djuse i vagnen. Djuse har riktigt bra form på grejerna och detta är bästa hästen i fältet. Har vunnit 5 av 9 starter med skor så det ska inte vara något problem. Hästen är startsnabb och kommer sitta i ledningen. Hoppas Djuse får trolla bort några meter i ett lugnare tempo där framme. Då ska detta vara klart. Främsta utmanare till vår spik är #YOUNG DA VICI , men från spår 8 ser vi det mer som en platskandidat. Rigel Face är bra men ser ut att få göra det mesta utav jobbet själv och tror inte han plockar ner #LEADER BRODDE.

Spik: 6 LEADER BRODDE

Avd 5) Luciapokalen och fördel ston över 1640 meter. Ett roligt lopp där vi känner igen många hästar som startat mycket på V75. Vår spik senast som gav cirka 11 gånger pengarna #SPEEDY FOXY VICANE startar från sista position. Vi tror inte hon kommer köras så offensivt som tidigare då hon ska gå ut i en final om 2 veckor. Så läget gör att hon blir iskall. Vi lyfter fram istället #J.H MANNERHEIM som har en bra speed tillslut. Kommer troligtvis bli efter i starten men går alltid fullt i mål. #RAJAH PRESS är snabb ut och kan sno åt sig ledningen här, då är det hästen att slå. Får hon bestämma tempot tror jag det kan räcka ända in i mål, roligt drag i ett öppet lopp.

Vi tar med hästarna:  3, 4, 5, 6, 7

Avd 6) En spårtappa över distansen 2640 meter och här ser det ut på förhand att stå mellan de mest spelade hästarna. Ett ojämnt lopp där några av hästarna går ner i klass, borde bolla med detta motstånd. #HARRINGTON är tillbaka efter liten frånvaro, blivit behandlad och går ner i klass. Adielsson kör och borde få respekt med sig att överta ledningen. Kan då vinna från den positionen. #JE T´AIME EXPLOSIV har övertygat sina 2 senaste starter och med ett offensivt upplägg kan det räcka från spår 11. Tar även med Djuse då formen sitter i stallet och #ELECTRICAL STORM är en bra häst.

Vi tar med hästarna:  7, 11, 14

Avd 7) Ett lopp över 2140 meter och hästen vi finner mest intressant här är hemmatränaren Adrian Kolgjini som tidigare i år mer eller mindre tagit över efter pappa Lutfi. Här kommer hans löfte i #T.REX FACE ut med ett bra spår i volten och kommer troligtvis leda loppet efter 500 meter. Man vet aldrig vad Adrian hittar på varvet kvar, finns det krafter så grillar han alla tills det inte går mer. Frågan är bara om mållinjen är då passerad eller inte!? Vi tror den är passerad och spikar där efter.

Vi tar med hästarna:  T. REX FACE

Avd 8) Avslutningsvis är det ett lopp över korta häcken 1640 meter. Vi tar med 4 hästar i hopp om att sätta 8 rätt. #PIKACHU FACE ska med på lappen från spår 4. Örjan sadlas upp bakom #EINSTEIN SISU som har en härlig form för dagen. Kan vinna loppet från utvändigt ledaren. Vi tror på tempo på loppet och då kommer det gynna Timo Nurmos #MARVELOUS från bakspår. Ett roligt drag är #UAPPA DI AZZURRA som vi tror har chansen att överraska.

Vi tar med hästarna:  4, 7, 10, 12

___________________________________________________________

Lycka till med spelen ikväll och kom ihåg att mejla oss på redaktionen@travspiken.se om ni vill ha en andel av tio för 200:- styck.

Mot 8 rätt!!!!

//Kricken