Spikideér till #Åbytravet 10:e Oktober 2020 #Svenska mästerskapen

Spikideér till #Åbytravet 10:e Oktober 2020 #Svenska mästerskapen

Tid: 16:20

 

Tråkigt med VM i V.75 som fortfarande är inställt… Vi var riktigt taggade och sedan drogs mattan undan fötterna och nu hoppas vi på en snabb lösning… ” KOM IGEN NU ATG ”

Härliga lopp som vi får beskåda från TV sofforna och vi får en riktigt rysare i sista avdelningen mellan #VERYKRONOS, #WHOSWHOS och #CYBERLANE

 

Avd 1 ) 2140M AUTOSTART TRAV

Jag måste börja i detta loppet med att spela vinnare på #CONRADSRÖDLUVA. Och är det någon som brukar träffa rätt till storlopp så är det ju #redén. Jag skulle bli uppriktigt ledsen om inte hon får vinna i helgen. Överlag är det i grunden den absolut bästa hästen så vi kör igång direkt !

Häst: #CONRADSRÖDLUVA

Odds: 2,7 gånger 1000 kr = 2.700 kr

_________________________________________________________________________

Avd 4 ) 2140M AUTOSTART TRAV

I detta Dam-SM spelar jag lite med hjärtat. Tycker #HenrietteLarsen har krigat och krigat och visar en hög lägsta nivå och kommer ofta till start som underdog men titt som tätt sätter hon dit en rysare på vinnarspelen åt oss… Även idag pgr av spårlottningen hamnar hon lite i underläge men fint odds 5,5 gånger gör att jag väljer ett spel i detta loppet och hon har vad som krävs för att vinna här ! HEJA HEJA HEJA !

Häst: #GLOBAL VISCOUNT

Odds: 5,5 gånger 1000 kr = 5.500 kr

_____________________________________________________________________

Avd 6) 2640M VOLTSTART TRAV

#INFINITUS är en stark häst som äntligen är ute på rätt distans igen. Får dessutom kuskförstärkning utav #Kihlström i vagnen vilket normalt sett är ett stort plus. Hästen är som sagt stark, men också väldigt speedig och kan gå en rejäl resa sista 700-800 m. Bra spår för att han kan få en fin resa i ryggar fram till upploppet och då blir detta ett spännande Vinnarspel !

Häst: #INFINITUS

Odds: 8 gånger 1000 kr = 8.000 kr

________________________________________________________________________

Avd 7) 2640M AUTOSTART TRAV

Jag väljer att även här tippa lite med hjärtat 🙂 #Cyberlane har gett oss i år riktigt fina vinnarspel till bra odds… Jag vet att #WHOSWHOS kommer förmodligen krossa i detta loppet men 6 gånger gör att vi har råd att tappa en tusenlapp om det inte bär frukt hela vägen denna gången ! HEJA HEJA #untersteriners

Häst: #CYBERLANE

Odds: 6 gånger 1000 kr = 6.000 kr

___________________________________________________________________

Det var allt för idag 🙂 Ha en toppen fin spelhelg !

– Glöm inte att preppa höstgrytan

Gör så här

  • Skär köttet i bitar (Benfri högrev ) ca 3×3 cm. Skala och hacka löken.
  • Bryn köttet i omgångar i mycket smör och rapsolja i en gryta. Lägg i mycket lök, buljongtärning, peppar, tomatpuré och soja.
  • Häll på vattnet. Låt grytan koka under lock ca 1,5 tim.
  • Skala, koka och pressa potatisen.
  • Skär svampen i bitar och fläsket i strimlor. Kärna ur äpplena och skär i bitar. Fräs svamp, fläsk och äpple i mycket smör och rapsolja.
  • Koka upp grytan med crème fraiche och rör ner svamp, fläsk och äpple Låt koka några min. Strö över persilja och servera med t ex pressad potatis.
  • Värm i ugnen ett Grekiskt lantbröd och bryt till köttgrytan.
  • Öppna en Fransman till denna gryta och sätt på TV12 och börja njut av TRAV LÖRDAGEN !

Mvh

”SPIKEN”