#V75TIPS #Åbytravbana 9:e Maj

#V75TIPS #Åbytravbana 9:e Maj

Tid: 16:20

Nu ser vi fram emot Lördagens omgång och vi hoppas på SOOOL nu nere i Gööötebooorg ! Som många andra har VI såklart varit inne och tittat på lördagens lopp och kan bara konstatera att lördagen innehåller topplopp. Extra kul när man får njuta av riktigt bra sport ! Vi får se hur det går för #kihlström under Lördagen… Med i varje lopp och får köra #DIANAZET som vann Oaks förra året och prispengen landade på 1.4 mill. Inget extra efter vila näst senast men tanken var väl att få ett lopp i kroppen eller kanske ett till med detta ?! Får lyssna hur stallet tänker… Tycker #kihlström allt som oftast är för sent på det med hästarna under detta året… Hmmm #FLEETADMIRAL med just #kihlström får inte sitta och drömma med denna stora häst utan kör på nu #kihlström !

  • Ruggigt fin omgång med både #Kungapokalen och #DROTTNINGSILVIASPOKAL … 78 miljoner i potten till en lycklig vinnare. Vi kör på 2 spikar idag…

 

Avd 1) 2640M VOLTSTART TRAV. (STL BRONSDIVISIONEN, FÖRSÖK 6 I MEETING 3)

Nu måste #WHIPPEDEGGS visa för spelarna och stallet att det i grunden finns något kvar att ge 😉 två galopper senaste starterna och #bergh måste ju fundera… Vi ger han en chans och kan vara ett tänkbart ”spikspel” om han står på fötterna ! Utvändigt om sig hittar vi #NEROMAXIMUS som har bra tider och trivs på denna distansen …

Vi tar med hästarna: 1,2,3,4,6,9,10,11

Avd 2) 1640M AUTOSTART TRAV

Ny kusk efter mycket oroligheter kring #gochiadoro med hästen #ZEPPELINKYUBAR som är en ganska segervan häst. Men väldigt öppet lopp och när man kikar i lopparkiven är det mycket ojämna starter så vi ska naturligtvis även vara med efter 2:a avd!

Vi tar med hästarna: ALLA

Avd 3) 2140M AUTOSTART TRAV     ( #DROTTNINGSILVIASPOKAL ) Prispengar : 1.000.000

WOW vilket lopp ! Prispengar : 1.000.000 ! Här sitter #kontio på kortleken med #GANGABAE. Hästen har gjort det mesta rätt hittills och fick en säker spetsvinst 10/4. Ett ekipage som inte vill förlora alla pengarna här och som får sitta i rygg på favoriten är #DONTLOOSEALLMONEY . Men håll i hatten från start för det kan bli ett scenario där ekipaget hittar ner i spets… Några streck till för det är fantastiska hästar i detta loppet ! Varningens finger för #goop som kommer med en liten förfriskning till Gin drinken !

Vi tar med hästarna: 1,2,3,5,6,7,9,10

Avd 4) 2640M AUTOSTART TRAV

Omgångens favorit #ZARENNEFAS ! Men jag vet inte om distansen passar för hästen. Jag vill se att han klarar medel distansen. Vet inte varför man anser på denna distansen att det ska vara en sån här klassskillnad mellan föregående häst och #FORFANTONEAM ?? Årsdebuten är avklarad och ekipaget fick ryggen på #ZARENNEFAS senaste på #eskilstunatravet och jag tror det blir tvärs om i detta loppet och då blir det ombytta roller om vem som slår vem !

Vi tar med hästarna: #ZARENNEFAS ,- #FORFANTONEAM

Avd 5) 2140M AUTOSTART TRAV

Vi måste börja hitta enkelstrecket i omgången och kanske kommer det i denna omgången ! Två stallkamrater möter varandra #HARRANBOKO och #NIGHTBRODDE ! För att bägge hästarna ska få kriga om prispengar kommer nog #NIGHTBRODDE få ta över ledningen istället för att bli hängandes utvändigt och in på upploppet blir det ju open stretch och bästa hästen får vinna från stallet !

Vi tar med hästarna: #NIGHTBRODDE

Avd 6) 1640M AUTOSTART TRAV        ( GULDDIVISIONEN )

Vilket lopp detta blir ! Det är nästan att man blis smått religös 🙂 Några ekipage krigar som vanligt lite extra i detta försök! Så det handlar inte bara om att vinna utan att ta placering. Hemmahoppet från #untersteiners stall kommer i detta loppet med #CYBERLANE ! Högkapabel häst med bra ett bra spår i detta loppet ! Här möter ekipaget återigen #BILLIEDEMONTFORT som kom nosen efter senast när bägge vinklades ut på open stretchen mot #elinawebb som vann till slut ! Jag tror #BILLIEDEMONTFORT  kommer ta rygg på #cyberlane och sedan vinner #goop med hästen. Såg ju hel läcker ut senast och satt med krafter sparat som tredje invändig och fick inte riktigt visa upp sig !

Vi tar med hästarna #BILLIEDEMONTFORT

Avd 7) 2140M AUTOSTART TRAV     (  KONUNG GUSTAF V:S POKAL ) Prispengar : 1.000.000

Ha ha tillåt mig att LE ! Vilken uppvisning av #AETOSKRONOS i debuten i år ! Skulle vilja spika men vi har lite kräm kvar i kupongen !  Häll upp årgångsvinet i en stor kupa och njut som vi luftade lagom till första Avd 1 ! Vilken hästsport vi får se här !

Vi tar med hästarna:  1,2,3,4,5,6,7

______________________________________________________________________________

Ja då är det dags att runda av 🙂

  • Roliga lopp och det är ju synd att inte vara på plats men ingen ide att gråta över spilld mjölk. Bra travsport och det märks att det Big ones börjar göra entré runt om på våra travbanor 🙂 Lycka till i helgen och vi får se om #melander får spela huvudrollen med sina hästar i de 2 stora loppen denna V.75 omgång… EN ? , #kolgjinis har lite luringar med så pass upp !

 

Mvh

 

KRICKEN