#Travtips till V75 tävlingar på #Eskilstunatravet 2:a Juli 2022

#Travtips till V75 tävlingar på #Eskilstunatravet 2:a Juli 2022

Tid: 16:20

Hallååå Alla Travspikare ! Sommaren är här och vad passar inte bättre en att kika på Eskilstuna och en ny Travlördag tillsammans ! En fråga? Vem levererar i Sverige roliga och genomgångna Travtips GRATIS ?! Det får ju ju du naturligtvis bedöma och vi hoppas att just du som läser detta är nöjd med oss och att du finner samhörighet med oss 🙂 Vi börjar bli fler och fler och vi vill ju nå alla läsare på så många olika sätt så alll blir nöjda ! Ni har ju varit med oss länge nu och vi går hand i hand i med och motgång och sjuor kommer och går 🙂 Våran travexpert Kricken gör ett kanonjobb och varje krona som går till en andel finns det gedigna timmar bakom ca 8 timmar i lopparkiven. Kricken och SPIKEN ser alla ekipage minst 3 lopp tillbaka i varje avdelning där det noteras kommentarer , poäng ranking samt Ingenjören registrerar all travfakta kring spår analyser, statistik head to head m.m  Vi finns som sagt på både på Facebook och Twitter. Häng med oss och fråga gärna vad andra tycker om oss och finns det något just DU vill vi ska göra annorlunda vill vi att du mailar till redaktionen@travspiken.se  så får vi reda på hur vi ska gå framåt tillsammans !

Bra tips till en Lyckad Travspiks Lördag

Nu till V75 omgången ser vi till att ha handlat drycker och mat till en Lyckad Travfest. Vi bjuder in grannar och vänner 🙂 Bål samt mat som start på Travlördagen och uppladdningen börjar runt kl 13:30 på Lördag. ( Bål ) (Öl,Vin, Champagne ) ( Tilltugg , kycklingklubbor ) ( Mat kött och sallad ) ( Kanske en stänkare till Spikens vinnarspel )

Recept till Bålen

Tillagning

 1. Se till att vin, läsk och sprit är väl kylt.
 2. Skölj, rensa och skiva jordgubbarna. Lägg i en stor bålskål.
 3. Skala och skiva kiwin. Tillsätt kiwin.
 4. Skär ananasen i bitar. Lägg i skålen.
 5. Skölj och dela lime. Skär i skivor samt lägg i skålen.
 6. Häll i vin, fruktsoda och vodka. Blanda runt. Klart att servera.
 7. Garnera ev. med några blad mynta eller citronmeliss.
 8. Tillsätt gärna 10-20 isbitar också. Eller servera med isbitar eller krossad is i glasen.

2. ) Förbered kycklingklubborna

Sätt ugnen på 225°C.

Blanda soja, ketchup, rosmarin och oregano med olja och peppar. Skala och pressa ner vitlöken.

Stek kycklingklubborna i ugnen i ca 45 minuter (ca 30 minuter om de är färska), tills köttsaften är klar och innertemperaturen är 82˚C (intill benet). Ös kycklingen ett par gånger under tillagningen.

3. ) Förbered  Köttet

Sätt ugnen på 125°C.

En hel stek av oxfilé hör till de verkligt festliga tillfällena och inget man vill misslyckas med. Du lyckas genom en härligt brynt yta,

Bryn filén runt om i oljan i en stekpanna tills den fått fin stekyta. Tillsätt smöret och låt steka ytterligare någon minut och tillsätt timjan.

Lägg filén i en ugnssäker form. Stick in en stektermometer mitt i köttet. Stek mitt i ugnen tills innertemperaturen är 50°C, Ta ut köttet och linda in det i bakplåtspapper minst 10 minuter innan det skivas. Håll koll så att köttet inte går upp i temp för mycket i bakplåtspappret.

4. ) Förbered  Sallad

Gör en grönsallad med tomater, majs, gurka, paprika finhackad gullök med lite Balsamico som du toppar salladen med !

5.)  Dryck till maten

Lägg in en ett rödvin från toscana i kylen innan servering

6. ) Framför Tv´n

Lite chips , Anklever på fint skurna brödskivor och en kyld champagne bredvid.

7.) Invänta Krickens inlämning av V,75 andelen

8.) Lämna in SPIKENS vinnarspel som förhöjer dramatiken i soffan

 

I Backspegeln

#Kricken och Spiken började bra Lördagen med vinst på V4 där största behållningen var #bransbyjukebox som fortsätter glänsa 🙂 Även V75 började i sammas spår och Kricken började bra med att pricka in #WISH ME MAGIC som glänste in till seger till 22 gånger pengarna … För övrigt en distans där spår 8 är extra spårgynnat under 2000 talet. Där kände man att vi var på gång men snöpligt så tappade vi sjuan i avd 2 tyvärr… Kricken som hade pluggat på gick inte på Harryboy spikarna i avd 2 och 3 men denna gången räckte inte strecken hela vägen… Men mycket fin Travsport och behållningen får ändå gå till #CHARLIEBROWN EFFE i sista avd som gjorde en fantastisk insats i värmen och för första gången från bakspår krossade fältet 🙂 Vi kör järnet mot Eskilstuna och riktigt fina Finaler  i bla E3 m.m ! Välmött Travspikare !

 

 • Skriv gärna till oss med frågor eller funderingar redaktionen@travspiken.se

Köp andel Lördag: https://www.atg.se/pressbyransvavauppsala/spel/142438_V75_2022-07-02_14_5

 * Spelexperten ”KRICKEN”  lämnar sina spelidéer inför lördagens drabbning och glöm ej bort ”SPIKENS” Vinnarspel kl 13:00 varje Lördag och detta spel finner ni uppe till vänster under fliken ”SPIKEN”

Eskilstuna Travet

#Eskilstunas Travbana Som är döpt till #Sundbyholmstravet som banan faktiskt heter är en travbana som mäter 1 000 m likt de flesta av våra travbanor i Sverige. Upploppets längd däremot är ca 180 m vilket är något under genomsnittet för travbanor.  På travbanan använder man en rak startvinge vilket inte lämnar någon fördel till hästarna längst ut på vingen. Vi får kika på banstatistiken men det anses vara sämre med framspåren som kan vara missgynnade vid autostart då bilen släpper fältet strax efter första kurvan ?!

 • Upplopp: 182 meter
 • Längd: 1 000 meter
 • Bredd 1 640 meter: 21,6 meter
 • Bredd 2 140 meter: 21,0 meter
 • Vinklad startbilsvinge: Nej
 • Open stretch: Nej

Hitta de bästa andelsspelen inför V75 omgången hos #Svava Pressbyrå i Uppsala. Ta del av experternas strategier i butiken och välj den andel som passar dig !

 • Vädret: 90% chans till regn och 22 grader i luften
 • Tänkvärt: Det vinner flest favoriter i avdelning  4 på v75 Eskilstuna. Över 50 %. I sista avdelningen så vinner favoriten minst antal gånger.
 • Heta potatisen: #Farfarsdream Jagar fjärde raka. Fin slutrunda till seger senast och går från klarhet till klarhet !
 • Intressant intervju: Jag hörde Jerry i Lördag hela veckan uttals sig om chanserna till Lördagens omgång.  #PureAtlas kommer att tävla barfota runt om – något som Jerry Riordan tror ska ge en påtaglig effekt. WOW !
 • Spiken säger sitt: Omgången bjuder på fina drag i varje avdelning om man är påläst. En del ekipage undervärderade i jakten på spikarna och enkla lösningar…
 • Statistikern säger sitt: Kuskligan i STL : 1:a Kihlström 2:a #Ulfohlsson 3:a Adielsson 4:a Lövgren 5:a Wäjersten ( Kihlström leder pgr av flest antal segrar men ser man till ser % så leder #joakimlövgren överlägset med 29% , BOM !
 • ( NY ) Tuppen,-  Samtheman Grisen i säcken,- #Parker nu får det bära eller brista igen men du har kommit från Kalkonen 😉 Kalkonen,-  Jag sätter #EIREANN på denna rubrik,,, Har inte mött så bra motstånd och man fick en drabbning mot Sommerbrise och då vek man ner sig… Hmmm
 • Lyckohjulet: Får gå till #SAMTHEMAN som behöver framspår. Kan öppna rejält och visade senast när man övertog 1500 kvar senast och gled enkelt undan och gången innan Spets och slut
 • ( NY ) Spets é Bäst: Avd 1) Det kommer lukta bränt gummi i denna start. #La.Boko behöver spets mest av alla men varningensfinger om #MELLBYJOKER som blir bortglömd i denna spetsstrid kan ta sig förbi och det scenariot är mycket möjligt.  Avd 2 ) Det kan bli Spets och slut igen för #Agassibroline  Avd 3) Skoryck på startsnabbe #HALLEYWANIA och spetsen är klar Avd 4) Det kommer gasas och enda ekipaget som verkligen behöver spets är #GARDNERSHAW! Vilja slår klass       Avd 5) Jag tror startkatapulten ZENATO kör till spets ! Avd 6)  #CORAZON COMBO Avd 7) Se upp för #DREAMCREATION öppnar riktigt bra. Men jag tror #Santosdecastella tar hand om detta
 • Vi rekar de 12 tyngsta lirarna i Sverige, vart sitter enkelstrecken ( Uppdateras på Lördag klockan 12:00) : #Borntorun
 • Måste med på Kupongen: Jag tycker vi synar #MISTERDONALD som är löjligt bra. Har varit borta i Viva la France en tid och byggt på sig styrkan. Hemma i Sverige har hästen gått fin fint och blir bortglömd. Ett moget streck för travälskare !
 • Skrällkollen: Kika på #DJANGOSILVER Överraskade bra efter startgaloppen senast och satt fast med mycket sparat. Innan dess på #åbytravet vann man övertygande efter en tung resa ute i perefin. #DjangoSilver har två segrar på tre starter barfota runt om , Se upp 5 av 5 i lopparkiven.
 • Låset: #GARDNERSHAW och #Samtheman
 • ( NY ) Från det jag ser i Lopparkiven skriver jag ner anteckningar kring varje enskild häst och ekipage och jag tänkte att jag random inför varje V75 väljer ut ett citat från alla dessa citat och publicerar här så får man själv tolka och avgöra  håll till godo:  En liten brasklapp går till #Cadfrontline som slutade tvåa bakom #Borntorun från bricka 7 på Östersund. Hamnade sist och fick leta sig fram mot ledaren BTR och avslutade på fin manage. Nu är det omvänd ordning och nu fick #Cabfronline bricka 2 innanför BTR och jag tror detta ekipage går för mycket under radarn… Kom med en vass avslutning som trea näst senast. #CabFrontline har tre segrar på fyra försök i spets så se upp… Får en 4,5 av 5 poäng i lopparkiven. Kanske ska ha 0.5 poäng till för startspåret ?!
 • Boka bord i Trav Restaurangen:   https://www.sundbyholm.com/mat-dryck/boka-bord/bordsboking/
 • Besök Hemsidan: http://www.sundbyholm.com

 

Avd 1) 2140M AUTOSTART TRAV ( STL Klass I, final meeting 4 )

Ta ställning och Spika eller 8 streck. Vi behöver mera info på dagsformen och värmningarna innan vi beslutar oss för hur vi gör… Tänk på att SPÅR 6 är bästa spåret på Eskilstuna  och där hittar vi #Mellbyjoker som jag även tror kan chocka och komma till spets … #Ervzet kör med jänkare för första gången från innersniffen 40% att man sitter i spets annars är man borta !

Avd 2) 2140M AUTOSTART TRAV ( STL Klass II, final meeting 4 )

Tänkbar SPIK Ide på #AgassiBroline som höll uppe ledningen som är svårt på #Åmålstravet och hästen gjorde sitt jobb och det blev spets och slut ! Längre upplopp nu och det krävs samma prestation på Lördag,,, Inför starten på Östersund för #Firefoot hade vi ögonen på hästen och vi hade honom i handsken men såg lite tunn ut på upploppet men vann plätt lätt. Öppnar bra och nu rycker man alla skorna till denna start , SE UPP !

Avd 3) 2140M AUTOSTART TRAV ( E3 Final – Ston (Gr I, Int)

Fint lopp att se fram emot och man bör ha hällt upp glaset innan start. Fråga gärna någon av gästerna 😉 Visst har #Roger proppat inför denna starten med#Eireann. Hästen såg ju kanon fin ut och det var en imponerande uppvisning av denna gigant till 3 åring. Fick ett bra spår och kommer vara där framme i slutet !

Avd 4) 2140M AUTOSTART TRAV ( STL Silverdivisionen, final meeting 4

Här behöver vi hålla tungan rätt i mun. Vi får bevittna ett klassigt lopp med många hästar som är på väg uppåt i form. Se upp för #HenryFlyersisu som verkar bli helt bortglömd.  Hästen var med i samma lopp som favoriten #AMALENCIUS B.B. senast och när man kikar i lopparkiven så såg #henry riktigt fin ut. VARNING ! Spetskörningen mellan #SamtheMan och #GardnerShaw blir en rivig punkt i dagordningen på Lördag.

Avd 5) 2140M AUTOSTART TRAV ( STL Bronsdivisionen, final meeting 4

Vi har ju dissat #Parker nu i det senaste starterna och även i Lördagens KALKON. Hästen är ju löjligt osäker, men har bra styrka och jag tror även att bakspår gynnar ekipaget och istället för att ge hästen rubriken ”KALKON” flyttar vi hästen till ”GRISEN I SÄCKEN” Man vet inte vad man får på Lördag och vi  lägger till ett Varningensfinger istället och hästen lär gynnas av barfota balansen.

Avd 6) 2140M AUTOSTART TRAV ( E3 Final – Hingstar/Valacker (Gr I, Int)

En gigant kliver in på banan som obesegrad #CORAZON COMBO ! Nu rycker man skorna på #PURE ATLAS som måste steppa upp för att vinna.. En fråga ? Kan det bli överpace på dessa två och bakifrån slingrar sig #UZZLE’EM som oxå rycker skorna men då behöver giganterna strida hårt om spets !

Avd 7) 3140M VOLTSTART TRAV ( E3000 – Stayerlopp )

Se upp för #SANTOSDECASTELLA som #Westholm trodde sig kunna ha utmanat med innan hästen tog ett galoppsteg in i sista kurvan på #Harpershannover. startar på främre volten igen och kommer köras på tid och försöka göra om loppet… Men rent förnuftigt så blir #selectednews favorit Men 4o m tillägg och rent krasst ska man om man inte behöver spika från bakspår då det kan hända väldigt mycket från bakspår. Jag gilla #HefnerAm som vann sist på ett bra sätt men startar nu tätt och är lite strulig men bra läge från start.

 

_________________________________________________________________

 

Med vänlig hälsning

”KRICKEN”