V.75 PÅ #åbytravet ” jag säger som Orup, För jag har bara reeeegn hos miiiig ” 9:e Oktober

V.75 PÅ #åbytravet ” jag säger som Orup, För jag har bara reeeegn hos miiiig ! 9:e Oktober

Tid: 16:20

Svenska Mästerskapen går av stapeln  på Åbytravet. Efter den lätta omgången förra helgen så har alla chansen nu  till en rekordutdelning på V.75 🙂 ( Sto-SM ,- Amatör-SM ,- Monté-SM ,- Dam-SM ,- Ungdoms-SM )

Avd 1) 2140M AUTOSTART TRAV.  ( Sto-SM )

Vi inleder med SM för ston och det är två hästar som höjer sig över marknivån. Våran favorit heter #MellbyFree som trots att hon haft otur i spårlottningen håller högt och hon tål att gå hårda lopp och har två raka från spets på slutet som talar emot nu då det är bricka 8 som gäller. Värst emot hittar vi i #ConradsRödluva som också är gjord av stål och är spetskandidaten ”Spetsochsluthämtaut”.

  • Men vilket fint lopp vi får njuta av när Sto-SM klassen gör upp  … 500.000 kr till vinnaren !

Vi tar med hästarna : 2,3,4,5,8,9

Avd 2) 2140M AUTOSTART TRAV.  ( Amatör-SM )

Amatör-SM ser en klar favorit i #ZOCCOLODURO O.P. kommer till start med en fin rad.  Klassig sort som inlett snyggt i nya regin #Aronsson. Hästen visade en härlig inställning vid segern 8/9.  Kanske alla i detta Amatör lopp … Se upp för bortglömda #GATERUDSKASHMIR som höll säkert undan från spets senast och avgjorde i spurten gången före. Startsnabb och blir farlig …

Vi tar med hästarna : ALLA

Avd 3) 2140M AUTOSTART MONTÉ.   ( Monté-SM )

Monté-SM och det är aldrig lätt. Väldigt svårt att sia dessa lopp och jag tycker personligen inte att Monté hör hemma i Travstudion. ” Det heter ju trots allt TRAV ” Det brukar vara skrällvänligt och det går åt många streck här , eller vad säger ni ?!

  • maila till travtips@travspiken.se så får vi höra tips och vad ni tycker om Monté !

Vi tar med hästarna : 1,2,5,7

Avd 4) 2140M AUTOSTART TRAV.  ( Dam-SM )

I Dam – SM hittar vi #SpartakFace som kommer med två raka segrar och besitter en hög kapacitet och som har glänst vid två raka segrar från ledningen på slutet. Bra uppgift här och har chansen att återigen nå ledningen även i detta loppet ! Se upp för #SELFEXPLOSIVE som är startsnabb och kan hitta rätt i loppet…  Jagar fjärde raka och vann ganska billigt från spets senast, överlägsen gången före , MUMMA !

Vi tar med hästarna : 1,2,3,4,5,6,7,8,10,11

Avd 5) 2140M AUTOSTART TRAV.  ( Undoms-SM )

Undoms-SM och alla vill visa framfötterna ! Loppet ser på pappret  vidöppet ut !  Två kuskar sticker ut ur mängden #MagnusDjuse och #KevinOscarsson ! Enligt mig lite för bra 🙂 En häst som såg löjligt fin ut senast var ju #RUTGERB.L. som öppnar raskt och trivs lite extra bra i ledningen och vann enkelt från spets i V75 senast.

Vi tar med hästarna : 3,4,6,7,9,11

Avd 6) 2640M VOLTSTART TRAV

Återigen ett öppet och svårt lopp ! Mellan distans och här ska vi måla på lite !  15 ekipage och 3 volter, OJ OJ OJ mycket kommer hända innan första svängen kommer ! #RIBAUDE är ju matchad i ganska tuffa sällskap på sistone och har skött sig bra och satt fast med sparat 12/9. #goop är #goop !

Vi tar med hästarna :  #RIBAUDE

Avd 7) 2640M AUTOSTART TRAV. ( Svenskt Mästerskap – STL Gulddivisionen )

Det officiella SM avslutar Lördagens SM lopp ! #WhosWho är streckad till 35 % och kort därefter finner vi #VERYKRONOS  29% ! På innersniffen tar vi med även  #Milliondollarrhyme som inte har fått till det riktigt i år 🙂  Och glöm inte bort våran favorit #CyberLane som ”SPIKEN” har vunnit på en hel del åt oss men kanske är lite missgynnad av läget men större under har skett ! #WHO’S WHO kommer få vandra utvändigt om antingen #verykronos eller #Milliondollarrhyme och kommer få bakom sig #Cyberlane… VEM ÄR STARKAST !

Vi tar med hästarna : #WhosWho

_____________________________________________________

Kul att med bra lopp och som betyder en hel del för även kuskarna som gör att ingen vill ge sig och kanske får vi se lite tjyv och rackar knep 😉 Må bäste man vinna !

 

Mvh

KRICKEN