V75 Lördag 1/12 Jägersro

Då är det dags för hästarna runt om i landet att dra på sig ”pjäxorna” inför vintersäsongen som startas på allvar nu på lördag nere i Skåne och Jägersro. En god vän sa till mig för många år sedan på frågan ” hur mycket påverkas hästarna av att tävla barfota jämfört med skor!?”

”Jadu, det är ungefär som att Usain Bolt ska tävla i 100 meter med stövlar!”

Kanske är det lite att ta i men någonting ligger det i svaret jag fick. Detta är givetvis individuellt för hästarna och de påverkas olika med skor eller ej, men nog kommer vi att få se långsammare varvtider redan imorgon.

Nu blir det skotvång över hela landet och vi behöver inte fokusera på den biten. Banan som är först ut är alltså ”spetsbanan” Jägersro, där det har regnat lite i veckan och temperaturen varit runt 4-6 plusgrader. Just under lördagens omgång säger prognoserna just nu att det kommer vara uppehåll, vi hoppas banpersonalen får till det och att vi får se förstklassig travsport såhär första helgen i ”Julemånad”.

Omgången ser ut på förhand att kunna ge en bra utdelning på 7 rätt och som många andra V75-omgångar är det svårt att hitta 2 spikar att luta sig mot plus att det är dubbeljackpot på 32 miljoner. Vi har såklart jobbat hårt för att hjälpa er med detta under veckan, som vanligt får ni en analys av omgången och spikförslag av Kricken under lördagen.

Vi på redaktionen önskar en trevlig första advent och ger er till sist lite info om Jägersro travbana!

Banlängd: 1000 m

Upplopp: 190 m

Bredd upplopp: 23 m

Bredd bortre långsida: 23 m

Vinklad startbilsvinge: JA

// Redaktionen