V.75 Tips med Kricken och denna helgen drar vi till #Solvalla i tankarna :) 6:e Februari 2021

V.75 Tips med Kricken och denna helgen drar vi till #Solvalla i tankarna 🙂 6:e Februari 2021

Tid: 16:20

Uppdaterad: 2021-04-03 11:04

WOW ! Stor gratttiiiiiiiisssss säger vi Till #Björngoop som återigen tog sig samman och vann ( 2021 Grand Prix d’Amérique ) Vilken styrning och jag tror inte jag sett något kaxigare drag än att sticka innan kurvan kom in mot upploppet så alla konkurrenterna fick se ryggtavlan hela vägen in till mååååål !! Spekulationen kring upploppet och dramatik han vi tyvärr inte riktigt uppleva då  #Goop hade det solklart för sig att schocka sina ekipage med att rycka innan det skulle avgöras, magnifik styrning även i år !!! Vad blir taktiken nästa ÅR ? Äntligen bjuder #Solvalla upp till dans med årets första  V.75  Finaler på Lördag!  

 • Jag återkommer i vanlig ordning under veckan med spelideér … Glöm inte bort ”SPIKEN” som i vanlig ordning levererar och som han gör 🙂 #LAPARADETA förra helgen spikades till 11 gånger BOM !
 • Numera tycker jag att #Solvalla tillhör eliten vad gäller underlag och själva preppen inför varje V.75 arrangemang. Troligtvis är det bara #Halmstadtravet som mäktar med att tillhöra landets i särklass bästa banskötare ! Så det är tryggt att spela på hästar när vi landar helikoptern i Huvudstaden med andra ord !
 • Vädret: SOOOOL och -6 grader. Det kommer bli perfekta förutsättningar !
 • Varningen: #ASTRONASCENTE ZAC med #Goop i sylkun,,, 9% och står rätt till med en bra rygg på Romero….
 • Tänkvärt: Mika Fors är väldigt uppåt med #Powerblaster som var fantastisk på Bollnäs som startar i Avd 2 !
 • Lyckohjulet: #DEMONIMA drog om vanligt turligt nog Bricka 2 och blir favorit !
 • Vintertravet: När det kommer till vintertrav så är det inte lika hett att sitta i ledningen som när man spelar på trav till sommaren!
 • Kusken: #erikadielsson sitter på bra hästar , bra spår , och med lite tur med #Kaptah så kan det bli STORSLAM för #legenden på Lördag … Jag vet att ”SPIKEN” Spikar #Kaptah igen ,,, SNART SÅ 😉 !

 

Avd 1) 2140M AUTOSTART TRAVSTL     ( Stoeliten, Försök 1 (Final Solvalla 27 november)

8:a hästar gör upp om  en halv miljon kronor i Stoeliten (220.000 till vinnaren). Man vill ju se #ULTRABRIGHT hamna i ledningen men inte alls säkert att det blir så… Få hästar till start och det öppnas för att egentligen alla ekipage ser en möjlighet att komma till spets vilket kan öppna för tråkiga galopper .,.. Vi tar med ett Lyxstreck på #Velegance men har grymma lopp i kroppen och glöm inte bort långsidan innan JUL. Kan gå från bakspår inga problem så det bevöver inte få en bra lösning direkt i loppet på vart ekipaget hamnar !

Vi tar med hästarna: 4,5,6,7

Avd 2) 2140M AUTOSTART TRAV    ( STL Klass II, Final )

#DEMONIMA blir ju kanske en för stor favorit står nu i 70 % men å andra sidan kan hästen gå från bakspår , framspår från tvären och på raken 😉 och spetsar ekipaget blir ju monstret svårslaget … Vi får se hur den eleganta damen #MADAMEAFDJUPMYRA hittar till från bricka 8,,, Ser kanon ut för dagen !

Vi tar med hästarna: 1,2,5,8

Avd 3) 2140M AUTOSTART TRAV      ( STL Klass I, Final )

Bra spårlontnign för #DAYSOFOURLIVES ! vann senast på #Bollnästravet och håller vass form för dagen . Spetsvann i V75 senast och kommer vara en spetskandidat !  #Adielsson i sulkyn BOM !

Vi tar med hästarna: ALLA

Avd 4) 2140M VOLTSTART TRAV      ( STL Diamantstoet, Final )

Innerspåren dvs spår 1 till 5 är ju springspår allihopa i den bemärkelsen att dom står ju på framspår och #NOUBAMOM blir ju favoriten… #RiordanJerry är ju en tävlingsmänniska ut i fingerspetsen och blir troligtvis vinnaren !

Vi tar med hästarna: 2,5,9

Avd 5) 2140M AUTOSTART TRAV     ( STL Silverdivisionen, Final )

Här har #WäjerstenDaniel siktat mot detta loppet och sist Spikade ”SPIKEN” #ALGOTZONETT med framgång och blir storfavorit nu med #örjan i sulkyn,.. Vann ju storartat på #Bergsåker och gick hela vägen in i mål mot #remarkelbalfeet ! #Daniel är avstängd och därefter nya kuskar på hästarna ! Ska bli kul att se om vi får se någon förändring på aktionen från hästarna på Lördag !  Ska vinna mot #ZIOTOMJET som är startsnabb och kommer försöka möta upp i striden om spets! Men Hur fin såg inte #NIGHTBRODDE ut senast , ha ha Vilken insats !

Vi tar med hästarna: 1,3,4,6,9,12

Avd 6) 2140M AUTOSTART TRAV   (  STL Gulddivisionen, Final )

Nja #DISCOVOLANTE blir favorit ?? Förvisso börjar ju det ge resultat från bakspår oxå men men inte favorit HÄR ! Solklar favorit ska ju #DRAGSTER vara och uppåt från #Adielsson kring hästen.. Kommer få strida mot #GRAINFIELDAIDEN och #GARETHBOKO om spetsen och blir det körning kan det ju öppna upp för #Discovalante Hmm !  Det var ju länge sedan #GRAINFIELDAIDEN fick ett bra spår och nu äntligen hände det… 3%

Vi tar med hästarna: #GRAINFIELDAIDEN

Avd 7) 2140M AUTOSTART TRAV ( STL Bronsdivisionen, Final )

JERRY; JERRY ; JERRY ! Vinst igen eller ! Andra chansen kommer i detta loppet med #CARGODOOR som tar spets och blir hästen att slå ! Men vem ???

Vi tar med hästarna: #CARGODOOR

_____________________________________________________________________________

Vintern har sin högform nu och vad är väl inte bättre än riktigt fin travsport blandat med Vinnarspel och en härlig gryta som står och puttrar på Spisen en Lördag med V.75 som denna!

Glöm inte att lufta en Fransman till Grytan i god tid 😉 Här kommet ett tips på en fantastisk gryta som ni kan komponera ihop 🙂

Gör så här

 1. Dela högreven i grytbitar om 4×4 cm. Salta och peppra bitarna.
 2. Skiva sidfläsket i cm stora bitar.
 3. Skala och hacka löken och vitlöken.
 4. Stek köttet och fläsket på hög värme med smör, så de får rejält med färg.
 5. Häll köttet i en gryta, lägg i lök och vitlök och låt de fräsa ihop i några minuter.
 6. Tillsätt vin, lagerblad, timjan, fond och persiljekvistar i grytan. Låt sedan småkoka under lock i 3-4 timmar.
 7. Använde du torkad svamp så låt den koka med i ca 2 timmar. Använder du färsk svamp så smörstek den först med salt och låt den gå ner i grytan strax före servering.
 8. Strö över färsk persilja och servera med förslagsvis kokt potatis, potatismos eller klyftpotatis. Supergott och går fint att frysa

 

Jahopp,,, Vi håller kontakten in i mål denna travhelg… Lite tips nu men vi kompletterar upp när vi börjar få in lite stalltips m.m ! Glöm ej att följa ”SPIKEN” som är ett monster nu förtiden ! Fortsätt maila in era idéer till travtips@travspiken.se och kanske är det just du som vinner rekommenderar rätt spik till oss får våran T-shirt med ” JAG SPIKAR BÄST I SVERIGE ” 2020 med tillhörande penna och KEPS !

 

Ha en toppen dag alla och vi höres snart igen 😉

 

Mvh

KRICKEN