V75 #travtips inför #Färjestadstravet 22:e Januari

V75 #travtips inför #Färjestadstravet 22:e Januari

Tid: 16:20

 • #Travtips inför V75 omgången på Färjestadstravet som öppnar upp portarna till sista chansen att ta sig vidare till Finalerna i respektive division i Februari ! 
 •  ATG beräknar att det kommer att ligga minst 49 miljoner kronor enbart i potten för sju rätt på lördag så en STOR anledning att vara med på ett eller annat sätt 🙂 Gör dig redo inför helgen tillsammans med oss på Travspiken.

 

 • Spelexperten ”KRICKEN”  lämnar sina spelidéer inför lördagens drabbning !

In och lägg eran Andel så vi tillsammans når 7:an : https://www.atg.se/pressbyransvavauppsala/spel/142438_V75_2022-01-22_15_5

Förra veckan tog alla våra andelar  SLUT i väldig fart så var ute i god tid om du vill hänga på OSS ! Vi kan konstatera ännu en Lördag med ett bra vinnarspel av ”SPIKEN” som satte en 50% 50 chans på att #MILLIGAN’S SCHOOL  inte skulle hålla mot #GLOBAL ADVENTURE och vi fick över 5 gånger på #GLOBAL ADVENTURE ! Grattis till Er som hängde på !

Som vi skrev var #MilligansSchool och #Bitcoin överspelade och vi spikade inte … Hur nära var vi inte med #HEFNERAM som tog till Galoppen över mållinjen mot #Bitcoin,,, 🙁 Som vi tyckte var det väldigt svalt från stallet på #MilligansSchool och där var favoriten i fara och en riktigt bra peng på konkurrenten … Vi jobbar vidare mot Kaffe staden !

 • Vi återkommer närmare Helgen, Ha en trevlig Trav vecka gott folk, snart åker vi igen !

Färjestads Travbana 

Färjestadstravet är ”större” än sina två värmländska grannbanor Arvika och Årjäng. Färjestad var den fjärde permanenta travbanan i landet när den slog upp portarna den 5 april 1936. Färjestads Travsällskap hade bildats året innan, det vill säga 1935.

Färjestads största tävlingsdagar under året är det traditionella långfredagstravet med Prins Carl Philips Jubileumspokal för femåriga hästar samt Unionstravet med landskamp mot Norge. Färjestad är medarrangör till treåringsserien E3, så varje år körs även något av E3-loppen här.

Banans upploppsraka mäter 177 meter och är med det en av de kortare i landet.

 • Längd: 1000 m
 • Bredd: 20,4 m (2140 m), 21,1 m (1640 m)
 • Upplopp: 177 m
 • Open stretch: Nej
 • Vinklad startbilsvinge: Nej

 

 • Vädret: – 4 och molnigt
 • Varningen: I avd 2 startar  #SOSUPERB som kom iväg bra i senaste starten men snöpligt nog slog på en galopp efter 200 m. Har visat att man kan gå utv ledaren och vinna så det är en vinnarskalle som startar på Lördag 🙂
 • Tänkvärt: Det är en öppen omgång då många hästar är osedda mot varandra samt många kommer till start med o poäng mot hästar som är klara vilket gör det ojämnt fördelat i vilka insatser kommer krävas av hästarna ! Vidöppet !
 • Färjestads Travbana: Alla säger att spår 1 på Färjestad är dåligt men under 2000 talet fram till 2018 har spår 1 hela 10% av alla vinster och det är bara spår 5 som ligger bättre till med sina 14% !
 • Spiken säger sitt: För ovanlighetens skull inte göra det så allvarligt utan släppa på ramarna så jag kommer till denna Wilda western omgång spela två st riktiga outsiders !! Jag kommer att spela Krickens Roliga drag i avd 3 samt jag har kikat på #GLOBAL VIRGIN i avd 2
 • Statistikern säger sitt : Vi kommer pröva med ett lyx streck i Gulddivisionen på spår 10 och #MADELEN L.T.C.. ( Fartfylld norska, segerlös länge. Bra spurt som tvåa bakom Stoletheshow näst senast ) Faktum är att spår 10 vinner flest gånger i avd 3 på Färjestad av någon anledning !
 • Kusken/ Tränaren: #MarkusBSvedberg har vind i seglen och på lördag har han två hästar till start som han verkar väldigt uppåt på! #KIMIDIQUATTRO i avd 1 som med sin startsnabbhet kommer räcka långt och i den avslutade Avd 7 kommer stallet till start med #BARITONEARTIST som vi noterade efter föregående starten där hästen såg exemplarisk ut att placera hästen i facket ” nästa gångare ”
 • Måste med på Kupongen: Jag tycker man ska passa #JAPIROQUEEN som hamnade i främre volten och tar sig till spets ! ( Första segern kom näst senast från just från spets. Bra avslutning lite i skymundan senast)
 • Vi rekar de 12 tyngsta lirarna i Sverige, vart sitter enkelstrecken ( Uppdateras ca Lördag kl 12:00 på Lördag) : # BleduGers och #Globalclassified
 • Travbana: www.farjestadstravet.se
 • Boka bord i Trav Restaurangen: 054-29 20 00
Uppdaterat: 2022-01-18 Kl: 23:07

Avd 1) 1640M AUTOSTART TRAV ( STL Bronsdivisionen, Försök 5 i meeting 1 (Final Solvalla 5 februari )

Jahopp sista chansen för dessa ekipage att ta sig vidare till Finalen 5 Feb. Den som har poäng precis ovanför strecket av de 12 ekipagen som går vidare är #Lassrevenue på 7 poäng. Måste komma bland de 8:a för att ta sig vidare så siktet är nog inställt på detta men satt ju kvar invändigt med sparat i Bollnäs och har kapaciteten !         Men det är ju några formel 1 bilar som kommer ladda från start, #BRAVOSABOTAGE #KIMIDIQUATTRO #PEREUBU #LASSREVENUE… Detta kan öppna upp för #Issiah som gick riktigt bra mot Bla #Steppingmoneyboy på #Åby i oktober 2021.  Tänk på att #KIMIDIQUATTRO  har ju vunnit över självaste #Mojiexpress men har även förlorat mot #Anchorman. Jag tror Spår 11 för #anchorman är ju naturligtvis dåligt men visar ju att man kan gå från spår 4 utv genom kurvor och vinna så ekipaget kommer gå för det.

 • Ser man till vilka spår som har vunnit på 1640 m i år så är det , 3,9,10 sett till samtliga divisioner.

Avd 2) 2140M VOLTSTART   ( STL Diamantstoet, Försök 6 i meeting 1 (Final Solvalla 5 februari )

3 volter och det är fullproppat med ekipage, PUH ! Ser man till bakre volten så vann #Devsdaffodil 8:e spåret mot #Chablisribb från spår 10 på Axevalla innan Jul men öppet lopp och det krävs en del streck… Måste lyssna av Stallen närmare starten för att kunna bena ur detta lik ! Gränsen för att ta sig vidare är 10 poäng och inga ekipag förutom #Kirsiboko som har 7 poäng måste komma minst 3:a för att gå vidare. Det kommer bli taktik körningar!

 • Spår 8 respektive 12 vinner flest gånger på Färjestadtravet i denna avdelningen…

Avd 3) 2140M AUTOSTART  ( STL Gulddivisionen, Försök 5 i meeting 1 (Final Solvalla 5 februari )

Vi har ju sett i år #BleduGers som är en riktig vinnartyp och som nu möter lämpligt motstånd men vet inte om spåret är optimalt för hästen. Har haft innersniffen men har det tagit det lungare från start och gått ut direkt utv ledaren istället. 3 dej gången gillt eller vad säger man ?! #LuciferLane kommer fortsätta skickas till spets där ägarna vill ha hästen. Är det ett vinnar recept i den högsta klassen ???!!  Vi ger disco kulan en chans till #Disco Volante kommer vara revanschsugen och detta är sista chansen att ta sig till final för stallet står på 1 poäng inför sista meetingen och sämst 3:a måste man vara så man kan inte hålla igen utan gå på för fullt ! Bortglömde  3ElianWeb ska bli kul att se vart man befinner sig rent formmässigt 🙂

Avd 4) 2140M VOLTSTART  (STL Kallblodsdivisionen, försök 4 i meeting 1 (Final Östersund 11 juni )

I denna divisionen har det inte behövts mer än 3 streck under hela 2021 undantaget en omgång i Juni då det small till rejält med 8 streck…

Avd 5) 2140M AUTOSTART  ( STL Klass II, Försök 6 i meeting 1 (Final Solvalla 5 februari )

I lägsta klassen har två av de bästa hästarna också fått de bästa startspåren och den som når ledningen av#Equal ToNone och #GlobalClassified kommer att vinna loppet.  Förvisso har #EqualToNone aldrig haft framspår med bilstart men han har #legenden #Goop som tränare och han vill av prestige ha med en tränad häst till Finalen i denna klassen !  Konkurrenten #GlobalClassified var tvåa senast efter en sten tuff öppning mellan #Global Classified och 5,Mr Birkenstock  var snabba ut där Mr Birkenstock släppte efter lång strid till #Global Classified och utv hamnade en snabb 11,Rocketbo.  #GlobalClassified Blir nog svårslagen om hästen får en lugnare strid om spetsen och 2 streck brukar räcka långt i denna klassen !

Avd 6) 2140M AUTOSTART    (STL Klass I, Försök 5 i meeting 1 (Final Solvalla 5 februari )

Klart högsta kapaciteten i loppet tror jag #Amalencius B.B har. Hästen kommer till start med 8 segrar på 18 starter. I skrivande stund Torsdag 19:14 ser vi att #RÄSERHELGE är struken så ett mindre ekipage att runda 😉 Men jag tycker #NINJAZON som är startsnabb kan komma till spets och kan hålla hela vägen. Från spår 11 på #Axevalla avgjorde hästen kort före mål så det kan smälla från alla håll och kanter på Lördag !  Stall #Walmans formstall med #HabrikAm låter inte alls övertygade om hästen !

Avd 7) 2640M AUTOSTART    ( STL Silverdivisionen, Försök 5 i meeting 1 (Final Solvalla 5 februari )

Många kommer till start med o poäng och måste direkt prestera , alltså kniven mot strupen för att ta sig till Final.  Öppet lopp då vi ej har fått svar på hästarnas form och här får vi lyssna in stallens kommentarer för att försöka gå så kort det går… Men många som vill till Final !

________________________________________________________________

Med vänlig hälsning

”Kricken”