Travtips inför Lördagens V.75 omgång på #Solvalla 2:a December 2023

Mot Löööördagen

V75 på #Solvalla inleder denna trav laddade december månad ! Vi börjar närma oss Juuulen 😉 Vi får hålla koll på Efter Åbys V75 omgång den 9:e december, för då börjar jackpot pengar gå oavkortat till multijackpotten på #Axevallatravet på självaste nyårsafton som är en tradition att spela med både fluga och kostym på 🙂 Passar även på att skicka med i skrivande stund ett recept på #Äggtoddy lagom inför Julbak och firande 🙂

Äggtoddy hör för många julen till och det går supersnabbt att blanda den dessutom! Allt du behöver för denna toddy är ägg och strösocker samt en frisk och härlig konjak!

steg 1: Vispa 6 st äggulor och 3 matskedar socker till en mjuk smet. 

steg 2: Rör ner konjak. 

steg 3 och det viktigaste: Häll upp i fyra glas.

 • Skoinformation: Från och med fredag 1 december börjar Svensk Travsports generella barfotaförbud att gälla på landets alla travbanor

( Rubriksättningen fylls på allt eftersom under veckan )

* Skriv gärna till oss med frågor eller funderingar till redaktionen@travspiken.se

Köp Krickens berömda Andelsspel: https://www.atg.se/torsvikstobak/spel/187216_V75_2023-12-02_5_5

 ”Spelexperten” KRICKEN”  lämnar sina spelidéer inför lördagens drabbning och glöm ej bort ”SPIKENS” Vinnarspel kl 13:00 varje Lördag och detta spel finner ni uppe till vänster under fliken ”SPIKEN”

SOLVALLA TRAVBANA

Solvalla är Sveriges nationalarena inom Travet och Nordens största travbana i sitt slag sett till publik och travtävlingar. #Solvalla står årligen som värd för #Elitloppet som är Sveriges och en av Världens största och mest prestigefyllda travtävlingar. #Elitloppet avgörs alltid sista söndagen i maj och där segrande ekipage i finalen belönas med 5 miljoner kronor. 

TravFakta SOLVALLA 

 • Upplopp: 196 meter
 • Längd: 1 000 meter
 • Bredd 1 640 meter: 21,7 meter
 • Bredd 2 140 meter: 20,7 meter
 • Vinklad startbilsvinge: Nej
 • Open stretch: Nej

____________________________________________________________________________

 • Vädret:  Halvklart och – minus 5 grader.
 • Tänkvärt:  Det känns som #untersteiners har en räv bakom örat till på Lördag. Det känns som hela stallet ska luftas av 🙂 Till på Lördag står bricka 8 i cenit på Solvalla och chanserna ser bra ut i skriven.
 • Heta Potatisen: #L.A.BOKO tar denna rubriken. Gled fram utvändigt ledaren i näst sista sväng senast vid V75 vinsten och avgjorde säkert.
 • Intressant intervju: #Troelsandersen Talar ut 🙂 #KinkyBoots är i sitt livs form och kommer till start med 2 v75 segrar. #Troelsandersen låter hälsa att skulle det bli mer snö och att temperaturen faller ännu mera så trivs valacken ännu bättre så håll i hatten gott folk på Lördag ! Varningens finger höjer han gällande #MyrsjösTimeout i avd 1.
 • Spiken säger sitt:  Då är man på plats och beskådar travsporten på nära håll 🙂 Det kliar lite i fingrarna att ta ut svängarna rejält, ha ha men jag håller mig sansad ! Vi har ju en uppgift tillsammans i vanlig ordning på Lördag kl 13:00 och det är ju att spela ett vinnarspel tillsammans. Har några intressanta spel objekt och hoppas hästarna håller sig över 10 ggr som spelet måste ha.
 • Ingenjören säger sitt: En anekdot är ju att bricka 5 på Solvalla i Avd 1 vinner flest gånger. På Lördag hittar vi #TARGARYAN och #StefanPersson till 11 gånger 🙂
 • Kuskligan: 1:a Kihlström 2:a Wäjersten 3:a Stefan Persson 4:a Björn Goop 5:a Carl Johan Jeppson 6:a Bubbalare: Ulf Ohlsson
 • ( NY ) Tuppen,- #J.S.CAMARO Avgjorde enkelt senast, hade ej startat på ett tag innan dess. Bra efter galopp och kommer med form. Spåret ligger dessutom högst i ROI sett till distansen och klassen i just avd 2 på v75 Grisen i Säcken, – #KINGOFEVERYTHING börjar träna uppåt, Vinner ni ? Kalkonen: #SOURIREFRÖ
 • Lyckohjulet: Drog #MYRSJÖSTIMEOUT Godkänd trea efter uppehållet senast. Två raka innan dess, rejäl vid vinsten 5/8
 • NY ) Spets é Bäst: Avd 1) #MYRSJÖSTIMEOUT  Avd 2) #GLOBALDEPENDABLE Avd 3) #NIGHTBRODDE  Avd 4)  #PUTTE Avd 5)#JUICY Avd 6) #LAREDOBOKO  Avd 7) #BRADYD.E.
 • Vi rekar de 12 tyngsta lirarna i Sverige, vart sitter enkelstrecken inför Lördagens omgång: #MoniViking
 • Måste med på Kupongen: #DECLAN Spetsade och överlät senast, avgjorde säkert mot Tearsinheaven och har hög kapacitet !
 • Skrällkollen: Jag har varit inne på #CHESTNUTHILL under åren och vann ju på Solvalla i Februari och har 3-2 i vinster i inbördes möten mot bla #ROME PAYS OFF som en del håller som vinnare. Kuskförstärkning med #Kihlström ,,, Vad är på gång ??
 • Helgarderingen: Avd 7
 • Spikförslaget: #GAMEBRODDE
 • Spikförslag Svarta bältet: #KENTUCKYDERBY
 • Låset: #MONIVIKING VS #CHESTNUTHILL
 • Rysaren:  #MATEODIQUATTRO fick bricka 3 och kan ta spets. Trivs på distansen och #Untersteiner kommer med Form ..
 • ( NY ) Från det jag ser i Lopparkiven skriver jag ner anteckningar kring varje enskild häst och ekipage och jag tänkte att jag random inför varje V75 väljer ut ett citat från alla dessa citat och publicerar här så får man själv tolka och avgöra så håll till godo: #FredrikWallin har en chans på Lördag och det är med #REVEN DEJAVU och kusken #Kihlström. Har 2-o i vinster mot #Kinkybots och stallet har form!
 • Boka bord i Trav Restaurangen: https://www.solvalla.se/mat-dryck/restauranger
 • Besök Hemsidanhttp://www.solvalla.se

________________________________________________________________________________

Avd 1) 2640M VOLTSTART TRAV ( STL Klass I )

Här tittar en storfavorit fram i #JIMBARANZON. Har ju stort kunnande och var ju överlägsen trots galopp 13/9 och vi lägger till att hästen står Perfekt inne i loppet. Nu är det skor på och bricka 2 i volt som kan vara lite trångt samt ny kusk #marcelias och har ju galopperat löjligt många gånger … Vi får se lite hur värmningarna ser ut och spelvärdet i kupongen. Vi tog ju bort #NEVERMIND’EM i Onsdags på V86 som var streckad till 82% där alla hade spik ?! Bricka 8 på just denna distansen samt i denna Klassen ligger i topp i ROI 2023. Vad hittar vi väl där jo #Goop som har stallform och # vann Knappt i spurten vid V75-segern 6/5. Sköt till bra 4/10 och fick inte chansen senast och kan vara ett tänkbart streck 😉 20 ggr i skrivandes stund !

Avd 2) 1640M AUTOSTART TRAV ( STL Klass II )

#CHERIEFFSUND tycker jag är bortglömd till 5% med #ClaesSjöström som sköter styrningen. #CHERIEFFSUND har 1-0 i segrar mot #GLOBALDEPENDABLE och #Djuse i loppet. Högst roi på distansen och i denna klassen under 2023 har bricka 3 och 5. rån bricka 3 hittar vi J.S Camaro gick i mål med sparade krafter senast vid segern och kommer nu med bra form. Han har ett lopp i kroppen efter tre månaders frånvaro och har dessutom ett bra utgångsläge. #J.SCamaro som även är kvick iväg från start och skulle kunna hitta till spets och då blir man Farlig !

Avd 3) 2140M AUTOSTART TRAV ( STL Gulddivisionen )

Häftigt att få se #Mooniviking igen efter Oslo grand prix. Grymma prestationer och ska väl bara vinna detta ?!

Avd 4) 3140M VOLTSTART TRAV ( Stayerlopp )

3 volter och det kan bli stökigt ! #FERRARISISU är ju Van vid liknande uppgifter. Två lopp efter vila på slutet, avgjorde enkelt senast och kommer med form. Spika eller 8 -10 hästar. Vill även nämna outsidern #MATEODIQUATTRO som har en hyfsad rad bakom sig i karriären. Visade klass och var rejäl vid segern näst senast och många håller #Blueboyface som en skräll men hästen har ju förlorat mot #MATEODIQUATTRO så det kan vara ett bra drag detta!

Avd 5) 1640M AUTOSTART TRAV ( Lärlingslopp – STL Diamantstoet )

#HansCrebas sitter på skrällen #FELINEBURGERHEIDE och har 11 segrar på 40 försök. Överlag är bricka 6 gångbart över denna distansen och där hittar vi #KENTUCKYDERBY med #JörgenWestholm som tränare. Har dessutom 2-1 i segar mot favoriten #GOpeppar, SE UPP !

Avd 6) 2140M AUTOSTART TRAV ( STL Silverdivisionen )

Över distansen i år lyser lampan röd på bricka 8 på #Solvalla. Här ser vi #GAMEBRODDE och #Untersteiner kommer med ett artilleri med hästar till på Lördag och formen är på gång. #HannibalFace har nu fått tre lopp i kroppen och formen pekar rakt upp men det blandas och ges hela tiden Hmm ?? Favoriten blir ju #L.A.BOKO som såg smällfin ut senast.. SE UPP!

Avd 7) 2140M AUTOSTART TRAV ( STL Bronsdivisionen )

Firma #Untersteiner fick spåren 5 och 6 vilket med riktigt bra hästar där man kan taktik köra… I år har tipsettan i Brons i avd 7 under Lördagarna vunnit 42% av gångerna ! Återigen lyser lampan på bricka 8 #MICHIGANBRO som i år inte har är fel att ha på Solvalla och team #Svedberg har allt under kontroll !

______________________________________________________________________________

Med vänlig hälsning 

KRICKEN