Längesedan vi var på Umeåkertravbana :) 13:e April

Längesedan vi var på Umeåkertravbana 🙂 13:e April – 19

  • – MÖJLIGHETERNAS ARENA –

Vi kör lite travfakta om Umeåker för alla Travspiken älskare så vi vet vad vi har framför oss idag ! #Umåkertravbana är belägen 5 km sydväst om centrala Umeå, Umåkerstravbana återfinns i tätorten Röbäck. #UmeåkersTravbana invigdes 1944 och har ett upplopp på 184 meter vilket räknas till medel sett till landets travbanor. Banbredden uppgår till på bortre långsidan 1.640 meter och vid publiksidan där allt händer är den 2.140 meter. Ha ha stallbacksutfarten ligger vid utgången av sista sväng vilket istället kan få hästar som är lite småtrötta att bryta ut och stanna till istället för att ge 120% in på upploppet ” Men men lets go ”

Idag får vi se flera av Sveriges finaste femåringar visa upp sig bland annat i inledningen av V.75 #Olympiatravets deltävlingar fortsätter dessutom att förgylla V75, där nu den fantastiska #Propulsion kliver in i  hetluften. Daniels kraftpaket är tänkt att vara som bäst till den sista helgen i maj.

Tankarna och idéerna som jag nu delger är grunden för vårat andelsspel hos Travspiken:) 40 andelar till dagens tankeverkstad…..

Umeåkertravbana

Fakta

  • Upplopp: 184 meter
  • Längd: 1 000 meter
  • Bredd 1 640 meter: 22,0 meter
  • Bredd 2 140 meter: 22,0 meter
  • Vinklad startbilsvinge: Nej
  • Open stretch: Nej
  • Boka bord på 073-209 48 50
  • För större sällskap ring konferens.se på Tel 020-75 80 75

 

Avd 1 ) 2140M AUTOSTART

#Weekendfun är struken och ville tydligen ta in på hotell och ha kuuuuul istället…  Bara 8 ekipage till start där 55% antagen #Milliondollarrhyme imponerade oerhört mycket i sin årsdebut då han gick runt ett meriterat gäng och visst verkar vinterträningen ha gjort honom gott. #Milliondollarrhyme var dock ojämn i prestationerna under fjolåret och vi får se om han nu kan följa upp en fantastisk prestation med en till ???!! Se upp för #SONOFGOD bara på namnet ska ekipaget med på kupongen,, Vinglade senast näst han kom 2:a och blev nerflyttad…

Vi tar med hästarna: 2,3,5,6,9

Avd  2 ) 2640M AUTOSTART

Öppet lopp och många om budet … ”Bishop kan sätta käppar i hjulet för många i detta loppet. Vann lätt senast på Umeåker så självförtroendet finns där.  Motbudet är #TwiceKronos som kommer till start med två raka segrar och brukar ha för vana att just vinna när han väl går felfritt. Motbuden står på bakspår och är #Nyhet och #MaverickDream som båda visat klass.

Vi tar med hästarna: 2,3,5,7,8,9,10,12

Avd 3 ) 2140M AUTOSTART

Ja vad kan hända här ???? Det ska vara att #örjan inte kör för vinst … Då har vi #MuscleHustle som är den enda motståndaren som kan matcha #propulsion. Kan ekipaget hitta till ledningen och är favoriten till just det då blir det hett om ören för  #propulsion som antingen bara ska vädras, men går dom för vinst ja då blir det lätta pengar …

Vi tar med hästarna: #propulsion

Avd 4 ) 1640M AUTOSTART ( äldre svenska, norska och finska kallblodiga )

Vem ska runda och vinna när #ArtKjarvald kommer till ledningen efter några hundra meter och trycker på och från ledningen kan ekipaget bli svåra att nå. Som Nordman sjöng om vandraren så blir scenariot nu för  #TangenHaap och han är bästa hästen i fältet…

Vi tar med hästarna: 6,7,9,12

Avd  5 ) 2640M AUTOSTART

Fyll på med bläck i pennan för nu går det undan ! Jämna hästar i detta loppet och ranking har mindre betydelse för det är bara att strecka på!

Vi tar med hästarna: 1,2,4,5,7,8,9,11

Avd 6 ) 2140M AUTOSTART

ALLA EKIPAGE

Vi tar med hästarna:  ALLA

Avd 7 ) 1640M AUTOSTART

Här kan #HavbergsKnight komma till ledningen som är ett möjligt scenario och vem ska runda honom då… Ja en liten chansning på #PASCHATILLY som kommer från Finland för att visa upp sig och då måste ju det finnas en känsla av att vinst pengarna går att nå idag ….

Vi tar med hästarna: 3,4

 

Från oss till ER alla , önskar vi ER en fantastisk helg…. Ska bli kul att se om vi får uppleva ”spetsochslut” med #ARTKJARVALD…

 

Mvh

Kricken