V.75 VM ATG. WOW HÄR ÄR ATG´s REGLER

V.75 VM ATG. WOW HÄR ÄR ATG´s REGLER

V75 TIPS

OM V.75 VM

För att vara med i tävlingen måste du registrera dig på atg.se/vmiv75 samt godkänna tävlingsvillkoren, detta gör du i samband med registreringen. I år kan du dessutom registrera dig hos något av våra ATG-ombud. För att registrera dig behöver du också ha ett konto hos ATG.

Du är med i VM i V75 genom att lämna in ditt system via ATG.se eller via en ATG-butik (i butiken måste spelet vara vinstbevakat vilket du lätt gör genom att visa ditt ID/körkort).

Du får lämna in hur många V75-system du vill på 192 rader/96 kr, men du tävlar endast med ett, det senast inlämnade. Om du väljer att ta hjälp av Harry Boy, säkerställ då att ditt spel är exakt 192 rader annars tas det inte med som ett giltigt tävlingsbidrag i VM i V75. Dina fem bästa omgångar räknas. Den sämsta omgången räknas bort från och med omgång tre. Observera att det är ditt senaste 192-raders system som räknas. Tänk på det om du har en pågående Harry Boy-prenumeration. Prenumerationen dras normalt 2 timmar före spelstopp.

Det går att registrera sig till tävlingen ända fram till 2 november 16:20. Inlämnade och vinstbevakade V75-spel på 192 rader till tidigare omgångar i tävlingen kommer automatiskt räknas som deltagande tävlingsbidrag om man registrerar sig efter tävlingsstarten. Däremot kommer inte efterregistrerade spel att påverka etappvinnare. Det enligt reglerna om efterregistrering. System inlämnade med reduceringsverktyg räknas inte i tävlingen. Detta gäller även om ingen reducering skett. Filinlämnade system eller spel via ATG Tillsammans räknas inte heller med.

Antal rätt är den viktigaste parametern för att rangordna topplistan. Står flera spelare på lika antal rätt är det följande särskiljningsparametrar som används för att skilja spelare åt:

  1. 1. Antal system med sju rätt.
  2. 2. Totalt antal spikar satta under avgjorda omgångar.
  3. 3. Högsta oddset på en spik under någon avgjord omgång.

V75-omgångar

Tävlingen avgörs under sex ordinarie V75-lördagar från 28 september till 2 november. De omgångar som ingår i VM i V75 är följande:

  1. 28/9 Solvalla
  2. 5/10 Skellefteå
  3. 12/10 Åby
  4. 19/10 Romme
  5. 26/10 Jägersro
  6. 2/11 Solvalla
  7. 16/11 Final i VM i V75

De V75-omgångar som infaller på söndagar under tidsperioden 29 september – 16 november 2019 ingår inte i VM i V75.

Boost

System inlämnade med Boost räknas självklart med i tävlingen. Boostresultatet påverkar inte VM-tävlingen utan du väljer själv om du vill spela med eller utan Boost. Det viktiga är att kupongen är på 192 rader.

Etappvinnare

De som inte är med och slåss i den absoluta toppstriden kan fortfarande gå till final och vinna hela VM i V75 genom att bli etappsegrare i någon av de sex omgångarna. Etappvinnarna blir direktkvalificerad till finalen med chans att vinna 250 000 kr.

Hamnar flera spelare på samma antal rätt gäller följande:

1. Flest antal rätt i omgången
2. Antal spikar i omgången
3. Bästa spik i omgången (spikodds)
4. Överst på topplistan (dvs totalt antal rätt, totalt antal 7:or, totalt antal satta spikar, totalt bästa spik)
5. Först inlämnade system

Final

De sex personer som hamnar överst i topplistan när omgång sex är avslutad, samt de sex etappvinnarna bjuds in till semifinalspel och finalspel. Går det inte att särskilja sex personer ur topplistan utökas finalfältet till antalet närmast sex. Finalen avgörs den 16 november i Stockholm. Finalen äger rum i form av en kunskapstävling i Stockholm och delar av finalen kan visas live i V75 Direkt. Om en finalist inte kan närvara kommer finalen hållas med ett reducerat antal deltagare. Icke närvarande finalist kan inte hävda sin rätt till eventuell vinst. Resa från folkbokföringsadress i Sverige och boende i Stockholm betalas av ATG.

Vinster

Vinnaren av VM i V75 erhåller, förutom ära och titeln Världsmästare i V75, 250 000 kr. Vid kontanta vinster betalas eventuell vinstskatt av vinnarna.

1:a pris 250 000 kronor
2:a pris 75 000 kronor
3:e pris 50 000 kronor

( Från ATG.se )

Mvh

Redaktionen